Žaga III / Saw III - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   sobota, 18 maj 2024
Žaga III (2006)
(Saw III) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Žaga III - Saw III
grozljivka / kriminalka / triler   |  135 min
DRŽAVA: ZDA
REŽIJA: Darren Lynn Bousman
SCENARIJ: James Wan , Leigh Whannell
IGRALCI: Angus Macfadyen, Bahar Soomekh, Dina Meyer, Shawnee Smith, Tobin Bell, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: David A. Armstrong
PRODUCENT: Mark Burg , Oren Koules
IZVRŠNI PRODUCENT: Daniel J. Heffner , Peter Block
S svojo novo varovanko Amando se Jigsaw (Ugankar), pretkani prireditelj krvoločnih in težko rešljivih igric, ki spravljajo v obup policijo in celotno skupnost, znova izmuzne in izgine. Medtem ko se mestni detektivi trudijo z iskanjem vsakršne sledi, se zdravnica Lynn Denlon in detektiv Jeff niti najmanj ne zavedata, da bosta kmalu postala najnovejši figuri na izprijeni šahovnici.

V psihološko najbolj napetem in pretresljivem poglavju v trilogiji si vlogo preizkuševalcev delita Shawnee Smith in Tobin Bell. Pod tokratni projekt se je kot režiser znova podpisal Darren Lynn Bousman, zasluge za zgodbo gredo Jamesu Wanu in Leighu Whannellu, vlogo scenarista nadaljuje Leigh Whannell. Za produkcijo so poskrbeli Mark Burg, Oren Koules in pokojni Gregg Hoffman, kateremu je film posvečen. Izvršni producenti so Daniel Jason Heffner, James Wan, Leigh Whannell, Stacey Testro, Peter Block in Jason Constantine.


O PRODUKCIJI


"Trpljenje? Šele začenja se…"

Jigsaw (Ugankar) umira in za konec je prihranil najbolj razburljivo igro. Pred dvemi leti je psihotični veleum močno prestrašil občinstvo s svojo kruto igro. Lani (letos v Sloveniji) se je odločil, da se znova poigra z žrtvami, in gledalci smo bili priča eni najuspešnejših grozljivih serij zadnjih let. Režiser Darren Lynn Bousman se vrača z novim poglavjem, ki v napetosti in krutosti še prekaša prejšnji dve poglavji. Oboževalci si bodo tokrat lahko podrobneje ogledali temačni svet Jigsawa (Ugankarja). "Že v Žagi II o Jigsawu (Ugankarju) izvemo veliko več kot poprej", razlaga Bousman in dodaja, da je načrt za igro zdaj še obsežnejši. Toda Jigsawa (Ugankarja) zapušča zdravje, zato bo s pomočjo nesrečnih žrtev poskrbel, da preživi in svoj načrt tudi uresniči. Producent Mark Burg pravi, da je Žaga III smrtonosna vožnja s toboganom. "Zanke so neverjetne in tudi Jigsaw (Ugankar) se predstavi, kot še nikoli doslej. Mislim, da bodo gledalci težko pravilno predvideli konec tega celovečerca."

Seveda Žaga ne bi obstajala brez izvrstnih zank, o katerih so oboževalci nenehno razpravljali na številnih spletnih forumih. Ustvarjalci filma v Žagi III obljubljajo še bolj izpopolnjene in zastrašujoče zanke, vendar podrobnosti o njih ne razkrivajo.


IGRALSKA ZASEDBA


TOBIN BELL (Jigsaw-Ugankar) je s svojo neverjetno in včasih celo zastrašujočo sposobnostjo, da se karseda globoko vživi v psiho določenih likov, med drugim prepričal z vlogo Nordica v trilerju The Firm ali Teda Kaczynskega v televizijski drami Unabomber - The Real Story. Z raznovrstnimi vlogami se uvršča med najuspešnejše in najbolje ocenjene igralce. Vloga Jigsawa je primerna nagrada za skoraj 30-letno igralsko kariero, ki se je začela leta 1988, ko je upodobil FBI agenta Ernesta Stokesa v celovečercu Mississippi Burning. Preizkusil se je v vlogi številnih likov, tako slabih kot tudi dobrih. V biografski drami Ruby je odigral vlogo zarotnika Davida Ferrieja, v vlogi Mendoze smo ga lahko videli v drami In The Line Of Fire, pohvali pa se lahko še s številnimi vlogami v filmih, kot so The Quick and the Dead, Serial Killer, Goodfellas, Overnight Delivery, The Fourth Floor, Good Neighbor, Black Mask 2, Loose Cannons, Malice in Powerplay.

SHAWNEE SMITH (Amanda) je svoj igralski prvenec zabeležila že pri 12-ih letih v vlogi plesalke v mjuziklu Annie. Le tri leta kasneje je prejela odlične kritike za nastop v televizijskem filmu Crime of Innocence, hkrati pa se je začela pojavljati tudi na gledaliških odrih, med drugim v Huntington Hartford Theatre. Kmalu je odigrala tudi stranske vloge v celovečercih Iron Eagle, Summer School, The Blob, Who's Harry Crumb?, The Desperate Hours in Leaving Las Vegas. Gledalci so jo pred malimi zasloni lahko spremljali v serijah Lucky/Chances, The Stand, The Shining, The Tom Show in Becker. Po vlogi Amande v Žagi I je zaigrala v uspešnici Michaela Bayja The Island. Trenutno v Kanadi snema celovečerec Undercover.

ANGUS MACFADYEN (Jeff) je nase prvič opozoril z vlogo Roberta the Brucea v mojstrovini Mela gibsona, Braveheart. Poznamo ga tudi po liku Orsona Wellesa v drami Cradle Will Rock, Petra Lawforda v drami The Rat Pack in Richarda Burtona v televizijski biografski drami Destiny: The Elizabeth Taylor Story. Med drugim je zaigral tudi v celovečercih Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood in Titus Andronicus.

BAHAR SOOMEKH (Lynn) hitro postaja ena najbolj iskanih hollywoodskih igralk. Dokazala se je z vlogo Dorri v z oskarjem nagrajeni uspešnici Paula Haggisa, Crash, v kateri je delala družbo zvenečim imenom, kot so Sandra Bullock, Don Cheadle, Matt Dillon, Brendan Fraser in Terrence Howard. S Tomom Cruiseom, Phillipom Seymourom Hoffmanom in Vingom Rhamesom je sodelovala v celovečercu J.J. Abramsa, Mission: Impossible 3.


FILMSKA EKIPA


DARREN LYNN BOUSMAN (režija) je po študiju gledališča in filma v Kansasu odpotoval na Florido, kjer je v Orlandu obiskoval filmsko šolo. Tam je začel pisati scenarije in režirati kratke grozljivke. Kmalu zatem, ko se je preselil v Los Angeles, je začel z režijo glasebnih spotov in reklam. Leta 2003 je postal neodvisni režiser za menedžersko podjetje The Firm v Beverly Hillsu. Med tem časom je režiral različne glasbene spote in reklame, vključno s spotom za uspešnice skupine Static X So. Leta 2004 je vodil reklamno kampanjo za Virgin Cola in režiral pet reklam. Potem ko je napisal scenarij The Desperate, se je spoznal s producenti Greggom Hoffmanom, Markom Burgom in Orenom Koulesom ter na podlagi tega scenarija skupaj z Leighom Whannellom napisal scenarij za Žago II. Po končanem projektu Žaga II je režiral glasbeni spot za pesem Forget to Remember skupine Mudvayne.

LEIGH WHANNELL (scenarij in zgodba) je v svet filma vstopil kot igralec v avstralskih serijah Neighbours in Blue Heelers. Na filmski šoli je spoznal ustvarjalca filmov Jamesa Wana in skupaj sta začela razvijati zamisli. Hkrati je odigral svojo prvo vlogo v ameriškem filmu in sicer v uspešnici The Matrix Reloaded. Wan in Whannell sta Žago napisala v Avstraliji in jo prinesla v Ameriko, kjer je Whannell dokazal, da je odličen igralec (v Žagi je odigral vlogo Adama) in scenarist. Napisal je scenarij tudi za drugo in tretje poglavje istoimenske grozljivke, kot scenarist pa se je podpisal tudi pod nov projekt Jamesa Wana, Dead Silence.

JAMES WAN (zgodba) je že med študijem na filmski in medijski šoli Kraljevskega inštituta za tehnologijo v Melbournu režiral izredno uspešne kratke filme. Nato je kot režiser in montažer sodeloval s številnimi oglaševalskimi agencijami. Grozljivka Žaga je bila njegov režiserski prvenec med celovečerci. Postala je izredna uspešnica in prinesla zaslužek več kot 100 milijonov dolarjev po vsem svetu, skupaj z drugim delom, pri katerem se je Wan preizkusil kot izvršni producent, pa skoraj 250 milijonov. Wan je leta 2004 prejel prestižno nagrado Greg Tepper za izredne filmske dosežke.
Žaga III pripravljena
V KINU: maj 2024
 Samsara / Samsara  Samsara
(Samsara)
16. 05. 2024
 Roparka Lucy / Lucy ist jetzt Gangster  Roparka Lucy
(Lucy ist jetzt Gangster)
23. 05. 2024


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT