Z druge strani postelje / Other Side of the Bed - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   sobota, 13 julij 2024
Z druge strani postelje (2002)
(Other Side of the Bed) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Z druge strani postelje - Other Side of the Bed
komedija / mjuzikl / romantični   |  114 min
DRŽAVA: Španija
REŽIJA: Emilio Martinez Lazaro
SCENARIJ: David Serrano
IGRALCI: Albert San Juan, Ernesto Alterio, Guillermo Toledo, Maria Esteve, Natalia Verbeke, Paz Vega, Ramon Barea, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Juan Molina Temboury
PRODUCENT: Jose Antonio Sainz de Vicuna , Tomas Cimadevilla
Zgodba

Velika španska filmska uspešnica Z druge strani postelje (El otro lado de la cama) je romantična plesno-glasbena komedija, ki se odvija v sodobnem Madridu. Film opisuje zapleteno ljubezensko življenje dveh parov, ki izražata svoja srdita čustva v pesmi in plesu. Film je ustvaril večkrat nagrajeni režiser Emilio Martinez-Lazaro (What Max Said, His Master's Voice), igralsko zasedbo pa sestavljajo priznani mladi igralci, med njimi tudi Paz Vega (Talk To Her, Sex and Lucia), Natalia Verbeke (Jump Tomorrow, dot the i), Ernesto Alterio (Deseo - Beyond Desire), Guillermo Toledo (Intacto), Alberto San Juan (Insomnio) in Maria Esteve (Nada en la nevera - Nothing in the Fridge).

Film Z druge strani postelje je bil v Španiji eden izmed največjih zaslužkarjev leta 2002 in je naletel na številne pohvale kritikov. Šestkrat je bil nominiran za nagrado Goya (špansko različica oskarja), med drugim za najboljši film in najboljšega režiserja. Za nagrado so se potegovali tudi igralci Toledo, San Juan in Esteve. Film je prejel tri nagrade (najboljši celovečerec in režiser ter nagrada občinstva) na filmskem festivalu Malaga Cine Espanol.

Paula (Natalia Verbeke) želi zapustiti svojega fanta Pedra (Guillermo Toledo). Le ta jo skuša v majhni madridski kavarni prepričati, da so njena ohlajena čustva le prehodnega značaja. Želja, da bi ga zapustila naj bi kmalu izginila. Pauli je sicer žal, toda poti nazaj ni, saj se je zaljubila v drugega. Presenečen in obupan se Pedro zateče k prijateljema Javierju (Ernesto Alterio) in njegovi punci Sonii (Paz Vega). Toda ne ve, da je Paulin novi moški prav Javier, njegov najboljši prijatelj in teniški soigralec. Javier obljubi Pauli, da bo Sonia kmalu izvedela resnico, toda ni dovolj močan. Ujet med dvema lepoticama in najboljšim prijateljem se odloči za prikritje resnice. Zdaj se laži in zvijače samo še stopnjujejo. Pedrovo srce pa ne more pozabiti. Javier in ženskar Rafa (Alberto San Juan), prav tako prijatelj, mu zaman dopovedujeta, da je Paula le še preteklost. V želji, da končno najde svojega tekmeca, najame čudaškega privatnega detektiva Sagaza (Ramon Barea), ki goji najbolj nenavadne teorije zarot na vzhodni strani Atlantika. Medtem pa skuša Javier Pedru približati izredno zgovorno in romantično dekle Pilar (Maria Esteve). Ko se Javier in Paula izmuzneta za romantični konec tedna, se Pedro s pomočjo Sonie reši očarane Pilar. Sonia povsem strtega Pedra prepriča v njegovo zaželenost in simpatija se sprevrže v privlačnost. Že prej zapletena igra zdaj doseže višek.

Creativa Cinemania group in Lions Gate predstavljata Z druge strani postelje, režiserja Emilia Martineza-Lazara in scenarista Davida Serrana. Producenta sta Tomas Cimadevilla in Jose Antonio Sainz de Vicuna, direktor fotografije Juan Molina Temboury, direktor scenografije in kostumografije Julio Torrecilla, montažer Angel Hernandez-Zoido in kostumografinja Inma Garcia. Izvirno glasbo je napisal Roque Banos, za koreografijo pa je poskrbel Pedro Berdayes. V filmu so med drugim zaigrali Ernesto Alterio, Paz Vega, Guillermo Toledo, Natalia Verbeke, Alberto San Juan, Maria Esteve in Ramon Barea.

Igralska zasedba

Ernesto Alterio (Javier)
Je sin slovitega igralca Hectorja Alteria. Leta 1999 je za vlogo v svojem prvem celovečercu Los anos barbaros (The Stolen Years) prejel nominacijo za nagrado Goya za najboljšega novinca. Pred kratkim je zaigral v romantični drami Deseo, v filmu Carlosa Saure Bunuel y la mesa del rey Salomon (Bunuel and King Solomon's Table), pa tudi v filmih El Juego de Luna (Luna Game), Kasbah, Yoyes, Cuarteto de la Habana (Havana Quartet), Los Lobos de Washington (The Washington Wolves), Insomnio, ter v nagrajenem kratkem filmu Desalinada (Salad Days).

Paz Vega (Sonia)
Je naletela na pohvale kritikov in si obenem priigrala nagrado Goya z vlogo v kontroverznem filmu Julia Medema Sex and Lucia. Dokazala se je tudi v z oskarjem nagrajenem celovečercu Pedra Almodovara Talk to Her. Posnela je glavno vlogo v filmski različici televizijske nadaljevanke Carmen. Med njene ostale celovečerce sodi drama Solo Mia, ki ji je prinesla nominacijo za nagrado Goya za najboljšo igralko, pa tudi filmi Novo, Zapping, Sobrevivir (I Will Survive) in triler Nadie conoce a nadie (Nobody Knows Anybody). Na televiziji je redno nastopala v humorističnih serijah 7 Vidas in Mas que amigos.

Guillermo Toledo (Pedro)
Si je z vlogo v filmu The Other Side of the Bed priigral nominacijo za nagrado Goya za najboljšega novinca. Med njegove novejše celovečerce sodijo Al sur de Granada (South of Granada), Peor imposible, que puede fallar? (The Best is Yet to Come), Looking for Chencho, triler Intacto, Juana la Loca (Mad Love), La Espalda de Dios (Behind God's Back), El Otro Barrio (The Other Side), The Old Man Who Read Love Stories, La Mujer mas fea del mundo (The Ugliest Woman in the World), La Lengua de las mariposas (Butterfly), Se buscan Fulmonties (Full Montys Wanted) in Insomnio. Posnel je tudi kratka filma El Ladron Navideno in Desalinada (Salad Days).

Med njegovimi televizijskimi projekti izstopa vloga v humoristični seriji 7 Vidas.

Natalia Verbeke (Paula)
Se je leta 2003 na filmskem festivalu Sundance ob Gaelu Garcii Bernalu dokazala v britanski komediji dot the i. Kritično odlično sprejeta komedija Jump Tomorrow ji je prinesla nominacijo za nagrado British Independent Film. Kritike pa je navdušila še z vlogo v filmu Son of the Bride (El hijo de la novia), ki se je leta 2002 potegoval za oskarja za najboljši tujejezični film.

Zaigrala je še v celovečercih Apasionados (Passionate People), Carretera y manta (To the End of the Road), Kasbah, Nadie conoce a nadie (Nobody Knows Anybody) in Un buen novio.

Albert San Juan (Rafa)
Tudi film The Other Side of the Bed mu je prinesel nominacijo za nagrado Goya in sicer za najboljšega stranskega igralca. Pohvali se še s številnimi španskimi filmskimi uspešnicami: No dejar que no me quieras (I Won t Let You Not Love Me), Km. 0, San Bernardo (St. Bernard), Zapping, Sobrevivir (I Will Survive), La Mujer mas fea del mundo (The Ugliest Woman in the World), Los Lobos de Washington (The Washington Wolves), La Sombra de Cain (The Shadow of Cain), La Ciudad do los prodigios (The City of Marvels), Entre las piernas (Between Your Legs) in Insomnio.

Maria Esteve (Pilar)
Je dvakratna nominiranka za nagrado Goya in sicer za najboljšo novinko (Nada en la nevera - Nothing in the Fridge) in najboljšo stransko igralko (The Other Side of the Bed). Med njenimi celovečerci so tudi Hombres felices (Happy Men), El arte de morir (The Art of Dying), Mensaka in Atomica (Going Ballistic).

Maria je hči legendarnih španskih zvezd, igralke in pevke Marisol, ter igralca, plesalca in koreografa Antonia Gadesa. Oba sta zaigrala v mednarodnih uspešnicah Carlosa Saure Blood Wedding in Carmen.

Ramon Barea (Sagaz)
Sodi med najboljše in najslavnejše španske igralce. Od osemdesetih let dalje je posnel že več kot 60 celovečercev in kratkih filmov. V filmu The Other Side of the Bed že drugič sodeluje z režiserjem Emiliom Martinezom-Lazaro. Prvič sta se srečala leta 1994 v komediji Los Peores anos de nuestra vida (The Worst Years of Our Lives).

Barea je napisal scenarij za tri filme, ki jih je tudi režiral: uspešno komedijo Pecata Minuta (Venial Sins), ter kratka filma Muerto de amor in Adios Toby, adios.

Pred kratkim je posnel dva filma z odličnim režiserjem Alexom de la Iglesio, 800 balas (800 Bullets) in La Comunidad (Common Wealth), pa tudi nagrajeno dramo Silencio roto (Broken Silence), ter filma Gitano (Gypsy) in La mujer mas fea del mundo (The Ugliest Woman in the World). Z glavno vlogo v drami En la puta calle! (Hitting Bottom) je naletel na odličen odziv kritikov. Med njegove ostale filme sodijo tudi Las Huellas borradas (Wiped-Out Footprints), Atilano, presidente (Atilano for President), La Buena estrella (The Lucky Star), Airbag, La Buena Vida (The Good Life), Accion mutante (Mutant Action), Vacas (Cows), El Rey pasmado (The Dumbfounded King), La Blanca Paloma (The White Dove), Adiopes quena (Bilbao Blues), Bandera negra (Black Flag) in La Fuga de Segovia (Escape from Segovia).

Filmska ekipa

Emilio Martinez-Lazaro (režiser)
Je eden izmed najboljših španskih režiserjev komedij in dvakratni nominiranec za nagrado Goya, za filma Lul de noche (Lulu By Night) in The Other Side of the Bed. Slednji mu je prinesel tudi nagrado na filmskem festivalu v Malagi. Leta 1978 je režiral film What Max Said (Las parlabras de Max), s katerim si je na berlinskem filmskem festivalu prislužil zlatega medveda.

Režiral je triler La voz de su amo (His Master's Voice), ki je bil predstavljen leta 2001 na filmskem festivalu v San Sebastianu, podpisal pa se je še pod filme Carreteras secundarias (Backroads), Amo tu cama rica, El Juego mas divertido (The Most Amazing Game), Sus anos dorados (Their Golden Years), ter Los peores anos du nuestra vida (The Worst Years of Our Lives), ki je bil v Španiji eden izmed najboljših filmov leta 1994.

David Serrano (Scenarist)
Je napisal scenarij in režiral kratko komedijo Mezclar es malisimo. The Other Side of the Bed je njegov prvi celovečerec.

Tomas Cimadevilla (Producent)
Je produciral odlično ocenjena filma Las Huellas borradas (Wiped-Out Footprints) in Mama es boba, kot producent pa je sodeloval tudi pri projektu En la puta calle! (Hitting Bottom). Leta 2001 je napisal scenarij za celovečerni film Noche de reyes (Twelfth Night).

Jose Sainz de Vicuna (Producent)
Je med producenti veteran, saj filme ustvarja že več kot 35 let. Njegova kariera vključuje nekaj angleških koprodukcij, med njimi tudi film Joaquin Murrieta, v katerem je zaigral Jeffrey Hunter. Pri trilerju Open Season, v katerem je navdušil Peter Fonda, je sodeloval tudi pri pisanju scenarija. Izpostaviti velja še film Flesh & Blood režiserja Paula Verhoevena in komedijo Rustler's Rhapsody Hugha Wilsona, v kateri je zaigral Tom Berenger. Sainz de Vicuna je produciral še filme Sangre, Amor y deditos del pie (Love and Tiny Toes), Retrato de Familia (Family Portrait), El Invierno en Lisboa (The Winter in Lisbon) in Con el viento solano (With the East Wind). Napisal je tudi scenarij za zahodnonemško, italijansko ter špansko glasbeno komedijo Es knallt - und die Engel singen (Bang, and the Angels Sing).

Roque Banos (Izvirna glasba)
Je sodeloval pri številnih španskih filmskih projektih, obenem pa je napisal glasbo za odlično sprejet gangsterski film Jonathana Glazerja Sexy Beast, v katerem je glavno vlogo odigral Ben Kingsley.

Ustvarjal je za mnoge filme, med drugim za 800 balas (800 Bullets), El Robo mas grande jamas contado (The Biggest Robbery Never Told), Salom, No somos nadie (God is on Air), Bunuel y la mesa del rey Salomon (Bunuel and King Solomon's Table), Chica de Rio (Girl from Rio), Lazaro de Tormes, Obra maestra (Masterpiece), Torrente 2: Mision en Marbella, La Comunidad (Common Wealth), El arbol del penitente, El Corazon del guerrero (Heart of the Warrior), Segunda piel (Second Skin), Goya in Bordeaux, Muertos de risa (Dying of Laughter), Torrente, el brazo tonto de la ley (Torrente, the Stupid Arm of the Law), Una Pareja perfecta in Carreteras secundarias (Backroads).

Pedro Berdayes (Koreograf)
V Španiji velja za enega izmed najboljših koreografov. The Other Side of the Bed je njegov prvi film.


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT