Hazarderji / Shade - DVD - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office, dvd filmi
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
      NA DVD-JU     |     ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   ponedeljek, 17 junij 2024
Hazarderji (2003)Datum izzida: 15. 04. 2005
(Shade) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Hazarderji - Shade
kriminalka / triler   |  101 min
DRŽAVA: ZDA
REŽIJA: Damian Nieman
SCENARIJ: Damian Nieman
IGRALCI: Gabriel Byrne, Hal Holbrook, Jamie Foxx, Melanie Griffith, Stuart Townsend, Sylvester Stallone, Thandie Newton, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Tony Richmond
PRODUCENT: Ted Hartley
IZVRŠNI PRODUCENT: Joe Nicolo
Zgodba

Shade-hazarderski izraz za prevaro. Vernon (Stuart Townsend), Miller (Gabriel Byrne) in Tiffany (Thandie Newton) sodijo med največje goljufe v temnem svetu kartanja. Povežejo se s svojim soigralcem Jenningsom (Jamie Foxx) in služijo vrtoglave vsote, toda ena zvijača se jim ponesreči in znajdejo se na begu pred mafijo. Zaostrene razmere so edinstvena priložnost za izredno tvegano igro s kraljem pokra - Dekanom (Sylvester Stallone). Jim bo uspelo preživeti do igre? Bodo ugnali Dekana? Kdo bo koga ogoljufal? V tem sleparskem svetu ni nič tako, kot se zdi.

Razburljiv film, v katerem igrata tudi Melanie Griffith in Hal Holbrook, dokazuje, da triki in spretnost ne prinesejo vedno zgolj zmage, temveč tudi življenje.

Igralska zasedba

Stuart Townsend
Se je že med študijem na igralski šoli Gaiety v Dublinu preizkusil v številnih študentskih filmih. Leta 1996 je odigral manjšo vlogo v svojem prvem celovečercu Trojan Eddie, ki mu je odprla pot do številnih gledaliških in filmskih vlog v Angliji in na Irskem. Z glavno vlogo v filmu About Adam, ki so ga zavrteli na filmskem festivalu Sundance leta 2000, je navdušil še Ameriko. Med njegove novejše projekte sodijo celovečerci Queen of the Damned (2002), Trapped (2002) in League of Extrordinary Gentlemen (2003), kmalu pa ga bomo ob Penelope Cruz in oskarjevi nagrajenki Charlize Theron videli v filmu Head In The Clouds.

Gabriel Byrne
Je svojo igralsko kariero začel v gledališču Abbey, nato pa se je pridružil londonskem gledališču Royal Court. Na Irskem je zaslovel s priljubljeno televizijsko serijo Bracken. Po manjših vlogah v filmih On a Paving Stone (1978) in The Outsider (1979) je zaigral očeta kralja Arturja v celovečercu Johna Boormana Excalibur (1981), sledili pa sta še vidnejši vlogi v filmih Hanna K in The Keep (1983). Svoj ameriški prvenec je doživel s filmom bratov Coen Miller's Crossing (1990). Leta 1993 je produciral film In the Name of the Father, ki je bil prejel več nominacij za oskarja, med drugim za najboljši celovečerec. Sledila je produkcija filma Into the West, v katerem je ob Ellen Barkin tudi zaigral. Leta 1995 je zaigral v filmih The Usual Suspects, Smilla's Sense of Snow (ob Julii Ormond), v celovečercu Wima Wendersa End of Violence in Jerryja Cramptona Polish Wedding (ob Leni Olin in Claire Danes). Leta 1998 in 1999 je navdušil v treh velikih uspešnicah: End of Days, Stigmata in The Man in the Iron Mask (ob Leonardu DiCapriu, Jeremyju Ironsu, Johnu Malkovichu in Gerardu Depardieuju). Leta 2000 se je vrnil na Broadway in prejel nominacijo za prestižno nagrado Tony za vlogo Jamesa Tyronea ml. v izredno uspešni igri Eugenea O'Neilla A Moon for the Misbegotten.

Thandie Newton
Se je zaradi političnih prepirov v Zambiji že v rosni mladosti z družino preselila v Anglijo, ter v Londonu študirala moderni ples. Po poškodbi hrbta se je udeležila avdicije in tudi dobila svojo prvo vlogo v filmu Johna Duigana Flirting. Svojo igralsko kariero je želela nadaljevala v Ameriki, toda tam zaradi angleškega naglasa ni bil opažena. Vrnila se je v Anglijo in na Cambridgeu doštudirala antropologijo. Med študijem je vseskozi igrala in tako vzbudila zanimanje pri mnogih filmskih ustvarjalcih.

Jamie Foxx
Je svojo kariero pričel kot komik. Leta 1989 je prišel v Los Angeles in v naslednjih letih nastopal v številnih klubih, med drugim so ga gostili tudi The Comedy Store, The Improv in znamenito gledališče Apollo v Harlemu. Leta 1991 je v Oaklandu zmagal na tekmovanju komedijantov. Še istega leta se je pridružil Foxovem šovu In Living Color, kjer je upodabljal Wando, eno izmed najbolj grdih žensk na svetu. Leto kasneje je odigral svojo prvo filmsko vlogo v celovečercu Toys ob Robinu Williamsu. Leta 1996 je kot boksarjev menedžer zaigral stransko vlogo v komediji The Great White Hype, kmalu pa je sledila še vloga prijatelja Bena Chaplina v filmu The Truth About Cats and Dogs. Foxx ni zanemaril dela na televiziji, saj je gostoval v odličnem Foxovem šovu Paul Rodriguez: Crossing Gang Lines (1991) in za HBO v šovu Def Comedy Jam. Leta 1993 je navdušil z lastnim šovom Jamie Foxx: Straight From the Foxxhole (HBO), tri leta kasneje pa se je vrnil s situacijsko komedijo The Jamie Foxx Show (WB, 1996-2001). V slednji je igral ambicioznega igralca, ki preživlja svoje sorodnike z delom v zanemarjenem hotelu.

Melanie Griffith
Je prejela zlati globus in nominacijo za oskarja za nepozabno vlogo Tess McGill v uspešnici Mikea Nicholsa Working Girl. Navdušila je tudi v filmu Larryja Clarka Another Day in Paradise in Woodyja Allena Celebrity. V svoji karieri je sodelovala je z mnogimi uveljavljenimi režiserji. Svoj filmski prvenec je zabeležila pri 17 letih z vlogo v celovečercu Arthurja Penna Night Moves. Sledili so filmi Michaela Ritchieja Smile, Briana De Palme Body Double, Jonathana Demmea Something Wild, Mikea Figgisa Stormy Monday, Roberta Redforda The Milagro Beanfield War in Johna Schlesingerja Pacific Heights. V filmu Bonfire of the Vanities je ponovno sodelovala z režiserjem De Palmo in se dokazala ob Tomu Hanksu in Bruceu Willisu. Ob Michaelu Douglasu in Liamu Neesonu je zaigrala v romantičnem vohunskem filmu o 2. svetovni vojni Shining Through Davida Seltzerja. Med njene ostale celovečerce sodijo še Nobody's Fool, Mulholland Falls, Paradise, A Stranger Among Us, Milk Money, Two Much in Born Yesterday. Televizijske gledalce je ob Johnu Malkovichu, Jamesu Cromwellu in Lievu Schreiberju prepričala z vlogo Marion Davies v miniseriji RKO 281 (HBO). Leta 1998 je ob Jeremyju Ironsu in Dominique Swain upodobila Charlotte Haze v kontroverznem filmu Adriana Lynea Lolita (Showtime). Za vlogo v miniseriji Buffalo Girls je prejela nominacijo za zlati globus, med njene projekte pa sodi tudi vloga v filmu Women and Men: Hills Like White Elephants (HBO), v katerem je zaigrala ob Jamesu Woodsu.

Sylvester Stallone
Se je uveljavil po vsem svetu kot igralec, scenarist, producent in režiser. Odigral je glavno vlogo v filmu Rocky, ki je leta 1976 prejel oskarja za najboljši celovečerec, in zanj napisal tudi scenarij. Še pred zaključkom študija na univerzi v Miamiju se je preselil v Los Angeles, kjer se je udeležil številnih avdicij, vendar brez uspeha. Med tem časom se je vse bolj posvečal pisanju scenarijev. Leta 1974 si je končno pridobil svojo prvo vlogo v filmu The Lords of Flatbush, za katerega je dopolnil tudi scenarij.
Odšel je v Hollywood, kjer je pobiral manjše vloge na filmskih platnih in televiziji. Ni prenehal pisati in ustvaril je lik poklicnega boksarja Rockyja Balboe. Za scenarij se je potegovalo več producentov, Stallone pa je vztrajal, da glavno vlogo v filmu odigra sam. Drugi del filma Rocky II je tudi režiral. Kot igralec, scenarist in režiser se je dokazal tudi s filmoma Paradise Alley in Staying Alive. Kot igralec in koscenarist je navdušil s filmi F.I.S. T., Rambo: First Blood, Rambo: First Blood Part II, Rhinestone in Rambo III. Zaigral je v celovečercih Nighthawks, Victory, Tango & Cash in Lock Up. Leta 1990 je na velika platna prišel še Rocky V Iona Avildsena, za katerega je napisal tudi scenarij. Navdušil je še v filmih Get Carter, Cliffhanger, Demolition Man, The Specialist, Assassins in Daylight, z zahtevno vlogo Freddyja Heflina v Miramaxovem celovečercu CopLand pa je prepričal tako mednarodne kritike kot občinstvo. Stallonea je občinstvo izbralo za najboljšega igralca v celovečercih, pred kratkim pa mu je Ameriška akademija znanstvenih fantastik, grozljivk in fantazijskih filmov dodelila nagrado za življenjske dosežke. Zvezdnik je ob Keithu Barishu, Robertu Earlu, Arnoldu Schwarzeneggerju, Bruceu Willisu in The Rank Organization soustanovitelj mednarodne verige zabavniških kompleksov Planet Hollywood.

Filmska ekipa

Scenarist in režiser Damian Nieman je svoj prvi film, različico King Konga, ustvaril že v tretjem razredu. Vseskozi je snemal filme in po končani gimnaziji izbral filmsko smer na univerzi Loyola Marymount. Med tem časom ni zapostavil svoje dolgoletne strasti, trikov s kartami. Učil se je pri največjih spretnežih in čarovnikih. Veliko časa je preživel v svetovno znanem klubu Magic Castle ter mnogih kvartaških sobah in še danes zabava s svojo spretnostjo. Po končanem šolanju se je ukvarjal z reklamami, glasbenimi spoti in postprodukcijo. Dejaven je bil na mnogih področjih, poskrbel je za montažo in efekte v filmih kot so Fight Club, Six Days, Seven Nights in Armageddon. Prebral je številne scenarije in odločil se je, da se bo pod naslednji projekt podpisal kot scenarist in režiser. Ljubezen do filma in njegov edinstven vpogled v svet kartanja in trikov sta mu bila navdih za njegov režiserski prvenec Hazarderji.
 Jindabyne / Jindabyne
Jindabyne
(Jindabyne)
 Smrtne obljube / Eastern Promises
Smrtne obljube
(Eastern Promises)
 Semenj ničevosti / Vanity Fair
Semenj ničevosti
(Vanity Fair)
 Bitka s časom / Out Of Time
Bitka s časom
(Out Of Time)
Stallone v novem filmu Hazarderji


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT