Čarovnija v mesečini / Magic in the moonlight - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   torek, 29 november 2022
Čarovnija v mesečini (2014)
(Magic in the moonlight) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Čarovnija v mesečini - Magic in the moonlight
komedija / romantični   |  97 min
DRŽAVA: ZDA
REŽIJA: Woody Allen
SCENARIJ: Woody Allen
IGRALCI: Catherine McCormack, Colin Firth, Eileen Atkins, Antonia Clarke, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Darius Khondji
PRODUCENT: Letty Aronson , Stephen Tenenbaum
IZVRŠNI PRODUCENT: Ron Chez
Romantična komedija Čarovnija v mesečini je zgodba o slovitem čarodeju (Colin Firth), ki skuša na Azurni obali v 20-ih letih prejšnjega stoletja razkrinkati spiritualistko (Emma Stone).

itajec Wei Ling Soo je najbolj priljubljen čarodej svojega časa, toda le redki vedo, da se za njegovo odrsko podobo pravzaprav skriva Stanley Crawford, nadležen in prevzeten Anglež, samovšečnež, ki čuti odpor do sleparskih spiritualistov in njihovih lažnih čarovnij. Na pobudo dolgoletnega prijatelja Howarda Burkana (Simon McBurney) se odpravi na Azurno obalo na graščino družine Catledge, ki jo sestavljajo mati Grace (Jacki Weaver), sin Brice (Hamish Linklater) in hči Caroline (Erica Leerhsen). Predstavlja se za poslovneža Stanleyja Taplingerja, v resnici pa skuša razkrinkati privlačno mlado jasnovidko Sophie Baker, ki pri družini biva skupaj s svojo materjo (Marcia Gay Harden). Povabila ju je lastnica Grace, ki je prepričana, da ji Sophie lahko pomaga vzpostaviti stik s pokojnim možem. V času do Stanleyevega prihoda je Sophie že povsem omrežila Graceinega sina Bricea.

Od samega začetka Stanley v Sophie vidi krhko nepomembnico, ki se posmehuje družinski naivnosti. Prepričan je, da je ne bo težko razkrinkati, vendar pa ga močno presenetijo njeni številni dosežki v branju misli in druge nepojasnljive nadnaravne sposobnosti. Kmalu Stanley prizna svoji ljubljeni teti Vanessi (Eileen Atkins), da pričenja verjeti v Sophiejine sposobnosti. Če so resnične, je mogoče vse. Njegovo prepričanje je nenadoma pod velikim vprašajem.

Sledijo dogodki, ki so čarobni v vsakem pomenu besede. Na koncu je največji trik Čarovnije v mesečini tisti, ki bo preslepil vsakogar.


Produkcija


Woodyja Allena čarodejstvo navdušuje že od najstniških let, ko je pričel izvajati trike. Čarodejstvo in čarodeje je tako pogosto vključeval v svoja dela, med drugim v komično oddajo The Great Renaldo, kratko zgodbo The Kugelmass Episode, igro The Floating Lightbulb, segment Oedipus Wrecks celovečerca New York Stories ter film Scoop, v katerem je sam odigral vlogo čarodeja Splendinija. V njegovih filmih so se znašli tudi hipnotizerji (Broadway Danny Rose, The Curse of the Jade Scorpion), zdravilci (Alice) in vedeževalci (You Will Meet a Tall Dark Stranger). V zgodbah mnogih njegovih celovečercev, predvsem Zelig, The Purple Rose of Cairo, Midnight in Paris, je pogosto prisotna nenavadna fantazija, kar velja tudi za njegovo najnovejšo mojstrovino, romantično komedijo Čarovnija v mesečini.

V 20-ih letih prejšnjega stoletja, obdobju, v katerem se odvija Čarovnija v mesečini, je bil spiritualizem izjemno priljubljen. »Močno je zaznamoval tisto obdobje,« pravi Allen. »Resno so se ga lotili tudi sloviti ljudje, kot je Arthur Conan Doyle [oče Sherlocka Holmesa]. Nastale so številne vznemirljive fotografije duhov, pogoste so bile seanse.« Največji čarodej tistega časa, Harry Houdini, se je udeležil mnogih. Razkrinkal je vse jasnovidce, ki jih je srečal. Zanimivo je dejstvo, da Houdinija ni gnala želja po razkrinkanju sleparjev temveč njegovo hrepenenje po odkritju, da je komunikacija z mrtvimi še kako mogoča. Razočaran je bil nad odkritjem tolikšnih goljufij, a tik pred smrtjo je še vedno verjel v obstoj posmrtnega življenja.

Stanley Crawford (Colin Firth) se zdi pravo nasprotje Houdinija. Svetovno znani čarodej, ki nastopa v podobi kitajskega čarodeja Weija Linga Sooja, odkrito zavrača možnost posmrtnega življenja. »Gre za pametnega, razumnega, znanstveno naravnanega moža, ki ga jezi neumnost lahkoverne, ogoljufane javnosti,« dodaja Allen.
Izšel je težko pričakovani film ČAROVNIJ...


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT