Zgodbe iz zlate dobe / Tales from the golden age - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   nedelja, 21 julij 2024
Zgodbe iz zlate dobe (2009)
(Tales from the golden age) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Zgodbe iz zlate dobe - Tales from the golden age
komedija / zgodovinski   |  155 min
DRŽAVA: Francija | Romunija
REŽIJA: Hanno Höfer , Razvan Marculescu
SCENARIJ: Cristian Mungiu
IGRALCI: Vlad Ivanov, Tania Popa, Teodor Corban, Alexandru Potocean, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Liviu Marghidan
PRODUCENT: Cristian Mungiu , Oleg Mutu
FILM BO PREDVAJAN V KINODVORU od 16.12.2009

Pikareskni, iskrivi, a na trenutke tudi mračno ironični pogled na zadnja leta Ceausescujevega režima v Romuniji, ki nam prek petih urbanih mitov razkrije nekatere idiotije iz življenja pod komunističnim režimom.

Nekonvencionalna osebna pripoved o zadnjih letih komunističnega režima v Romuniji, podana iz perspektive običajnih ljudi in s petimi urbanimi miti. V prvem sledimo hrupnim pripravam na uradni partijski obisk v nekem mestecu; pretirane zahteve organizacijskega komiteja prebivalce tako zamorijo, da se ga preprosto zapijejo in se raje odpravijo v bližnji lunapark. Drugi mit nas pripelje bližje samemu težišču oblastne moči, saj nam poda zgodbo o tem, zakaj nekega dne ni izšel uradni partijski časopis. Tretja zgodba nam predstavi zavednega voznika tovornjaka, ki mu prepovedo, da bi se med potjo zaustavljal. Ko to enkrat vendarle stori, mu ukradejo kolesa, sam pa šele takrat ugotovi, kaj pravzaprav prevaža. O razmerju med politiko in hrano spregovori četrta zgodba; predstavi nam pohlepnega policista, ki tuhta, kako v popolni tišini ubiti prašiča, saj ga bo le tako lahko obdržal le sam zase. V sklepni zgodbi pa sledimo mlademu paru, nekakšnima romunskima prevarantoma, kot sta bila Bonnie in Clyde, ki ljudem "kradeta" steklenice z vodo.

»Zdi se mi, da Zgodbe iz zlate dobe poustvarja ozračje in občutenje italijanskih filmov iz šestdesetih ali sedemdesetih let, tistih priljubljenih, neposrednih in duhovitih del, ki so film vrnila v objem popularne umetnosti.« (Cristian Mungiu)
Kinodvor po Liffu


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT