Žaga IV / Saw IV - DVD - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office, dvd filmi
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
      NA DVD-JU     |     ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   sobota, 15 junij 2024
Žaga IV (2007)Datum izzida: 26. 03. 2008
(Saw IV) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Žaga IV - Saw IV
grozljivka / kriminalka / triler   |  108 min
DRŽAVA: ZDA
REŽIJA: Darren Lynn Bousman
SCENARIJ: Marcus Dunstan , Patrick Melton
IGRALCI: Costas Mandylor, Donnie Wahlberg, Scott Patterson, Tobin Bell, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: David A. Armstrong
PRODUCENT: Mark Burg , Oren Koules
IZVRŠNI PRODUCENT: Daniel J. Heffner , Jason Constantine , Peter Block
Smrtonosnih igric pretkanega Jigsawa (Ugankar) in njegove pomočnice Amande je konec. Ali pač ne?

Med raziskavo umora detektivke Kerryjeve detektivu Hoffmanu priskočita na pomoč agenta FBI, Strahm in Perezova. Potrebno bo razvozlati novo strahovito uganko in zapolniti manjkajoče koščke v izvirni sestavljanki. Kmalu izgine specialec Rigg, edini lokalni policist, ki še ni izkusil mojstrovine Ugankarja na lastni koži. Nenadoma se znajde v moreči igri, v kateri se mora v poldrugi uri soočiti z nizom medsebojno povezanih pasti.

Po Riggovih krvavih sledeh uspe detektivu in agentoma dognati povezavo do Ugankarjeve nekdanje žene Jill. Izvor zlobe je končno razkrit, prav tako Ugankarjev načrt. Načrt za njegove žrtve v preteklosti, sedanjosti in prihodnosti.


O ŽAGI


"Kaj, za vraga, se dogaja? Kje sem?"

Te besede, izrečene na začetku prvega dela Žage, izražajo prvobitno stanje, ki spremlja vsakogar, ki se znajde v Ugankarjevi igrici - neskončna zmedenost, neznosen občutek nemoči, groza, panika. To stanje je ključ do izrednega uspeha serije grozljivk, ki predstavljajo domiselne stvaritve na smrt bolnega Ugankarja, grozovite igrice preživetja, katerih igralci so tisti, ki na tak ali drugačen način prenehajo ceniti svoje življenje. Vsa nadaljevanja so eno za drugim dodobra pretresla obiskovalce kinematografov po vsem svetu. Gre za najbolj dobičkonosno grozljivko vseh časov, saj so prvi trije deli s predstavami na velikih platnih v blagajno prinesli več kot 400 milijonov dolarjev, čemur gre prišteti še znesek, dosežen s prodajo več kot 13 milijonov DVD-jev.


IGRALSKA ZASEDBA


TOBIN BELL (Jigsaw-Ugankar) je z vlogo Ugankarja, pa tudi z vlogo Nordica v trilerju The Firm ali morda Teda Kaczynskega v televizijski drami Unabomber dokazal svojo neverjetno in včasih celo zastrašujočo sposobnost, da se karseda globoko vživi v psiho likov.

Z raznovrstnimi vlogami se uvršča med najuspešnejše in najbolje ocenjene igralce. Vloga Ugankarja je primerna nagrada za skoraj 30-letno igralsko kariero, ki se je začela leta 1988, ko je upodobil FBI agenta Ernesta Stokesa v celovečercu Mississippi Burning. Preizkusil se je v vlogi številnih likov, tako slabih kot tudi dobrih. V biografski drami Ruby je odigral vlogo zarotnika Davida Ferrieja, v vlogi Mendoze smo ga lahko videli v drami In The Line Of Fire, pohvali pa se lahko še s številnimi vlogami v filmih, kot so The Quick and the Dead, Serial Killer, Goodfellas, Road to El Dorado, Overnight Delivery, The Fourth Floor, Good Neighbor, Black Mask 2, Loose Cannons, Malice in Powerplay.

Dobro ga poznajo tudi gledalci pred televizijskimi sprejemniki, saj je zaigral v mnogih izjemno priljubljenih serijah in filmih. V vlogi odvetnika Nathana Volka je gostoval v seriji Revelations, kot Peter Kingsley se je izkazal v petih epizodah akcijske serije 24, v Aliasu je bil agent Dreyer. Izpostaviti gre tudi vloge v znanih serijah Walker: Texas Ranger, The West Wing, The Guardian, The Sopranos, Charmed, Once and Again, X-Files, Stargate, Silk Stalkings, ER, La Femme Nikita, NYPD Blue, Murder One, Chicago Hope in Seinfeld, ter filmih One Hot Summer Night, Babysitter's Seduction, Mortal Fear in Deep Red.


SCOTT PATTERSON (agent Strahm) je verjetno najbolj znan po vlogi Lukea Danesa v kritično odlično ocenjeni televizijski seriji Gilmore Girls. V kinematografih je gostoval v celovečercu Little Big League (1994) Andrewa Scheinmana (1994), Three Wishes (1995) Marthe Coolidge in Rhapsody in Bloom (1998) Craiga M. Saavedre. Prihaja tudi celovečerec Her Best Move Norma Hunterja. Gledalce pred malimi zasloni je zabaval v serijah Seinfeld, Will & Grace, It's Like, You Know in Fired Up. Zaigral je v filmu Alien Nation: Dark Horizon in posodil glas v animirani seriji Justic League Unlimited. Trenutno igra v seriji Aliens in America.


BETSY RUSSELL (Jill) se je občinstvu predstavila pri šestnajstih letih v reklami za Pepsi, kmalu zatem pa je sledila televizijska kariera, saj je zaigrala v uspešnih serijah, kot so The A-Team, T.J Hooker in Family Ties. Na velikih platnih se je prvič preizkusila v najstniški komediji Noela Blacka, Private School.


COSTAS MANDYLOR (Hoffman) je svoj igralski prvenec zabeležil leta 1989 v drami Roberta M. Younga, Triumph of the Spirit. Že dve leti pozneje je zaigral kar v treh celovečercih, The Doors Oliverja Stonea, Mobsters Michaela Karbelnikoffa in Soapdish Michaela Hoffmana. Med drugim je zaigral v uspešnicah Fist of the North Star, Last Exit to Earth in Virtuosity, nazadnje pa je dopolnjeval igralsko zasedbo v filmih Made in Brooklyn, Saw III, Toxic in Nobody. Ljubitelji kriminalnih serij so ga lahko spremljali v seriji Picket Fences. Gostoval je v uspešni družinski seriji 7th Heaven in zaigral v znanstveno fantastičnem televizijskem filmu Dinocroc.


FILMSKA EKIPA


DARREN LYNN BOUSMAN (režiser)
Po študiju gledališča in filma v Kansasu je odpotoval na Florido, kjer je v Orlandu obiskoval filmsko šolo. Tam je začel pisati scenarije in režirati kratke grozljivke. Kmalu zatem, ko se je preselil v Los Angeles, je začel z režijo glasbenih spotov in reklam. Leta 2003 je postal neodvisni režiser za menedžersko podjetje The Firm v Beverly Hillsu. Med tem časom je režiral različne glasbene spote in reklame, vključno s spotom za uspešnico skupine Static X So. Leta 2004 je vodil reklamno kampanjo za Virgin Cola in režiral pet reklam. Potem ko je napisal scenarij The Desperate, se je spoznal s producenti Greggom Hoffmanom, Markom Burgom in Orenom Koulesom ter na podlagi tega scenarija skupaj z Leighom Whannellom napisal scenarij za Žago II, ki jo je tudi režiral. Sledila je režija glasbenega spota za pesem Forget to Remember skupine Mudvayne. Lani se je vrnil k Žagi in režiral tretje nadaljevanje, letos pa še četrto. Njegov trenutni projekt je režija grozljivega mjuzikla Repo! The Genetic Opera.


PATRICK MELTON in MARCUS DUNSTAN (scenarista)
Tedaj še bodoča koscenarista sta se srečala v študentskih letih na univerzi v Iowi. Leta 2004 sta zmagala na tekmovanju v ustvarjanju filmov, Project Greenlight, katerega producenti so bili Matt Damon, Ben Affleck, Chris Moore in Wes Craven, in sicer s scenarijem za grozljivko Feast. Kot scenarista sta se nato podpisala še pod projekte The Neighbor, The Vineyard, Žaga IV in nazadnje The Midnight Man. Slednjega je Marcus Dunstan tudi režiral. V nastajanju sta tudi že celovečerca Feast 2 in Feast 3, kjer je dvojica prav tako prevzela vlogo scenaristov.
 Silent Hill / Silent Hill
Silent Hill
(Silent Hill)
 Žaga V / Saw V
Žaga V
(Saw V)
 Žaga II / Saw II
Žaga II
(Saw II)
 Žaga III / Saw III
Žaga III
(Saw III)
Žaga IV končno tudi na DVD-ju!
Dva naša filma na prvih mestih po prvem ...
Žaga IV že v montaži
V pričakovanju Žage IV
Na vidiku že Žaga IV


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT