Noč čarovnic / Halloween - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   sobota, 18 maj 2024
Noč čarovnic (2007)
(Halloween) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Noč čarovnic - Halloween
grozljivka   |  109 min
DRŽAVA: ZDA
REŽIJA: Rob Zombie
SCENARIJ: John Carpenter , Rob Zombie
IGRALCI: Brad Dourif, Malcolm McDowell, Tyler Mane, William Forsythe, Sheri Moon Zombie, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Phil Parmet
PRODUCENT: Andy Gould , Malek Akkad
IZVRŠNI PRODUCENT: Bob Weinstein , Harvey Weinstein
Rob Zombie, uspešni glasbenik in režiser grozljivk Satanov klan (The Devil's Rejects) in House of 1000 Corpses, se tokrat kot scenarist in režiser preizkuša v kultni grozljivki Noč čarovnic, in sicer skoraj 30 let po istoimenski klasiki Johna Carpenterja, ki je predstavila neusmiljen ubijalski stroj v človeški podobi, Michaela Myersa. Celovečerec ostaja zvest tematiki že omenjenega celovečerca iz leta 1978, namreč da je zlo lahko prisotno tudi v najmanjših mestecih.

Opisuje zgodnja leta mladega Michaela Myersa in dogodke pred krvavo nočjo čarovnic v mestecu Haddonfield v Illinoisu. Naslednja leta Michael preživi v psihiatrični ustanovi, kjer zanj skrbi strokovnjak za vedenje otrok, doktor Samuel Loomis. Ta je edini, ki razume Michaelovo zlobo. 17 let kasneje, na noč čarovnic, Michael pobegne in se vrne v Haddonfield, da bi dokončal, kar je začel v otroštvu. Začne se zalezovanje dijakinje Laurie Strode in njenih prijateljic, Annie in Lynde. Dr. Loomis, zdaj uspešni avtor knjige o Michaelu, za pomoč prosi lokalnega šerifa Bracketta. Michaelovi moriji je treba narediti konec. Za vedno.

Legendarna Noč čarovnic režiserja Carpenterja, mojstra grozljivk, se je v kinematografih premierno zavrtela 25. oktobra leta 1978 ter v blagajne prinesla več kot 55 milijonov dolarjev. To je bil začetek ene najbolj uspešnih, produktivnih in vplivnih serij grozljivk v filmski zgodovini. Do danes je bilo ustvarjenih osem celovečercev, Zombiejev najnovejši pa je pravi dokaz, da se serija še ni zaključila.


Igralska zasedba


TYLER MANE (odrasli Michael Myers), ki je v zadnjih letih prejšnjega tisočletja več kot uspešno zamenjal profesionalni wrestling z igralsko kariero, od tedaj gledalce pred malimi zasloni in obiskovalce kinematografov navdušuje z raznolikimi vlogami v številnih uspešnih celovečercih in serijah. Leta 2000 je odigral svojo prvo filmsko vlogo v akcijski pustolovščini X-Men, v kateri se je predstavil kot Sabretooth. Sledile so nepozabne vloge v izjemnih uspešnicah, kot so Troy, The Devil's Rejects, The Scorpion King, Joe Dirt in Black Mask II. Zaigral je v miniseriji Hercules, priljubljenih serijah V.I.P., Monk, Son of the Beach, Party of Five in My Boys ter televizijskem filmu How to Make a Monster.


SHERI MOON ZOMBIE (Deborah Myers) se je v igralski vlogi prvič preizkusila leta 1995 v glasbenem videospotu za skupino White Zombie, nato pa je sodelovala še s številnimi drugimi glasbenimi rock skupinami. Leta 2003 je prvič zaigrala v celovečercu in z vlogo Baby, članice čudaške družine Firefly, v Zombiejevi grozljivki House of 1000 Corpses obnorela gledalce po vsem svetu. Njeno nadarjenost je opazil tudi Tobe Hooper, mojster grozljivk in režiser klasik Texas Chainsaw Massacre, Poltergeist in Salem's Lot. Povabil jo je k sodelovanju v grozljivki The Toolbox Murders, v kateri je upodobila natakarico Daisy, morilčevo prvo žrtev. Leta 2005 se je vrnila k vlogi Baby v naslednji Zombiejevi mojstrovini, The Devil's Rejects. Pred kratkim je posodila glas v animiranem celovečercu The Haunted World of El Superbeasto.


MALCOLM MCDOWELL (Dr. Samuel Loomis) je svojo prelomno vlogo odigral že daljnega leta 1968, in sicer Micka Travisa v večkrat nagrajeni drami Lindsay Anderson, If.... Za tem je nizal uspeh za uspehom, med drugim leta 1971 z vlogo v akcijski drami Stanleyja Kubricka, A Clockwork Orange, dve leti kasneje znova z vlogo Travisa v novem filmu Andersonove, O Lucky Man!, leta 1979 pa je vodil igralsko zasedbo v pustolovskem trilerju Nicholasa Meyerja, Time After Time.


Nikakor ne gre pozabiti njegovih vlog v celovečercih Star Trek: Generations Davida Carsona, Gangster No. 1 Paula McGuigana in Assassin of the Tsar Karen Shakhnazarov, s katerimi je prepričal številne kritike in občinstvo. Nič manj prepričljiv ni bil v filmu Richarda Lesterja Royal Flash, Paula Schraderja Cat People, Rachel Talalay Tank Girl, Josepha Loseyja Figures in a Landscape, Bryana Forbesa The Raging Moon, Blakea Edwardsa Sunset, Tinta Brassa Caligula, Martina Ritta Cross Creek, Roberta Altmana The Player in z zadnjo upodobitvijo Micka Travisa v celovečercu Britannia Hospital režiserke Andersonove. Tu so še filmi Bobby Jones: Stroke of Genius, In Good Company, I Spy, The Company, Hugo Pool, Just Visiting, Mr. Magoo, My Life So Far in Blue Thunder. Gledalci pred malimi zasloni ga bodo prepoznali po vlogah v serijah Pearl, Fantasy Island, Entourage in Heroes.


BRAD DOURIF (Sheriff Brackett) se je kot igralec kalil v gledališču, nato pa je leta 1975 že s svojo prvo filmsko vlogo, v drami One Flew Over the Cuckoo's Nest Milosa Formana, prejel nominacijo za oskarja ter dve leti kasneje zlati globus za najboljšega novinca.

V 70-ih letih prejšnjega stoletja je nastopal v številnih igrah, tudi v The Ghost Sonata, The Doctor in Spite of Himself, When You Comin' Back, Red Rider?. Po že omenjenem filmskem prvencu je zaigral v celovečercih Eyes of Laura Mars Irvina Kershnerja, Wise Blood Johna Hustona, Ragtime Milosa Formana, Dune in Blue Velvet Davida Lyncha, Urban Legend Jamieja Blanksa, Alien: Resurrection Jean-Pierra Jeuneta, The Color of Night Richarda Rusha, Jungle Fever Spike Leeja, Body Parts Erica Reda in v trilogiji Petra Jacksona The Lord of the Rings. Svoj glas je posodil Chuckyju, zlobni lutki v grozljivki Toma Hollanda, Child's Play, in njenih nadaljevanjih. Njegov prvi televizijski film je The Mound Builders. Gostoval je v serijah The X Files, Babylon 5, Star Trek: Voyager, Ponderosa in Deadwood.


Filmska ekipa


ROB ZOMBIE (scenarist, režiser, producent)

Svojo mnogostranskost dokazuje v svetu filma, televizijskih oddaj, glasbe in založništva. Po režiserskem prvencu House of 1000 Corpses (2003) je ustvaril še mojstrovino The Devil's Rejects (2005), nato pa se je vrnil k svoji prvi ljubezni, glasbi. Za tri mesece se je zaprl v studio in nastal je njegov najbolj raznolik album doslej, Educated Horses. Izšel je marca 2006 in se takoj povzpel na peto mesto na Billboardovi glasbeni lestvici. Zombie že petnajst let sodeluje z založbo Geffen Records,. V tem času je skupno nanizal sedem albumov, pred solistično kariero s skupino White Zombie. Prvega, La Sexorcisto: Devil Music, Vol. 1, je skupina izdala leta 1992. Postal je dvakrat platinast. Naslednji, Astro Creep: 2000, je bil tri leta kasneje še uspešnejši. Zombiejev prvi solo album, Hellbilly Deluxe, je izšel leta 1998 in postal trikrat platinast, zelo uspešen pa je bil tudi drugi, The Sinister Urge (2001).

Mnogi ga poznajo tudi po odličnih glasbenih videospotih. Leta 1995 je režiral videspot za pesem More Human Than Human in kot prvi prejel MTV-jevo nagrado za režijo lastnega glasbenega izdelka. Spote je ustvarjal tudi za druge glasbenike, med drugim za Ozzyja Osbourna. Lani se je preizkusil v vlogi gostitelja filmske oddaje TCM Underground, v kateri je predvajal kultne filme po lastni izbiri.
Noč čarovnic na DVD-ju!
V KINU: maj 2024
 Samsara / Samsara  Samsara
(Samsara)
16. 05. 2024
 Roparka Lucy / Lucy ist jetzt Gangster  Roparka Lucy
(Lucy ist jetzt Gangster)
23. 05. 2024


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT