Koča v gozdu / The Cabin in the Woods - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   torek, 25 junij 2024
Koča v gozdu (2011)
(The Cabin in the Woods) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Koča v gozdu - The Cabin in the Woods
grozljivka / triler   |  95 min
DRŽAVA: ZDA
REŽIJA: Drew Goddard
SCENARIJ: Drew Goddard , Joss Whedon
IGRALCI: Richard Jenkins, Bradley Whitford, Chris Hemsworth, Kristen Connolly, Anna Hutchison, Jesse Williams, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Peter Deming
PRODUCENT: Joss Whedon
IZVRŠNI PRODUCENT: Jason Clark
Če ste že mislili, da to zgodbo poznate, ste se zmotili. Joss Whedon in Drew Goddard, priljubljena scenarista, sta si tokrat zamislila grozljivko Koča v gozdu, s katero sta tovrstni žanr popeljala na povsem novo raven. V celovečercu, pri katerem je Goddard prevzel tudi vlogo režiserja, Whedon pa vlogo producenta, so zaigrali Kristen Connolly, Chris Hemsworth, Anna Hutchison, Fran Kranz, Jesse Williams, Richard Jenkins in Bradley Whitford.


PRODUKCIJA


Celovečerec Koča v gozdu, plod izjemne domišljije kultnih ustvarjalcev filmov, Jossa Whedona (Buffy The Vampire Slayer, Dollhouse, The Avengers) in Drewa Goddarda (Cloverfield, Buffy The Vampire Slayer, Angel, Lost), se prične povsem v slogu grozljivke: pet razposajenih študentov se za konec tedna odpravi v odmaknjeno kočo na podeželju, kjer jih v grozoviti krvavi noči napadejo strašanska nadnaravna bitja. Za tovrstni žanr nič nenavadnega. Toda medtem ko najstniki v strahu za svoja življenja pričnejo z običajnimi paničnimi reakcijami, tehniki v nadzorni sobi opazujejo in tudi narekujejo dogajanje v koči. Njihova vpletenost predstavlja vrh ledene gore v tej neverjetni zgodbi, ki z neizmernim kaosom, divjo domišljijo in humorjem odstopa od običajnih elementov grozljivk.

"Po eni strani je film klasična grozljivka, med gledanjem katere se zatečete k pokovki in grabite partnerja," pravi Goddard. "Toda gre za našo, drugačno različico tovrstnih filmov, kjer so dogodki še veliko bolj divji in nepričakovani. "

Tudi Chris Hemsworth, ki je v filmu upodobil lik Thora, ob branju scenarija sprva ni opazil nikakršne posebnosti. "Najprej se mi je film zdel povsem običajna grozljivka. Nato pa so se dogodki vrstili in z vsako stranjo je bilo navdušenje večje. Vse bolj noro je bilo. Dokler ... Pravzaprav se sploh ne konča. Popelje nas po poti, ki se nam zdi prepoznavna, potem pa se dogajanje počasi obrača v smer, ki je povsem v nasprotju z našimi pričakovanji."

Po besedah Goddarda je zgodba zgolj odskočna deska za vprašanja o človeštvu. "Zakaj človek čuti potrebo po zapostavljanju, zaničevanju in uničevanju mladine? In to ni lastno samo temu žanru, filmom na splošno ali današnji kulturi. Tak odnos do mladine je prisoten že od samega začetka človeštva. In to vprašanje -- vprašanje zakaj -- je vodilo celovečerca Koča v gozdu."

Večplastna zgodba se odvija na dveh povsem različnih prizoriščih, v koči in nadzorni sobi. "Prostora sta si tako različna, da bi ju celo lahko uvrstili v dva različna filma," pravi scenograf Martin Whist. "Razpon, ki smo ga ustvarili, je neverjeten, in predstavlja odličen faktor presenečenja. Koča nas s svojo podobo popelje v obdobje zlate mrzlice v Kaliforniji/obdobje po ameriški državljanski vojni, nadzorna soba pa daje vtis prostorov NASE v Houstonu v 70-ih letih prejšnjega stoletja".


IGRALSKA ZASEDBA


KRISTEN CONNOLLY (Dana) se je uveljavila z vlogami v televizijskih serijah New Amsterdam, Law & Order: Criminal Intent, Life on Mars, Nurse Jackie, Mercy, Guiding Light in As the World Turns. Z uspešnimi televizijskimi vlogami si je prislužila vloge v celovečercih Revolutionary Road, The Happening in Confessions of a Shopaholic. Sprejela je tudi že sodelovanje v prihajajoči seriji Davida Fincherja, House of Cards. Navdušila je obiskovalce gledališč, in sicer z vlogami v igrah Measure for Measure, All's Well that Ends Well in King Lear.

CHRIS HEMSWORTH (Curt) je prepričal tako kritike kot občinstvo v glavni vlogi Thora v akcijski pustolovščini Thor, v isti vlogi pa ga bomo kmalu lahko videli v nadaljevanju The Avengers. Avstralec je sicer v zadnjem obdobju izjemno dejaven, saj je tudi že zaključil snemanje akcije Red Dawn in akcijske drame Snow White and the Huntsman. Glavno vlogo bo prevzel še v biografski drami Rush. Svoj filmski prvenec je odigral pred tremi leti v znanstvenofantastični akciji Star Trek, istega leta pa se je preizkusil v pustolovski akciji A Perfect Getaway.

ANNA HUTCHISON (Jules) je ena najbolj iskanih mladih igralk na Novi Zelandiji, vse bolj pa je priljubljena tudi v Avstraliji in ZDA. Gledalci pred malimi zasloni so jo spremljali v avstralski televizijski seriji Underbelly. Vidnejše vloge je odigrala še v drugih novozelandskih, avstralskih in ameriških projektih, med drugim v serijah Sea Patrol, Wild Boys, Go Girls, Legend of the Seeker, Power Rangers, Ride With The Devil, Orange Roughies in Shortland Street ter televizijskih filmih Panic at Rock Island in Wendy Wu: Homecoming Warrior. Nastopila je v gledaliških igrah The Woman, Sex with Strangers in To Russia with Love.

FRAN KRANZ (Marty) je z Jossom Whedonom sodeloval že pri znanstvenofantastični seriji Dollhouse, še v letošnjem letu pa se bo pričela predvajati Whedonova romantična komedija Much Ado about Nothing, kjer je Kranz prevzel vlogo lika Claudia. Igralsko zasedbo bo dopolnjeval v še enem svežem projektu, romantični komediji Lust for Love. V njegovo filmografijo prav tako sodijo celovečerci The TV Set, The Village, Matchstick Men, Orange County, Training Day, Donnie Darko, The Night of the White Pants, Wieners, Don't Fade Away, Diary of a Wimpy Kid 2, Whirlygirl, Shades of Ray, Careless, Admissions, Bickford Schmeckler's Cool Ideas in Rise: Blood Hunter.
Med njegovimi televizijskimi vlogami gre izpostaviti tiste v serijah Welcome to the Captain, It's Always Sunny in Philadelphia, Private Practice in Frasier, med gledališkimi pa tiste v igrah Bachelorette, Twelfth Night, Miss Saigon, Sideman, Morning after Optimism, A Chorus Line, Antony & Cleopatra, The Dining Room, Angels in America, A Bright Room Called Day, Henry IV Part I, Hedda Gabler in The Taming of the Shrew.

JESSE WILLIAMS (Holden) si je prislužil veliko naklonjenost z vlogo Dr. Jacksona Averyja v uspešni seriji Grey's Anatomy, ki se trenutno predvaja že osmo sezono. Nekoliko manj opazne so bile njegove vloge v serijah Seattle Grace: Message of Hope, Beyond the Break, Washingtonienne, Greek in Law & Order. Zaigral je v kriminalni drami Brooklyn's Finest in romantični komediji The Sisterhood of the Traveling Pants 2.

RICHARD JENKINS (Sitterson) se lahko pohvali z izjemno bogato igralsko kariero, saj ima za seboj že več kot 60 vlog v celovečercih. Leta 2009 je bil nominiran za oskarja za glavno vlogo v kriminalni glasbeni drami The Visitor, ki mu je hkrati prinesla nominaciji za nagradi Independent Spirit in Screen Actors Guild. V naslednjih mesecih bo obiskovalce kinematografov zabaval v več drugih projektih. Kmalu se bo premierno zavrtela drama Darling Companion, še za to leto pa so predvideni celovečerci Killing Them Softly, The Company You Keep, Liberal Arts in One Shot.
Leta 1986 je zabeležil svojo prvo filmsko vlogo, v drami On Valentine's Day. Sledile so mnoge kakovostne vloge, med drugim v celovečercih The Witches of Eastwick, Little Nikita, Sea of Love, Wolf, North Country, Fun with Dick & Jane, The Kingdom, Flirting with Disaster, Let Me In, Eat, Pray, Love, Friends with Benefits, Dear John, Burn After Reading, Step Brothers, Absolute Power, There's something about Mary, Me, Myself, & Irene, Hall Pass, Random Hearts, The Man Who Wasn't There in Intolerable Cruelty.


FILMSKA EKIPA


DREW GODDARD (soscenarist in režiser) je svojo kariero pričel kot avtor televizijske serije Buffy the Vampire Slayer. Kot scenarist in producent se je nato izkazal pri televizijskih serijah Angel, Alias in Lost. Napisal je scenarij za znanstvenofantastično grozljivko Cloverfield.

JOSS WHEDON (soscenarist in producent), oskarjev nominiranec za scenarij za animirano komedijo Toy Story, je ustvaril več filmskih uspešnic in eno izmed najbolje ocenjenih televizijskih serij, Buffy the Vampire Slayer. Joss nadaljuje tradicijo pisanja scenarijev za uspešne televizijske projekte. Njegov oče in tudi dedek sta bila namreč uspešna scenarista. Družinski priimek tako lahko najdemo pod izjemno priljubljenimi televizijskimi serijami, kot so The Donna Reed Show, Leave It to Beaver in The Golden Girls.
KOČA V GOZDU na DVD formatu
V KINU: junij 2024
 Lansko poletje / L'été dernier  Lansko poletje
(L'été dernier)
20. 06. 2024


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT