Zlati medved brazilskemu filmu Tropa de elite! / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   torek, 25 junij 2024
ponedeljek, 18. februar, 2008  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Zlati medved brazilskemu filmu Tropa de elite!
Berlinale 2008V soboto zvečer so v Berlinu na zaključni slovesnosti 58. filmskega festivala podelili glavne nagrade. Z velikim veseljem oznanjamo, da se še kar nadaljuje zmagovita serija festivalskih filmov, ki jih v naše kinematografe prinaša podjetje Cinemania Group.
V lanskem letu smo si uspeli pravočasno zagotoviti licenčne pravice za zmagovalce vseh treh največjih festivalov - Berlin, Cannes in Benetke. In tudi letošnje leto začenjamo zmagovito. V Berlinu je bil namreč z glavno nagrado ovenčan film Tropa de elite režiserja Josa Padilha. Izjemno napeta in veristična kriminalna drama nam neposredno in brez olepševanja slika življenja članov posebne enote brazilske policije, ki je vsakodnevno v vojni s kriminalci iz zloglasnih favel. Film bo predvidoma v naše kinematografe prišel spomladi.

Preglejmo še ostale dobitnike nagrad. Veliko nagrado žirije, ki ji je predsedoval legendarni francoski režiser Costa Gavras, je dobil dokumentarni film Standard Operating Procedure, v katerem je znameniti režiser Errol Morris pod drobnogled vzel dogajanje v zloglasnem zaporu Abu Graib. Srebrnega medveda za režijo filma There Will Be Blood je domov odnesel Paul Thomas Anderson, najboljša igralka je postala Sally Hawkins, ki je žirijo prepričala v filmu Happy-Go-Lucky veterana Mikea Leigha, medtem ko je bil med njenimi moškimi kolegi najbolj prepričljiv Reza Najie z vlogo v filmu The Song of Sparrows režiserja Majida Majidija. Nagrado FIPRESCI je med filmi v tekmovalnem programu dobil film Lake Tahoe mehiškega režiserja Fernanda Eimbckeja.

Spisek nagrad je, kakor se za tak festival spodobi, precej dolg in si ga lahko bolj natančno ogledate tukaj. Omenimo samo še dva filma naše distribucijske hiše, ki sta se prav tako uvrstila med berlinske lavreate. Pri prvem bi bili glede na dosedanjo uspešno plenjenje nagrad že kar presenečeni, če bi ustvarjalci filma ostali praznih rok. Govorimo seveda o pretresljivi drami Buddha Collapsed Out of Shame režiserke Hane Makhmalbaf, ki je bila z Kristalnim medvedom nagrajena kot najboljši film v sekciji Generation, prav tako pa je dobila tudi Peace Film Award. Verjamemo, da je drugi film, odlična angleška drama Boy A režiserja Johna Crowleya z nagrado FIPRESCI, podeljeno za filme v sekciji Panorama s to nagrado šele začel zbirati lovorike. Več o berlinskem festivalu preberite v spodnji povezavi.
Spletne povezave
Cinemania group
ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT