Policijski, pridevnik / Police, Adjective - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   sreda, 19 junij 2024
Policijski, pridevnik (2009)
(Police, Adjective) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Policijski, pridevnik - Police, Adjective
drama / komedija / kriminalka   |  115 min
DRŽAVA: Romunija
REŽIJA: Corneliu Porumboiu
SCENARIJ: Corneliu Porumboiu
IGRALCI: Vlad Ivanov, Dragos Bucur, George Remes, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Marius Panduru
PRODUCENT: Corneliu Porumboiu
FILM BO PREDVAJAN V KINODVORU OD 25.2.2010

Romunski policist ugotovi, da njegova osebna morala ne ustreza zakonom, ki jim služi. Potrpežljivi gledalci bodo nagrajeni z briljantnim zaključkom. Nagrajenec canskega Posebnega pogleda.

Načelnik Nelu policistu Cristiju dodeli nalogo, da sledi najstniku Victorju in ugotovi, od kod mladeniču zaloge hašiša, ki ga ponuja svojim sošolcem. Ko se Cristi loti preiskave, spozna, da je Victor čisto navaden otrok, ki občasno s prijatelji pokadi kakšen džojnt. Toda v Romuniji je ponujanje droge kaznivo dejanje. Ker se Cristi zaveda, da bo romunski zakon kmalu podvržen usklajevanju z evropsko zakonodajo, Victorja noče aretirati. Zakaj bi otroku uničil življenje zaradi prestopka, ki v kratkem sploh ne bo več kazniv? Cristiju se to zdi neodgovorno in Victorja ne želi imeti na vesti. A kaj ko njegovi nadrejeni besedo »vest« razumejo povsem drugače.

»Navdihnila sta me dva dogodka. V časopisu sem bral o fantu, ki so ga policisti aretirali zaradi preprodaje hašiša, prijavil pa ga je lastni brat. Obenem pa sem se pogovarjal tudi s prijateljem policistom, ki mi je zaupal, da nekega primera ni hotel razrešiti, ker se je bal, da bo imel potem slabo vest. Na podlagi teh dveh zgodb sem začel pisati scenarij.« (Corneliu Porumboiu)
Kinodvor po Liffu
V KINU: junij 2024
 Lansko poletje / L'été dernier  Lansko poletje
(L'été dernier)
20. 06. 2024


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT