46 minut / 46 minut - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   torek, 5 marec 2024
46 minut (2005)V kinu od: 9. 06. 2005
(46 minut) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 46 minut - 46 minut
kriminalka   |  15 min
DRŽAVA: Slovenija
REŽIJA: Matjaž Brumen
SCENARIJ: Matjaž Brumen , Tomi Cegnar
IGRALCI: Aleksandra Balmazovič, Aleš Skvarča, Božo Pogačar, Dejan Tekavec, Jonas Žnidaršič, Josip Buconjic, Jure Bradač, Klemen Kopitar, Lado Bizovičar, Martin Janežič, Rado Petrović, Slavica Karan, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Zoran Hochstäter
PRODUCENT: Tomi Cegnar


 9 orgazmov“46 minut” je slovenski kratki film, ki se bo v okviru redne distribucije predvajal pred vsako predstavo filma “9 orgazmov”.

Zgodba


Zgodba je sestavljena iz usod ljudi, ki se po nizu neverjetnih, a mogočih naključij nenadoma prekrižajo…. Reševalno vozilo na nujni vožnji, fanta, ki si je vbrizgal prevelik odmerek heroina oživljajo, ob njem pa mlajša sestra trepeta za njegovo življenje…. Kaj se je zgodilo? Zakaj? Kdo je kriv? …. Nič kaj prijetna, a na žalost zelo realna situacija je le uvertura v dogodke, ki so se en za drugim nizali pred 46. minutami: oborožen rop, marihuana, kokain, posilstvo, umor….. vse to v kratkem slovenskem filmu 46 minut.

Gre za prvi slovenski kratki film, ki se bo v okviru redne distribucije predvajal na sodobnih velikih platnih slovenskih kinematografov.

Igralska zasedba:

Lado Bizovičar (ropar)
Aleksandra Balmazovič (Ema)
Jure Bradač (Simon)
Rado Petrović (Aleš)
Slavica Karan (Veronika)
Jonas Žnidaršič (blagajnik)
Božo Pogačar (Tuna)
Klemen Kopitar (Jakob)
Martin Janežič (dealer)
Aleš Skvarča (zdravnik)
Dejan Tekavec (reševalec)

Aleksandra Balmazovič (Ema)
Vzporedno s srednjo šolo je Blazamovićeva obiskovala in končala srednjo glasbeno šolo v Celju ter plesala kot članica Plesnega foruma. Med leti 1991 ter 1993 je bila članica Drama Studia, od leta 1995 do 1999 je študirala igro na Akadeniji dramskih umetnosti v Beogradu, kjer je diplomirala z igro Deana Dukovseka "Mamu mu ko je prvi poceo ".
Igrala je v številnih gledaliških predstavah v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji in Črni gori (Beograd) ter v Bosni inn Hercegovini (Sarajevo).
Svoj celovečerni filmski prvenec je doživela s filmom Zadnja večerja (režija Vojko Anzeljc, 2001). Nato pa je odigrala glavne ali velike vloge še v filmih: Amir (režija Miha Čelar, 2002), Rezervni deli (režija Damjan Kozole, 2003) in Sivi kamion rdeče barve (režija Srđan Koljević, 2004).
Letos je bila na Berlinalu izbrana za "European Shooting Star" , ki promovira nove evropske igralske talente.

Jure Bradač (Simon)
Njegovo življenje je zaznamovala predvsem košarka, ki mu je posledično odprla vrata v svet manekenstava. Z eno najmočnejših modnih agencij v Parizu je podpisal pogodbo in se sčasoma prebil v sam vrh manekenstva in visoke mode. Danes je razpet med svetovne modne prestolnice. Leta 2000 je bil na prestižnem izboru "Best Model Of The World" izbran za najbolj fotogeničen model "Best Photo Model Of The World for Millennium".
Izkušnje pred kamero si je pridobival med snemanjem reklamnih spotov. Izbran je bil za obraz vode San Bennedetto. Oglas se v Italiji vrti že tretje leto zapored.
Trenutno živi v Los Angelesu, kjer v Hollywoodu pod mentorstvom Ivane Chubbick (osebna trenerka Halle Bery,Matt Damona,Penelope Cruz itd.) obiskuje akademijo za igro.

Slavica Karan (Veronika)
Slavica je trenutno študentka kulturologije na Fakulteti za družbene vede. Že od svojih najstniških let je zelo aktivna pri najrazličnejših medijskih projektih. Tako je med leti 1998 in 2000 vodila otroško oddajo Tedi, od takrat dalje pa vodi mladinsko oddajo Na liniji, ki jo od lanskega leta tudi sourednikuje. Sodelovala je pri ogromno projektih kot organizatorka, novinarka, moderatorka ...
Leta 1994 je odigrala vlogo v celovečernem filmu Življenje kot v filmu režiserke Špele Kuclar.

Filmska ekipa:

Režiser: Matjaž Brumen
Scenarista: Matjaž Brumen, Tomi Cegnar
Producent: Tomi Cegnar
Izvršna producenta: Leon Krpič, Tomi Cegnar
Direktor fotografije: Zoran Hochstäter
Montažer: Rado Petrović
Direktor filma: Dejan Rotovnik
Scenograf: Primož Jeza
Oblikovalec zvoka: Julij Zornik
Tajnica režije: Katja Getov
Lučkar: Andrej Gorenc
Asistenta lučkarja: Nejc Perko, Miha Brumen
Produkcija: Q Entertainment Group in Arkadena film

Matjaž Brumen (režiser)
Med leti 1993 do 1997 je obiskoval Gimnazijo Šentvid kjer je oblikoval in ustanovil šolsko televizijo BUM TV ter režiral mesečne oddaje za gimnazijo.
Poleg tega je sodeloval tudi pri pripravi prisevkov za ŠKL iz košarkaških tekmovanj za Gimnazijo Šentvid in režiral mnogo dokumentarnih šolskih filmov iz naravoslovnega področja v okviru Video - Biološkega društva.
Leta 1995 je začel delati na lokalni TV postaji TV Šiška kot snemalec in tonski tehnik.
Leta 1996 je v lastni produkciji in režiji posnel štiri 15-minutne igrane oddaje z naslovom Čarodej za lokalne televizije po Sloveniji.
Leta 1996 je bil nagrajen za najboljši video kratki film z naslovom Srednje šole v boju proti cigaretam. Nagrajeni film se je prikazoval na različnih dogodkih v podporo boja proti cigaretam.
Poleti 1997 je sodeloval v produkciji jutranjega programa za Pop TV, kjer je spoznal Staneta Graha, ki ga je kasneje povabil k sodelovanju pri projektu TevePika.
Od leta 1998 do 2001 je kot realizator oddaj delal na Teve Pika. Leta 1999 je postal vodja realizacije za celotno televizijo. Avtorsko je pripravil preko dvajset daljših oddaj ter režiral televizijske prenose.
Leta 2001 je pri Vepri Productions kot vfx artist (vizualni effekti in video grafika) prestopil iz televizijske produkcije v produkcijo reklam in video spotov.
Skupaj s producentom filma Tomijem Cegnarjem sta nato prestopila k produkcijski hiši Kerozin, kjer sta začela s produkcijo visokoproračunskih glasbenih spotov za Slovenijo in tujino. Režiral je videospote: Game Over - Igra za 2, Colonia - Cest la vie, Goran Karan - Gori noč, Kingston - Hotel modro nebo, Minea - Kad volim volim…
Leta 2003 je sodeloval kot "off line" montažer pri pripravi nove grafične podobe za TV Dnevnik za RTV Slo.
Konec leta 2003 sta s producentom Tomijem Cegnarjem zapustita produkcijo Kerozin in ustanovita svojo produkcijsko hišo Q Entertainment, ki sodeluje s Studiom Arkadena.
Leta 2003 in 2004 je pod Q Ent. režiral veliko video spotov - Jan Plestenjak - Z drugega sveta, Game Over - Nihče ni popoln, Pika Božič - Ej, ej, ej, Zablujena Generacija - Upornika brez razloga in reklam (Target, Adriatic Web…)
Za video spot Colonia Cest la vie je bil leta 2004 na hrvaškem nominiran za nagrado Porin 2004 in sicer za režijo najboljšega videospota.Snemanje filma 46 minut: • Premiera 46 minut in 9 orgazmov
 • 46 minut in 9 orgazmov zopet v Ljubljani
  Premiera 46 minut in 9 orgazmov
  Aleksandra Balmazovič v filmu 46 minut
  46 minut Matjaža Brumna


  PRVA STRAN

  NOVICE
  Mediji o nas
  Arhiv


  KINO
  V kinu
  Arhiv


  DVD
  Na DVD-ju
  Arhiv


  BOX OFFICE
  Distribucija - SLO
  Top all time - SLO
  Obisk - SLO


  PRESS

  POVEZAVE  O NAS

  KONTAKT

  Facebook Cinemania group
  KONTAKT