PARADISE novo življenje / Paradise - Una nuova vita - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   torek, 25 junij 2024
PARADISE novo življenje (2019)V kinu od: 16. 09. 2021
(Paradise - Una nuova vita) IMDBIMDB
 PARADISE novo življenje - Paradise - Una nuova vita
drama / komedija   |  85 min
DRŽAVA: Italija | Slovenija
REŽIJA: Davide Del Degan
SCENARIJ: Davide Del Degan , Andrea Magnani
IGRALCI: Branko Završan, Vincenzo Nemolato, Giovanni Calcagno, Katarina Čas, Selene Caramazza, Andrea Pennacchi, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Debora Vrizzi
PRODUCENT: Andrea Magnani , Stefano Basso
IZVRŠNI PRODUCENT: Gianpaolo Smiraglia
Kaloghero (Vincenzo Nemolato) je bil tipičen Sicilijanec, dokler ni postal priča mafijskemu obračunu. V zameno za pričanje proti Morilcu (Giovanni Calcagno) je vstopil v program za zaščito prič in dobil novo identiteto. Živjenje naj bi si na novo, daleč od družine, ustvaril v majhni alpski vasici na Tromeji Italije, Avstrije in Slovenije.

Novi kraj se povsem razlikuje od Sicilije – sneži, ljudje govorijo jezik, ki je Kaloghero nerazumljiv, namesto testenin z sardelami ali kanolov jedo slanino in cmoke, namesto Beninijeve opere odzvanja jodlanje. Kaloghero se poskuša asimilirati v novo okolje - na vaškem trgu prodaja granit in vadi polko v krajevnem društvu, zaljubi pa se tudi v Slovenko Klavdijo (Katarina Čas), natakarico v lokalni gostilni.

Nekega dne se v vasi pojavi Morilec, človek proti kateremu je Kaloghero pričal. Kaloghero je prepričan, da je Morilec prišel po njega, zato zbeži v Slovenijo in se skrije sredi gozda, v veterinarsko postajo za divje živali, vendar ga Morilec tudi tam najde. Prične se igra mačke in miši skozi tri države. Iz boja za preživetje se porodi velika ljubezen med dvema osamljenima človekoma. Na koncu se izkaže, da Morilec ni prišel po Kaloghera, temveč da je tudi sam priča pod zaščito, ki se je, zaradi birokratske napake, znašel na istem mestu kot človek, ki ga je poslal v zapor.

Paradise je nenavadna zgodba navadnega človeka, polna nepredvidljivih dogodkov, komičnih zapletov in močnih emocij, ki na simpatičen, humoren in zelo človeški način obravnava prenekateri stereotip in ima tako vse nastavke za uspeh pri evropskem in slovenskem občinstvu. Pod zgodbo se podpisuje Andrea Magnani, njegov prvenec Easy je bil lansko leto premierno prikazan v Locarnu, medtem ko je film režiral Davide Del Degane, njegov dokumentarni film The Last Resort se je uvrstil v uradni tekmovalni program lanskoletnega Cannes Film Festivala.

V KINU: junij 2024
 Lansko poletje / L'été dernier  Lansko poletje
(L'été dernier)
20. 06. 2024


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT