Hčerka najboljšega prijatelja / The Oranges - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   nedelja, 19 maj 2024
Hčerka najboljšega prijatelja (2011)
(The Oranges) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Hčerka najboljšega prijatelja - The Oranges
drama / komedija / romantični   |  90 min
DRŽAVA: ZDA
REŽIJA: Julian Farino
SCENARIJ: Ian Helfer , Jay Reiss
IGRALCI: Adam Brody, Allison Janney, Oliver Platt, Leighton Meester, Hugh Laurie, Catherine Keener, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Steven Fierberg
PRODUCENT: Anthony Bregam , Leslie Urdang
IZVRŠNI PRODUCENT: Stefanie Azpiazu
David in Paige Walling (Hugh Laurie, Catherine Keener) ter Terry in Cathy Ostroff (Oliver Platt, Allison Janney) so najboljši prijatelji in sosedje v predelu Orange Drive predmestja New Jerseyja. Sosedski odnosi se pričnejo krhati, ko se po petih letih na zahvalni dan domov vrne vročekrvna hčerka Nina Ostroff (Leighton Meester), ki se je pred kratkim razšla z zaročencem Ethanom (Sam Rosen). Ne bi presenetila, če bi pokazala zanimanje za sosedovega uspešnega sina Tobyja Wallinga (Adam Brody), kar bi navdušilo obe družini, toda njeno pozornost pritegne Tobyjev oče.

Razmerje med Nino in Davidom je kmalu razkrito in sožitja med družinama je konec. Prizadeta je zlasti Vanessa Walling (Alia Shawkat), Ninina najboljša prijateljica iz otroštva. Posledice nepričakovanega razmerja sprožijo niz neverjetnih in zabavnih dogodkov. Močno popestrijo življenja družinskih članov, ki se po dolgem času prepričajo, kaj pomeni biti srečen, ter spoznajo, da je včasih ravno domnevna polomija tisto, kar v resnici potrebujemo.


PRODUKCIJA


Božič v predmestju: snidenje, obdarovanje, okraševanje, petje in škandalozno ljubezensko razmerje, ki povzroči razkol med dvema družinama. Morda je vse to malce neobičajno za praznične filme, a ravno zato je komedija Hčerka najboljšega prijatelja nekaj posebnega. "Ta praznični film je namenjen ljudem, ki so skeptični glede prazničnih filmov," pojasnjuje producent Anthony Bregman. "Pogosto so tovrstni filmi nerealna slika življenja. Dajo nam vedeti, da naše življenje ni tako popolno, kot ga prikazujejo z božičnim okraševanjem ali glasbo. Ta celovečerec pa je drugačen, saj je v ospredju škandalozno, a zabavno razmerje, do katerega pride med božičnimi prazniki."


IGRALSKA ZASEDBA


HUGH LAURIE (David Walling) je v zadnjem času navduševal predvsem gledalce pred malimi zasloni, z vlogo dr. Gregoryja Housea v izjemno uspešni seriji House, ki mu je prinesla dva zlata globusa za najboljšega igralca v televizijski seriji, šest nominacij za emmyja ter dve nagradi Screen Actors Guild.
Med njegove najnovejše filmske projekte sodi vojna drama Mister Pip. Posodil je svoj glas v prazničnem animiranem celovečercu Arthur Christmas, slišali pa smo ga lahko tudi v animiranih celovečercih Hop in Monsters vs. Aliens. Zaigral je v filmih Street Kings, Flight of the Phoenix, Peter's Friends, Sense and Sensibility, Cousin Bette, The Man in the Iron Mask, 101 Dalmatians in Stuart Little. Med televizijskimi vlogami gre, poleg tiste v seriji House, izpostaviti vloge v serijah A Bit of Fry and Laurie, Blackadder, Saturday Live in Jeeves and Wooster ter televizijskem filmu Life with Judy Garland: Me and My Shadows.

Režiral je številne televizijske programe in reklame, med drugim epizodo Lockdown v šesti sezoni serije House, posnel številne pesmi (lani je izšel njegov blues album Let Them Talk), pisal članke za londonski The Daily Telegraph. Njegov prvi roman The Gun Seller je tako v Združenem kraljestvu kot tudi v ZDA naletel na pozitiven odziv kritikov, pozneje pa je bil tudi prirejen v scenarij.

CATHERINE KEENER (Paige Walling) vedno znova dokazuje svojo igralsko raznovrstnost, kar potrjujejo tudi njeni novejši igralski projekti, kot so triler Trust, fantazijska pustolovščina Percy Jackson and the Olympians in črna komedija Cyrus. Večkrat je sodelovala s slovito neodvisno režiserko Nicole Holofcener, pred dvema letoma v komični drami Please Give, pred tem pa tudi v celovečercih Friends with Money, Lovely and Amazing in Walking and Talking.
V kratkem lahko pričakujemo kar pet celovečercev, v katerih bo dopolnjevala igralsko zasedbo. Komični drami Peace, Love, and Misunderstanding bodo sledili še romantična komedija Nailed, drami A Late Quartet in Maladies ter animirana pustolovščina The Croods. Njena filmografija med drugim vključuje filme The Soloist, Where the Wild Things Are, An American Crime (nominacija za zlati globus in emmyja), Being John Malkovich in Capote (obakrat nominacija za oskarja), What Just Happened, Hamlet 2, Into the Wild, The 40 Year Old Virgin, The Interpreter, The Ballad of Jack and Rose, Adaptation, S1m0ne, Full Frontal, Out of Sight, Death to Smoochy, Your Friends and Neighbors, Simpatico, Box of Moonlight, Johnny Suede, Living in Oblivion in The Real Blonde. Zaigrala je v televizijskem filmu If These Walls Could Talk in seriji Seinfeld.


FILMSKA EKIPA


JULIAN FARINO (režiser)
Svojo režisersko kariero je pričel z ustvarjanjem dokumentarnih filmov. Med njegovimi prvimi sta dokumentarca They Call Us Nutters in A Winter's Tale. Leta 2000 je režiral nadaljevanje večkrat nagrajene dokumentarne serije, 7 Up 2000, pod njegovo režisersko taktirko pa je sedem let pozneje nastala tudi naslednja epizoda projekta, 14 Up in 2007. Režiral je televizijski seriji Our Mutual Friend, ki so ji namenili štiri nagrade BAFTA, in Bob and Rose. Za televizijski film Flesh and Blood je prejel nagrado Prix Europa. Režiral je komedijo The Last Yellow in biografsko dramo Byron.
Londončan je leta 2004 začel ustvarjati za ameriški HBO. Prevzel je režijo večine epizod prvih treh sezon serije Entourage, med režiserji pa ga najdemo tudi pri serijah Big Love in Rome. Trenutno se preizkuša v vlogi izvršnega producenta in režiserja HBO-jeve serije How to Make It in America.
V KINU: maj 2024
 Samsara / Samsara  Samsara
(Samsara)
16. 05. 2024
 Roparka Lucy / Lucy ist jetzt Gangster  Roparka Lucy
(Lucy ist jetzt Gangster)
23. 05. 2024


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT