Nika / Nika - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   torek, 25 junij 2024
Nika (2016)V kinu od: 6. 10. 2016
(Nika) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Nika - Nika
družinski   |  92 min
DRŽAVA: Slovenija
REŽIJA: Slobodan Maksimović
SCENARIJ: Matjaž Pikalo , Slobodan Maksimović
IGRALCI: Sebastijan Cavazza, Marjuta Slamič, Ylenia Mahnič, Benjamin Krnetić, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Predrag Dubravčić
PRODUCENT: Darko Vinkl , Alan Vitezič
IZVRŠNI PRODUCENT: -
Celovečerni film Nika, mladinska akcija z univerzalno zgodbo, prihaja v slovenske kinematografe jeseni 2016. Atraktivna zgodba o kartingu je doživela svetovno premiero v tekmovalnem programu 56. mednarodnega festivala otroškega in mladinskega filma v češkem Zlinu, ki je najstarejši in največji tovrstni festival na svetu.

Film Nika pripoveduje zgodbo o neustavljivi najstnici, ki je po preminulemu očetu podedovala strast po hitrosti – tekmovanju v go-kartingu. Nikina mati se s hčerinim izborom konjička ne strinja, a hkrati ve, da je hči dovolj stara, da začne v življenju sprejemati svoje odločitve in odgovornost zanje. Festivalske strani naš film najavljajo z besedami »Vizualno atraktivni prizori vožnje z go-kartom so ozadje za univerzalno zgodbo o izgubi, ljubezni, odraščanju in iskanju prave poti.«

Drugi film režiserja Slobodana Maksimovića (Hvala za Sunderland, 2012) je nastal pod okriljem Nora production group, produkcijske hiše leta (SOF 2016), ki je ustvarila znane televizijske oglase (tudi legendarne Dobre vile) ter uspešen generacijski film Jebiga. Nika je nastala v koprodukciji RTV Slovenija, film pa je sofinanciral tudi Slovenski filmski center.

Film Nika, inspiraran z uspešnimi slovenskimi dirkačicami, v ospredje postavlja žensko junakinjo, saj je karting eden redkih športov, v katerem moški in ženske tekmujejo med seboj. Film, posnet na slovenski obali v 28-tih snemalnih dneh, vključuje atraktivne prizore dirkanja ter urbane primorske lokacije.

Scenarij je režiser spisal v sodelovanju z Matjažem Pikalom. Niko je prepričljivo odigrala Ylenia Mahnič, 17-letna dijakinja Gimnazije Koper, ki se je prvič preizkusila v igranju v filmu. Njeno igralsko družino sestavljajo Marjuta Slamič (mama), Sebastijan Cavazza (oče) in Benjamin Krnetić (simpatija), ob njih pa še Borut Veselko, Gojmir Lešnjak Gojc, Gašper Tič...

Eden od adutov generacijskega filma Nika je tudi glasba, ki je delo Petra Dekleve in Mihe Guština - Guštija, v filmu pa se pojavijo tudi skladbe Dubioze Kolektiva, Lačnega Franza, Koala Voice, Dandelion Children, Prismojenih profesorjev bluesa, Rudija Bučarja in Guštija.

Film bo v Sloveniji prvič na ogled na Festivalu slovenskega filma v Portorožu, v slovenske kino dvorane pa prihaja oktobra 2016.


NIKA (2016) - podatki o filmu
Celovečerni film, romantična akcija (92 min)
Premiera: oktober 2016
Jezik: Slovenski (opcijsko angleški podnapisi)
Napovednik: https://www.youtube.com/watch?v=aW7g_AE0U24

Sinopsis: Glavna junakinja filma je Nika, šestnajstletno dekle, ki obožuje dirkanje z gokarti. Za ta šport jo je navdušil njen oče, ki se je ponesrečil z avtomobilom, zdaj pa za njo skrbi mama Mojca. Nika je z njo v sporu zato, ker ji ne dovoli, da bi še naprej trenirala karting. Preveč jo je namreč strah, da bi po tem, ko je izgubila moža, ostala še brez hčerke. Toda mamina prepoved doseže ravno nasprotni učinek od želenega.

Režiser: Slobodan Maksimović
Scenarista: Matjaž Pikalo in Slobodan Maksimović
Direktor fotografije: Predrag Dubravčić
Montaža: Jurij Moškon
Scenografija: Marco Juratovec
Kostumografinja: Tanja Škrbić Birgmajer
Oblikovalka maske: Anja Godina Rančić
Glasba: Peter Dekleva in Miha Guštin - Gušti
Igrajo: Ylenia Mahnič, Marjuta Slamič, Sebastian Cavazza, Benjamin Krnetić, Nenad Tokalić, Gašper Tič, Gojmir Lešnjak, Primož Pirnat, Borut Veselko, Patrik Skvarč
Producenti: Darko Vinkl, Alan Vitezič, Bistra Borak, Miha Hočevar
Produkcija: Nora production group
Koprodukcija: RTV Slovenija
Finančna podpora: Slovenski filmski center
Tehnična podpora: Viba film
facebook.com/NIKA-FILM-801820476562232/
V KINU: junij 2024
 Lansko poletje / L'été dernier  Lansko poletje
(L'été dernier)
20. 06. 2024


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT