Življenje je lepo / Life is beautiful - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   nedelja, 14 julij 2024
Življenje je lepo (1997)
(Life is beautiful) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Življenje je lepo - Life is beautiful
komedija / romantični / vojni   |  116 min
DRŽAVA: Italija
REŽIJA: Roberto Benigni
SCENARIJ: Roberto Benigni , Vincenzo Cerami
IGRALCI: Giustino Durano, Nicoletta Braschi, Roberto Benigni, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Sergio Strizzi
PRODUCENT: Elda Ferri , Gianluigi Braschi
Najbolj gledan film leta 1999 v slovenskih kinematografih!

Nepozabna zgodba, ki dokazuje, da ljubezen, družina in domišljija premagajo vse!

Izkušnja, ki vam bo za vedno spremenila življenje.

Zgodba
Osrednji lik zgodbe je Guido (Roberto Benigni) - očarljiv moški z otro?ko nedolžnostjo in veliki sanjami o svoji lastni knjigarni. Piše se leto 1939. Guido pride v toskansko mestece Arezzo s svojim prijateljem, pesnikom Ferrucciom (Sergio Bustric). Guido se zaljubi v Doro, mlado in lepo učiteljico (igra jo Nicoletta Braschi, italijanska igralka, ki je igrala v večini Benignijevih flmov). Na nesrečo pa je ženska, ki jo kliče 'Princesa', že zaročena. Še slabše, zaročena je s fašističnim uradnikom, na katerega je Guido že naletel, a se njuno srečanje ni ravno prijateljsko končalo. Vendar pa to zaljubljenega Guida ne odvrne in sledi pravljična romanca. Pet let kasneje - Guido in Dora sta poročena in imata sina (Giorgio Cantarini). Guido končno odpre knjigarno svojih sanj. Toda sedaj fašistični fanatizem, ki ga je Guido nekoč še lahko ignoriral, postane zakon. Guido je odločen, da bo obvaroval svojega sina pred kruto resničnostjo, ki vedno bolj posega v njihova življenja. Ta njegova odločenost postane vpra?anje življenja in smrti, ko ju tri mesece pred koncem vojne pošljejo v koncentracijsko taborišče. Dora se jima v svoji veliki ljubezni odloči prostovoljno pridružiti.

V svetu, ki se ga je v njegovi okrutnosti težko zamisliti, mora Guido uporabiti vso neverjetno domišljijo in svoj neutrudljivi duh, da bi rešil svoje ljubljene in sebe.


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT