Avtoštopar / The Hitcher - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   torek, 25 junij 2024
Avtoštopar (2007)
(The Hitcher) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Avtoštopar - The Hitcher
akcija / grozljivka / triler   |  83 min
DRŽAVA: ZDA
REŽIJA: Dave Meyers
SCENARIJ: Eric Red , Jake Wade Wall
IGRALCI: Neal McDonough, Sean Bean, Sophia Bush, Zachary Knighton, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: James Hawkinson
PRODUCENT: Andrew Form , Brad Fuller , Michael Bay
Produkcijska hiša filmskega ustvarjalca Michaela Bayja, ki je med drugim poskrbela za produkcijo grozljivk The Texas Chainsaw Massacre in The Amityville Horror, predstavlja triler Avtoštopar, novo različico istoimenskega filma iz leta 1986. Režiserski prvenec Davea Meyersa prikazuje zastrašujoče popotovanje Grace Andrews in Jima Halseyja, študentskega para, ki se znajde v neusmiljenih rokah skrivnostnega avtoštoparja Johna Ryderja.

Mlada zaljubljenca se z oldsmobilom 442 odpravita na spomladanske počitnice, vendar se izlet kmalu spremeni v nočno moro. Naletita na avtoštoparja Johna, ki kmalu pokaže svoj pravi obraz. Sledi jima kot senca in srečanja so vse grozovitejša. Grace in Jim se vedno znova znajdeta na prizoriščih strašnih umorov. Cesta postane krvavo bojišče, na katerem se mora par v begu pred morilcem in policijo boriti za življenje in se soočiti s svojimi strahovi.


Igralska zasedba


SEAN BEAN (John Ryder) je mednarodno zaslovel z vlogo Boromira v epski trilogiji Petra Jacksona The Lord of the Rings, sicer pa se je v svoji karieri mnogokrat dokazal tudi gledalcem pred malimi zasloni in v gledališčih. Po študiju na Kraljevi akademiji dramske umetnosti v Londonu se je pridružil gledališki skupini Royal Shakespeare Company. Svoje prve opazne filmske vloge je nanizal v celovečercih Stormy Monday Mikea Figgisa (ob Tommyju Lee Jonesu, Stingu in Melanie Griffith), The Field Jima Sheridana (ob Richardu Harrisu, Brendi Fricker in Johnu Hurtu) ter Patriot Games Phillipa Noycea (ob Harrisonu Fordu).

Z vlogo znanega lika pisca Bernarda Cornwella, Richarda Sharpea, junaka napoleonskih vojn, v televizijskem filmu Sharpe's Rifles (1993) je postal eden najbolj iskanih britanskih igralcev. Kasneje je za režiserja Toma Clegga zaigral še v štirinajstih nadaljevanjih, nazadnje v projektu Sharpe's Challenge.

Videli smo ga lahko tudi v celovečercu Martina Campbella GoldenEye (ob Pierceu Brosnanu), Bernarda Rosea Anna Karenina, Johna Frankenheimerja Ronin, Terryja Winsorja Essex Boys, Garyja Flederjka Don't Say a Word, Esmé Lammers Tom & Thomas, Wolfganga Petersena Troy, Jona Turteltauba National Treasure; Michaela Bayja The Island, Roberta Schwentkeja Flightplan, Christophea Gansa Silent Hill ter Niki Caro North Country (ob Charlize Theron in Frances McDormand).


SOPHIA BUSH (Grace Andrews) trenutno zaključuje četrto sezono priljubljene televizijske serije One Tree Hill, v kateri jo že od samega začetka lahko spremljamo v vlogi Brooke Davis.

Zaigrala je v celovečercu Betty Thomas John Tucker Must Die (z Brittany Snow, Arielle Kebbel, Ashanti in Jessejem Metcalfeom), Williama Brenta Bella Stay Alive, Stevea Boyuma Supercross in Walta Beckerja Van Wilde, prepričala pa je tudi v televizijskem filmu Newtona Thomasa Sigela, Point of Origin (ob Rayju Liotti, Johnu Leguizamu in Bai Ling).


ZACHARY KNIGHTON (Jim Halsey) se je v Avtoštoparju prvič preizkusil v glavni vlogi. Svojo igralsko kariero je začel v gledališču, odigral pa je tudi že opaznejšo vlogo v komediji Marthe Coolidge, The Prince & Me, ter odlično ocenjenem celovečercu Michaela Burkea, The Mudge Boy. Gledalce pred malimi zasloni je med drugim navduševal v serijah Life on a Stick, Law & Order in Ed.


NEAL McDONOUGH (načelnik Esteridge) je po vlogi vojaka Bucka Comptona v miniseriji Band of Brothers, nagrajeni z emmyjem in zlatim globusom, zaigral v uspešnici Stevena Spielberga, Minority Report, in uspešni televizijski seriji Boomtown. Za slednjo vlogo je bil nominiran za nagrado Združenja televizijskih kritikov.

Igralsko zasedbo je dopolnjeval tudi v serijah Medical Investigation, The X Files in Murder One, v kinematografih pa je gostoval v celovečercu Clinta Eastwooda Flags of Our Fathers, Andrewa Davisa The Guardian, Kevina Brayja Walking Tall, Richarda Donnerja Timeline, Jonathana Frakesa Star Trek: First Contact in Williama Deara Angels in the Outfield. Vloga v neodvisnem kratkem filmu Jeffa Harea, A Perfect Little Man, mu je na filmskem festivalu v Atlantic Cityju leta 2000 prinesla nagrado za najboljšega igralca.

Na gledaliških odrih je nastopal v produkcijah, kot sta As You Like It in A Midsummer Night's Dream, za vlogo v igri Always Alone je bil nagrajen z nagrado Dramalogue za najboljšega igralca. Njegovi najnovejši filmski projekti so 88 Minutes Jona Avneta (ob Alu Pacinu), The Last Time Michaela Calea (ob Michaelu Keatonu), American Gothic Paula Kampfa in Forever Strong Ryana Littla.


Filmska ekipa


DAVE MEYERS (režija)
Po študiju filmske produkcije in filozofije na univerzi Loyola Marymountje je produciral Copper Women, kratki film v okviru projekta Involve, programa IFP/West, namenjenega vključitvi žensk z različnim etničnim ozadjem v filmsko industrijo. Sledilo je delo v razvoju za Paramount Pictures in na ta način je sodeloval pri filmih Face/Off Johna Wooja in Twilight Roberta Bentona.

Zatem je začel uspešno kariero kot režiser glasbenih videospotov. Sodeloval je s številnimi svetovno znanimi izvajalci, med katerimi so tudi Pink, Aerosmith, Mariah Carey, Creed, Missy Elliott, Janet Jackson, Jay-Z, Jennifer Lopez, Kid Rock, No Doubt OutKast, The Offspring in Britney Spears. Sedem glasbenih spotov je bilo nagrajenih z MTV-jevo glasbeno nagrado, nazadnje za pesem Missy Elliott, Lose Control. Ustvaril je tudi številne odlične reklame, med drugim za Hummer, Joe Boxer, Apple iPod in Adidas.

Avtoštopar je njegov prvi celovečerec, že pa se je lotil svojega naslednjega celovečerca, Witch Hunters.


ERIC RED (scenarij)
Kmalu po zaključenem študiju na Ameriškem filmskem inštitutu in dveh odlično ocenjenih kratkih filmih Gunmen's Blues in Telephone, kjer se je preizkusil v vlogi scenarista in režiserja, je napisal izvirni scenarij za Avtoštoparja režiserja Roberta Harmona iz leta 1986. Leto kasneje se je skupaj z režiserko Kathryn Bigelow podpisal kot scenarist pod projekt Near Dark.

Režiral je filme Cohen and Tate, Body Parts in Bad Moon, pri vseh je bil tudi scenarist ali koscenarist. Pri celovečercu Blue Steel si je vlogo scenarista znova razdelil s Kathryn Bigelow, sicer tudi režiserko filma.

Napisal je tudi že scenarij za prihajajoči film Stopping Power v režiji Jana de Bonta in 100 Feet v lastni režiji.
Premiera filma Avtoštopar
V KINU: junij 2024
 Lansko poletje / L'été dernier  Lansko poletje
(L'été dernier)
20. 06. 2024


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT