S ključi v žepu / The Keys to the House - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   nedelja, 21 julij 2024
S ključi v žepu (2004)
(The Keys to the House) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 S ključi v žepu - The Keys to the House
drama / družinski   |  105 min
DRŽAVA: Francija | Italija | Nemčija
REŽIJA: Gianni Amelio
SCENARIJ: Gianni Amelio , Sandro Petraglia
IGRALCI: Alla Faerovich, Andrea Rossi, Charlotte Rampling, Kim Rossi Stuart, Pierfrancesco Favino, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Luca Bigazzi
PRODUCENT: Elda Ferri , Enzo Porcelli
Distribucijo filma v Sloveniji je finančno podprlo Ministrstvo za kulturo in program MEDIA.


1.2.2007 / Kinodvor


V filmu S ključi v žepu italijanski režiser Gianni Amelio ponudi zanimivo pripoved o duševni bolezni, fizičnih nezmožnostih in zapuščenemu otroku.

Gianni (Kim Rossi Stuart) se z dejstvom, da se mu je rodil fantek Paolo (Andrea Rossi), ki je duševno in fizično bolan ter da je Paolova mati med porodom izgubila življenje, ne more sprijazniti. Gianni otroka kmalu po rojstvu zapusti, skrb zanj pa prevzame razumevajoči par, ki se je pripravljen spopasti z vzgojo bolnega Paola. Po petnajstih letih Giannija prevzemajo močni občutki krivde, zato poskuša ponovno vzpostaviti stik s Paolom. Skupaj se odpravita na pot v bolnišnico v Berlin. Oče si nikakor ne more predstavljati, koliko dodatne energije in truda je potrebnega za osnovne potrebe sina. Najstnik Paolo s sproščanjem jeze in drugih zatrtih čustev do očeta, Gianniu nikakor ne olajšuje situacije. V bolnišnici Gianni spozna mater prav tako bolnega otroka. Nicole (Charlotte Rampling) mu s koristnimi nasveti odpre pot do pravega odnosa s Paolom.

Film je leta 2004 poleg nominacije za zlatega leva na filmskem festivalu v Benetkah prejel še sledeče nagrade: nagrada "CinemAvvenire" (Gianni Amelio) za najboljši film, nagradi "Pasinetti" za najboljšega igralca (Kim Rossi Stuart) ter za najboljši film (Gianni Amelio) in še nagrado Sergio Trasatti (Gianni Amelio).


REŽIJA IN SCENARIJ:


Gianni Amelio
Leta 1945 rojen italijanski režiser se lahko pohvali s številnimi filmi ter priznanji in nagradami, ki jih je prejemal. Najbolj prestižna med njimi je gotovo zlati lev leta 1998 za film "Cos? ridevano". Poleg omenjenega predvsem izstopajao še "Il Ladro di bambini" (1992), "Lamerica" (1994) ter "La Stella che non c'?" (2006).
Leta 1991 ter 1992 je bil član žirije na mednarodnem filmskem festivalu v Benetkah, leta 1995 pa na mednarodnem filmskem festivalu v Cannesu.


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT