Kobenhaven ne obstaja / København findes ikke - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   sobota, 20 julij 2024
Kobenhaven ne obstaja (2023)V kinu od: 2. 01. 2024
(København findes ikke) IMDBIMDB
 Kobenhaven ne obstaja - København findes ikke
drama   |  109 min
DRŽAVA: Danska
REŽIJA: Martin Skovbjerg
SCENARIJ: Martin Skovbjerg , Terje Holtet Larsen
IGRALCI: Zlatko Burić, Eskil Vogt, Jonas Holst Schmidt, Angela Bundalovic, Vilmer Trier Brogger, Christopher Laesso, Ella Schartner, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Jacob Møller
PRODUCENT: Eva Jakobsen , Mikkel Jersin
IZVRŠNI PRODUCENT: Eskil Vogt
Nenavadna mešanica trilerja in meditativne drame, v katerem nam ozadje skrivnostnega izginotja mladega dekleta razkrivata njena fant in oče, ki se zapreta med štiri stene - prvi z namenom, da se izpove, drugi v pričakovanju dojetja, zakaj je izginila njegova hčerka.

Mlada ženska po imenu Ida izgine brez sledu. Ko tri mesece po izginotju še vedno ne najdejo trupla, se njenemu očetu porodi nenavadna ideja: Idinemu fantu Sanderju predlaga, da se skupaj umakneta v prostorno prazno stanovanje in se pogovorita, kaj se je v resnici zgodilo. Sander privoli in v naslednjih dneh se skozi mešanico zasliševanja, izpovedi in nekakšne psihoterapije razkrije skorajda srhljiva zgodba o mladih zaljubljencih, ki sta se - že veliko pred skrivnostnim izginotjem - odločila za večini povsem nerazumljivo življenje, saj sta se, čeprav sta stanovala sredi velemesta, zavestno povsem izolirala od zunanjega sveta.

"Ženski lik vidimo zgolj skozi Sanderjeve oči, kar pomeni, da nikoli zares ne uzremo nje same kot resnične osebe. Ko ljudje umrejo, postanejo zgodba. Zgodba, ki se z vsakim pripovedovanjem spremeni. Želel sem vizualno upodobiti, kaj se zgodi, ko nekdo začne dvomiti v vaše zgodbe. Vaši spomini in zgodbe se spreminjajo. Sander o njej želi naslikati čudovito podobo. Potem pa se počasi začne odpirati za vse slabe stvari o njej, ki bi prav tako lahko bile resnične." (Martin Skovbjerg)


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT