Abeceda seksa / The To Do List - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   petek, 1 julij 2022
Abeceda seksa (2013)
(The To Do List) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Abeceda seksa - The To Do List
komedija   |  104 min
DRŽAVA: ZDA
REŽIJA: Maggie Carey
SCENARIJ: Maggie Carey
IGRALCI: Aubrey Plaza, Johnny Simmons, Bill Hader, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Doug Emmett
PRODUCENT: Mark Gordon
IZVRŠNI PRODUCENT: Tracy McGrath
Po zaključku srednje šole se pridna najstnica Brandy Klark odloči spremeniti podobo dolgočasnice. Še pred odhodom na fakulteto si želi končno pridobiti izkušnje s fanti, zato sestavi seznam doživetij, ki so dotlej ostala neizpolnjena. V tej zahtevni nalogi ji z nepogrešljivimi nasveti na pomoč prihitita najboljša prijatelja, njena starejša sestra in šef. Brandy hitro spozna, da so čustva nekaj, česar ne moremo predvideti, še manj pa nadzirati. V komediji, vpeti v leto 1993, neizkušeno dekle izkoristi počitnice med srednjo šolo in fakulteto za pridobivanje ljubezenskih izkušenj, pri čemer pa se znajde v številnih nerodnih situacijah, polnih zabavnih presenečenj in ponižanj.


Izjava režiserke


Abeceda seksa je prvi celovečerec režiserke, scenaristke in komičarke Maggie Carey, ki je uresničila svojo dolgoletno željo, napisati scenarij o maturantki, ki stopa na pot v odraslo življenje. "Gre za klasično komedijo o odraščanju punce, ki želi izgubiti nedolžnost. Želela sem ustvariti občutek, kakršen spremlja mlade, ki želijo izvedeti in preizkusiti nove reči. Lahko se o nečem poučiš, zbereš potrebne informacije, a pravih izkušenj ne pridobiš, dokler tega ne preizkusiš sam," pravi režiserka.
Te informacije vključujejo številna doživetja na področju spolnosti, ki se jim je Brandy uspešno izognila v srednji šoli. Čeprav film ni avtobiografski, se Careyjeva v določenih trenutkih v njem prepozna. "Ko gre za fante, se vsako dekle v srednji šoli ali na fakulteti marsičesa nauči. To je zgodba o dekletu, ki želi izvedeti vse o seksu, vendar je od dejanskega preizkusa še precej oddaljena. Lekcij se loti izjemno resno in temeljito, kar pa običajno izključuje romantične občutke. Brandy kmalu spozna, da ni mogoče preprosto obkljukati reči s seznama. Tovrstna doživetja imajo namreč tudi čustvene posledice."


Igralska zasedba


AUBREY PLAZA (Brandy) je pred kratkim zaigrala v kritično odlično sprejeti romantični komediji Safety Not Guaranteed, ki se je premierno zavrtela lani na filmskem festivalu Sundance. Aubrey je prejela nagrado ALMA za najbolj priljubljeno igralko v komediji ali mjuziklu. Filmu so v letošnjem letu namenili nagrado Independent Spirit za najboljši prvi scenarij, nominiran pa je bil tudi v kategoriji najboljši režiserski prvenec. Igralka je nedavno zaključila snemanje komedije A Many Splintered Thing in posodila glas v animirani pustolovščini Monsters University.
Med njenimi igralskimi vlogami gre izpostaviti tiste v celovečercih A Glimpse Inside the Mind of Charlie Swan III, Ten Year, Damsels in Distress, Scott Pilgrim vs. The World, Funny People in Mystery Team. Gledalci pred televizijskimi zasloni jo lahko spremljajo v izjemno uspešni seriji Parks and Recreation. Preizkusila se je še v serijah The Jeannie Tate Show, Mayne Street, 30 Rock in Portlandia.

JOHNNY SIMMONS (Cameron) bo v filmskih kinematografih kmalu gostoval s celovečercem The Devil's Knot. Sodeloval bo tudi v miniseriji Klondike, ki se bo pričela predvajati naslednje leto. Njegov zadnji celovečerec je romantična drama Perks of Being a Wallflower. Prepričal je tudi z vlogami v filmih 21 Jump Street, The Conspirator, Scott Pilgrim vs. the World, The Greatest, A Bag of Hammers, Jennifer's Body in Hotel for Dogs. Med njegovimi televizijskimi igralskimi projekti je najodmevnejši televizijski film Cinema Verite, ki je bil nominiran za emmyja.

BILL HADER (Willy) je že sedmo sezono končal kot redni član zasedbe pri NBC-jevi komični oddaji Saturday Night Live. Za svoje delo v oddaji je lani prejel nominacijo za emmyja za izjemnega stranskega igralca v komični seriji. lani je popestril igralsko zasedbo v akcijski komediji Men in Black 3. Pred tem je navdušil v uspešnicah Night at the Museum: Battle of the Smithsonian, Adventureland, Forgetting Sarah Marshall in Pineapple Express.
Leta 2009 je zaigral v komediji Tropic Thunder. Za vlogo je bil skupaj s soigralci nagrajen pri bostonskem združenju filmskih kritikov. Istega leta je prejel emmyja za producentsko delo pri seriji South Park. Med njegove številne igralske vloge sodijo tiste v celovečercih Knocked Up, Superbad in Paul. Posodil je svoj glas v številnih animiranih filmih. Cloudy with a Chance of Meatballs je prejel nominacijo za zlati globus za najboljši animirani film. Haderja smo lahko slišali še v animiranih uspešnicah Ice Age: Dawn of the Dinosaurs, Doogal in Hoodwinked Too! Hood VS. Evil.
Prihaja tudi že nadaljevanje animirane družinske komedije, Cloudy with a Chance of Meatballs 2, kjer bo znova prevzel vlogo Flinta Lockwooda.


Filmska ekipa


MAGGIE CAREY (scenaristka/režiserka/izvršna producentka)

Vse bolj uveljavljena scenaristka in režiserka se trenutno skupaj z Liz Cackowski ukvarja s scenarijem za prihajajočo komedijo My Life Coach. V vlogi scenaristke in režiserke je sodelovala pri HBO-jevi seriji Funny or Die Presents. Ustvarila je serijo The Jeannie Tate Show, za katero je napisala scenarij skupaj z Liz Cackowski. Kot scenaristka se je večkrat podpisala tudi pod uspešno komično serijo In The Motherhood. Svoj prvi film, Boys Are Idiots, je ustvarila že pri štirinajstih letih.
Abeceda seksa in Jaz, Frankestein iz dom...
V KINU: julij 2022
 Tajni agent: 117: Iz Afrike z ljubeznijo / OSS 117: Alerte rouge en Afrique noire  Tajni agent: 117: Iz Afri...
(OSS 117: Alerte rouge en Afriq...)
28. 07. 2022


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT