Brata Bloom / The Brothers Bloom - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   četrtek, 18 april 2024
Brata Bloom (2008)
(The Brothers Bloom) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Brata Bloom - The Brothers Bloom
komedija / kriminalka / pustolovski   |  113 min
DRŽAVA: ZDA
REŽIJA: Rian Johnson
SCENARIJ: Rian Johnson
IGRALCI: Mark Ruffalo, Rachel Weisz, Robbie Coltrane, Adrien Brody, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Steve Yedlin
PRODUCENT: Ram Bergman , James D. Stern
IZVRŠNI PRODUCENT: Douglas Hansen , Wendy Japhet
Dobrodošli v svet bratov Bloom, kjer je goljufija umetnost in ni nič tako, kot se zdi. Nadvse izkušena in prepričljiva prevaranta se spustita v svojo zadnjo veliko pustolovščino. Njuna naloga je zvabiti v svojo zanko in prelisičiti bogato dedinjo.

Že od nekdaj se brata lahko zanašata zgolj drug na drugega. Svoje otroštvo sta preživela v rejništvu, naposled pa sta se prelevila v uspešna mednarodna goljufa. Stephen si izmišlja zapletene zgodbe, ki jih brata uresničujeta, vendar še vedno išče popolno goljufijo, pri kateri vsak dobi tisto, kar je želel. Bloom hrepeni po pravi pustolovščini, ki ne more biti plod Stephenove domišljije. Ker se želi končno upokojiti, privoli v še zadnjo veliko prevaro.

Vključi se v življenje Penelope, zdolgočasene dedinje iz New Jerseyja. Med njima se razplamti prava romanca. Bloom noče izkoristiti njene naivnosti, a Penelope je že ugriznila v vabo. Pridruži se Bloomu, Stephenu in njuni "sodelavki" Bang Bang na izletu v Grčijo. Prepričana je, da se je znašla na največji pustolovščini svojega življenja in hitro se pusti prepričati v milijonsko kupčijo. Četverica se iz Grčije odpravi na Češko, nato pa v Mehiko, Rusijo in Brazilijo. Goljufi se približujejo uresničitvi cilja, toda pomisleki Blooma so vse večji in postane jasno, da si je njegov brat zamislil najnevarnejšo prevaro doslej.


IGRALSKA ZASEDBA


ADRIEN BRODY (Bloom) je leta 2003 kot najmlajši igralec v zgodovini podelitve oskarjev za vlogo v uspešnici Romana Polanskega, The Pianist, prejel oskarja za najboljšega igralca. Med drugim si je priigral tudi cezarja in nagrado bostonskih filmskih kritikov ter nominacijo za nagrado BAFTA. Njegovi najnovejši filmski projekti so Giallo Daria Argenta, kjer je Brody prevzel tudi vlogo izvršnega producenta, Splice Vincenza Natalija in Cadillac Records Darnell Martin.
Prvič je opozoril nase leta 1993, ko je zaigral v zgodovinski drami Stevena Soderbergha, King of the Hill. Kritike je navdušil tudi s predstavama v filmih Summer of Sam Spikea Leeja in Liberty Heights Barryja Levinsona. V kinematografih je gostoval še s celovečerci Harrison's Flowers Elija Chouraquija, The Singing Keitha Gordona, The Affair of the Necklace Charlesa Shyerja, Bread & Roses Kena Loacha, The Thin Red Line Terrencea Malicka, The Last Time I Committed Suicide Stephena T. Kayja in Ten Benny Erica Brossa.

V zadnjih letih je prepričal še v filmih The Darjeeling Limited Wesa Andersona, Manolete Menna Meyjesa, Hollywoodland Allena Coulterja, King Kong Petra Jacksona, The Jacket Johna Mayburyja in The Village M. Night Shyamalana.


RACHEL WEISZ (Penelope) je oskarjeva nagrajenka iz leta 2006, in sicer v kategoriji najboljša stranska igralka za vlogo v drami Fernanda Meirellesa, The Constant Gardener. Poleg odlične ocene kritikov po vsem svetu je prejela tudi zlati globus in nagrado Screen Actors Guild. V zadnjem obdobju je zaključila snemanje dveh prihajajočih celovečercev, kriminalne drame Petra Jacksona, The Lovely Bones, in zgodovinske drame Alejandra Amenábara, Agora. Obiskovalci kinematografov po vsem svetu jo poznajo po glavni vlogi v pustolovščinah Stephena Sommersa, The Mummy in The Mummy Returns.
V njeno filmografijo sodijo tudi uspešnice Definitely Maybe Adama Brooksa, Fred Claus Davida Dobkina, My Blueberry Nights Kara Waija Wonga, The Fountain Darrena Aronofskega, Constantine Francisa Lawrencea, Runaway Jury Garyja Flederja, Confidence Jamesa Foleyja ter About a Boy Chrisa in Paula Weitza. Zaigrala je tudi v filmih Enemy at the Gates Jean-Jacquesa Annauda, I Want You Michaela Winterbottoma, The Land Girls Davida Lelanda, Swept from the Sea Beeban Kidron, Stealing Beauty Bernarda
Bertoluccija in The Shape of Things Neila LaButea. V slednjem se je preizkusila tudi kot producentka.


MARK RUFFALO (Stephen) navdušuje tako kritike kot občinstvo z raznolikimi vlogami, med katerimi velja med drugim izpostaviti tisto v celovečercu You Can Count on Me Kennetha Lonergana, za katero je prejel nagrado za najboljšega igralca na filmskem festivalu v Montrealu. Pravkar je končal snemanje trilerja Martina Scorseseja, Shutter Island.
Med njegovimi zadnjimi projekti so celovečerci Blindness Fernanda Meirellesa, Reservation Road Terryja Georgea, Zodiac Davida Fincherja, Just Like Heaven Marka Watersa, Collateral Michaela Manna in All the King's Men Stevena Zailliana. Pod celovečerec Johna Currana, We Don't Live Here Anymore, se je podpisal kot igralec in izvršni producent.

Med igralsko zasedbo ga najdemo tudi v filmih In the Cut Jane Campion, My Life Without Me Isabel Coixet, 13 Going on 40 Garyja Winnicka, Eternal Sunshine of the Spotless Mind Michela Gondryja, še pred tem pa je zaigral v filmih The Last Castle, Windtalkers, XX/XY, Committed, Ride with the Devil, Safe Men, The Last Big Thing in Fish in the Bathtub.

Z režijo več gledaliških iger se je izkazal tudi kot odličen režiser, napisal pa je tudi scenarij za neodvisni projekt The Destiny of Marty Fine, ki je prejel drugo nagrado na filmskem festivalu Slamdance v Park Cityju.

RINKO KIKUCHI (Bang Bang) je prejela nominacijo za oskarja za najboljšo stransko vlogo, in sicer v drami Alejandra Gonzáleza I?árrituja, Babel. To je bila njena prva vloga v ameriškem filmu. Kmalu jo bomo lahko videli v drami Mikea Newella, Shanghai. Svoj igralski prvenec je zabeležila leta 1999 v filmu Kaneta Shindôja, Ikitai, nato pa so med drugim sledili filmi Tokyo Serendipity, The Insects Unlisted in the Encyclopedia, Arch Angels, Funky Forest: The First Contact, Portrait of the Wind, The Reason in Taste of Tea.


FILMSKA EKIPA


RIAN JOHNSON (režija, scenarij) je leta 1996 režiral kratki film Evil Demon Golfball from Hell!!! Za svoj prvi celovečerec, Brick (2005), je prejel posebno nagrado žirije na filmskem festivalu Sundance. Čikaški filmski kritiki so mu dodelili nagrado za najbolj obetajočega režiserja, kritiki v Utah za najboljši scenarij, kritiki v San Franciscu pa za najboljši izvirni scenarij. Od kritikov v Teksasu in Austinu je Johnson prejel nagrado za najboljši prvi film.
Zanimivosti v filmu Brothers Bloom
V KINU: april 2024
 Fant in čaplja / Kimitachi wa dô ikiru ka  Fant in čaplja
(Kimitachi wa dô ikiru ka)
18. 04. 2024


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT