Žaga II / Saw II - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   nedelja, 3 marec 2024
Žaga II (2005)
(Saw II) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Žaga II - Saw II
grozljivka / kriminalka / triler   |  93 min
DRŽAVA: ZDA
REŽIJA: Darren Lynn Bousman
SCENARIJ: Darren Lynn Bousman , Leigh Whannell
IGRALCI: Donnie Wahlberg, Shawnee Smith, Tobin Bell, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: David A. Armstrong
PRODUCENT: Mark Burg
IZVRŠNI PRODUCENT: Peter Block


Zgodba


"Pozdravljen, Michael. Rad bi se šel igrico…"

Jigsaw je spet z nami. Potem ko se je neverjetni veleum že v prvem delu celovečerca poigraval s svojimi žrtvami, se je odločil za nadaljevanje krvoločne igre na življenje in smrt. Zgodi se nov umor in vse kaže na to, da je zanj znova zaslužen Jigsaw. Detektiv Eric Mathews z njegovim prijetjem presenetljivo nima nikakršnih težav, toda to je vse del zlobnega načrta. Za svoje življenje se že bori osem drugih žrtev, igra pa je pravkar dobila še devetega igralca.

Cinemania group in EEAP predstavljata mojstrovino režiserja in soscenarista Darrena Lynna Bousmana Žaga II. Za produkcijo so poskrbeli Oren Koules, Mark Burg in Gregg Hoffman, izvršna producenta pa sta soscenarist prvega dela (tudi tokrat socenarist) Leigh Whannell ter režiser in soscenarist prvega dela James Wan. Igralsko zasedbo med drugim sestavljajo Donnie Wahlberg, Franky G., Dina Meyer, Beverley Mitchell, Glenn Plummer, Emmanuelle Vaugier, Shawnee Smith in Tobin Bell.


Igralska zasedba


DONNIE WAHLBERG (detektiv Eric Mathews), nekdaj član izredno uspešne glasbene skupine New Kids on the Block, je svojo igralsko kariero začel leta 1996 z manjšo vlogo v celovečercu Bullet. Sledila je opaznejša vloga v uspešnem trilerju Rona Howarda Ransom. Zaigral je še v filmih The Taking of Pelham One, Two Three, Southie, Purgatory in The Sixth Sense M. Nighta Shyamalana. Na malih zaslonih je nastopil v serijah Big Apple in Boomtown ter v izvrstni HBO-jevi miniseriji Band of Brothers. Pred kratkim smo ga lahko videli v celovečercu Lawrencea Kasdana Dreamcatcher in Randalla Millerja Marilyn Hotchkiss' Ballroom Dancing and Charm School. Njegov prihajajoči projekt je drama Annapolis.

SHAWNEE SMITH (Amanda) je svoj filmski prvenec zabeležila že pri 12 letih z mjuziklom Annie. Le tri leta kasneje je navdušila v televizijskem filmu Crime of Innocence, nato pa je zaigrala še v miniserijah Lucky/Chances, The Stand in The Shining ter serijah The Tom Show in Becker. Nanizala je stranske vloge v številnih celovečercih, med drugim v Iron Eagle, Summer School, The Blob, Who's Harry Crumb?, The Desperate Hours in Leaving Las Vegas. Po vlogi v grozljivki Saw se je preizkusila tudi v nedavni uspešnici The Island.

TOBIN BELL (Jigsaw) je svojo igralsko nadarjenost dokazal z gostovanjem v številnih televizijskih serijah, kot so Jake and the Fatman, Alien Nation, Seinfeld in ER. Svoje zgodnejše filmske vloge je odigral v celovečercih Mississippi Burning, Goodfellas, Ruby, The Firm, In the Line of Fire in Malice. Negativna lika je upodobil v projektu Quick and the Dead ter televizijskem filmu Unabomber: The True Story. Po uspešnici Saw se je predstavil še v miniseriji Revelations.

FRANKY G (Xavier) je po glavni vlogi v filmu Manito Erica Easona, ki je navdušil na filmskem festivalu Sundance leta 2002, prejel vloge v celovečercih Confidence, The Italian Job in Wonderland ter seriji Jonny Zero.

GLENN PLUMMER (Jonas) je eden najbolj zaposlenih igralcev zadnjih petnajstih let. V njegovo filmografijo sodijo Funny Farm, Colors, Pastime, Frankie and Johnny, South Central, Menace 2 Society, Speed, Showgirls, The Substitute, The Salton Sea, Baadasssss! in The Day After Tomorrow. Na televiziji je nastopil v priljubljenih serijah Beauty and the Beast, China Beach, L.A. Law, South Central, The Jamie Foxx Show, The Hunger, ER in The Dead Zone. Njegova prihajajoča projekta sta El Cortez in Brothers in Arms. Pred kratkim se je dokazal kot scenarist in režiser v celovečercu The Giddeh.

DINA MEYER (Kerry) se je na velikih platnih prvič pojavila v celovečercu Johnny Mnemonic, kmalu zatem pa tudi v filmih Dragonheart in Starship Troopers ter kasneje Saw. Na televiziji je prepričala z nepozabnimi gostovanji v serijah Beverly Hills, 90210, Friends, Ally McBeal in Six Feet Under, redno pa je igrala v serijah Miss Match, Star Trek: Nemesis in Birds of Prey.

EMMANUELLE VAUGIER (Addison) se lahko pohvali z vlogami v izredno uspešnih serijah My Guide to Becoming a Rock Star, One Tree Hill, Andromeda, North Shore, Veronica Mars, Madison in Smallville, kmalu pa jo bo mogoče videti v obetavni seriji Painkiller Jane. Odigrala je vloge v celovečercih Mindstorm, 40 Days and 40 Nights in Secondhand Lions, že pa je zaključila tudi snemanje filma , House of the Dead 2: Dead Aim.

BEVERLEY MITCHELL (Laura) je najbolj znana po vlogi Lucy Camden v seriji Seventh Heaven. Gostovala je v serijah Quantum Leap, Melrose Place, Baywatch in Trading Spaces ter zaigrala v filmih The Crow 2: City of Angels in Mean People Suck. Prihaja celovečerec I Remember.

ERIK KNUDSEN (Daniel) je nanizal vloge v več televizijskih filmih, med drugim v uspešnicah Common Ground, Santa Who?, Blackout, The Familiar Stranger, Stolen Miracle in Full Court Miracle. Igral je v serijah Mental Block in The Guardian. Pred kratkim je končal snemanje stranske vloge v celovečercu The Prize Winner of Defiance.


Filmska ekipa


DARREN LYNN BOUSMAN (režiser/soscenarist) se je že med obiskovanjem filmske šole na Floridi preizkušal kot scenarist in režiser kratkih filmov grozljivk. Nato je režiral številne glasbene spote in reklame. Leta 2003 je kot neodvisni režiser začel delati za menedžersko podjetje The Firm, za katerega je med drugim režiral glasbeni spot za uspešnico So skupine Static X. Leta 2004 je vodil reklamno kampanjo za Virgin Cola in režiral pet reklam. Potem ko je napisal scenarij The Desperate, se je spoznal s producenti Greggom Hoffmanom, Markom Burgom in Orenom Koulesom ter na podlagi tega scenarija skupaj z Leighom Whannellom napisal scenarij za Saw II.
Žaga II je pripravljena


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT