2 dni v New Yorku / 2 Days in New York - DVD - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office, dvd filmi
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
      NA DVD-JU     |     ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   ponedeljek, 17 junij 2024
2 dni v New Yorku (2012)Datum izzida: 3. 12. 2012
(2 Days in New York) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 2 dni v New Yorku - 2 Days in New York
komedija   |  96 min
DRŽAVA: Belgija | Francija | Nemčija
REŽIJA: Julie Delpy
SCENARIJ: Julie Delpy , Alexia Landeau
IGRALCI: Julie Delpy, Chris Rock, Albert Delpy , ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Lubomir Bakchev
PRODUCENT: Scott Franklin
IZVRŠNI PRODUCENT: Matthias Triebel
Radijski voditelj in novinar Mingus ter njegovo dekle Marion, fotografinja iz Francije, živita v udobnem stanovanju v New Yorku skupaj z otrokoma iz prejšnjih razmerij in mačko. Urejeno družinsko življenje se sprevrže v pravo zmedo, ko čez lužo pripotujejo Marionin razposajeni oče Jeannot, zapeljiva sestra Rose in njen neolikani fant Manu. Trojica gostov s svojo predrzno odprtostjo in neposrednostjo ne pozna nikakršnih zadržkov, to pa občutijo vsi prisotni. Razmerje med Mingusom in Marion se znajde na veliki preizkušnji. Ali je zveza dovolj trdna, da bo prenesla naporni obisk Francozov?


O produkciji


Naslednji velik korak: spoznati sorodnike. Morda bo prisotna manjša napetost, nekaj časa bo malce neprijetno, nato pa bo šlo vse kot po maslu. A nekdo je pozabil opozoriti ubogega Mingusa: PRIHAJAJO FRANCOZI. Po zaključku snemanja trilerja The Countess iz leta 2009 se je scenaristka, režiserka in igralka Julie Delpy odločila, da je čas za komedijo - žanr, v katerem se je v trojni vlogi izkazala že dve leti poprej v celovečercu 2 Days in Paris, uspešni romantični komediji z Adamom Goldbergom. Nadaljevanje zgodbe se ji je zdelo nadvse zanimivo, zato se je povsem posvetila pisanju scenarija in naslednjemu koraku v Marioninem življenju. "Marion vedno znova poskuša v novih razmerjih. Njen cilj ni prstan na roki ali poroka, temveč predanost, harmonija in iskanje prave poti," pravi Julie. Vse dobre komedije, scenariji, temeljijo na resničnosti. "Rada ustvarjam na trdni podlagi - ne nujno drami, ampak resničnosti. Izberem tematiko, ki bi bila lahko drama. Ni potrebno, da je zabavna zgodba. Dodam nore situacije in like in filmi postanejo zabavni."


Igralska zasedba


JULIE DELPY (režiserka/soscenaristka/Marion) se je v Evropi in ZDA uveljavila kot odlična igralka, scenaristka in režiserka. Leta 2005 je bila skupaj s scenaristoma Ethanom Hawkeom in Richardom Linklaterjem nominirana za oskarja za najboljši prirejeni scenarij za romantično dramo Before Sunset, nadaljevanje celovečerca Before Sunrise, v katerem je zaigrala deset let prej. Kot igralka je sodelovala z najbolj priznanimi režiserji na svetu, med drugim z Jean-Luco Godardom, Krzysztofom Kieslowskim in Jimom Jarmuschom. Njen režiserski prvenec je kratki film Blah Blah Blah iz leta 1995. Leta 2007 se je kot scenaristka, režiserka in igralka podpisala pod romantično komedijo 2 Days in Paris. Leto pozneje je režirala in tudi napisala scenarij za biografsko zgodovinsko dramo The Countess. Film, v katerem je zaigrala z Danielom Brühlom in Williamom Hurtom, se je premierno zavrtel na berlinskem filmskem festivalu. Leta 2010 je znova prevzela trojno vlogo, in sicer pri komediji Le Skylab, ki so jo prvič predvajali na filmskem festivalu v San Sebastianu, kjer so ji namenili posebno nagrado žirije.

CHRIS ROCK (Mingus) si je kot pisec in komedijant prislužil štiri emmyje in tri grammyje. Pred kratkim je navdušil kritike s predstavo v broadwayjski produkciji The Motherf**ker With The Hat. Njegov prvi dokumentarec Good Hair je bil leta 2009 na filmskem festivalu Sundance nagrajen s posebno nagrado žirije, pri National Board of Review pa izbran za enega izmed petih najboljših dokumentarcev v letu 2009. Med razvedrilnimi oddajami z njim v glavni vlogi so HBO-jeve Bring the Pain, Bigger & Blacker, Never Scared in Kill the Messenger.
Leta 1987 je zaigral v svojem prvem celovečercu, Beverly Hills Cop II. Sledile so vloge v uspešnicah Boomerang, New Jack City, Lethal Weapon 4, Dogma, Nurse Betty, Head of State (režirski prvenec), Down to Earth (soscenarist), I Think I Love My Wife (scenarist & režiser), The Longest Yard, Grown Ups, Death at a Funeral in Pootie Tang ter seriji filmov Madagascar. Zabaval je v NBC-jevi televizijski seriji Saturday Night Live, HBO-jevi seriji The Chris Rock Show in CW-jevi seriji Everybody Hates Chris.

ALBERT DELPY (Jeannot) je uspešen francoski gledališki in filmski igralec. Šestkrat je sodeloval z režiserjem Patriceom Leconteom, tudi v komični drami Ridicule. Trikrat je bil del igralske zasedbe skupaj s svojo hčerko Julie, tudi v romantični komediji 2 Days in Paris. Nastopal je v gledališki produkciji La Mouette.

ALEXIA LANDEAU (Rose) je odigrala odmevne vloge v celovečercih in televizijskih serijah, tako v Franciji kot tudi ZDA. Tudi ona je sodelovala pri filmu 2 Days in Paris, kmalu pa jo bomo lahko videli v romantični drami Kiss of the Damned.

ALEX NAHON (soscenarist/Manu) je pisal scenarije in režiral kratke filme, glasbene spote in reklame, nato pa se je leta 2007 iz Francije preselil v ZDA, kjer je zaslovel kot odličen fotograf. Istega leta se je prvič preizkusil v vlogi igralca, in sicer v že večkrat omenjenem celovečercu 2 Days in Paris. V nastajanju je celovečerni projekt Don't Shoot the Piano Player, za katerega je Nahon napisal scenarij, poleg tega pa ga bo tudi produciral in režiral.
 Preberi in zažgi / Burn After Reading
Preberi in zažgi
(Burn After Reading)
 Varuškin dnevnik / The Nanny Diaries
Varuškin dnevnik
(The Nanny Diaries)
 Strti cvetovi / Broken Flowers
Strti cvetovi
(Broken Flowers)
 Ljubezen v Barceloni / Vicky Cristina Barcelona
Ljubezen v Barcelo...
(Vicky Cristina Bar...)
Pet novih filmov za domači kino


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT