Filmski festival Cannes 2005 se je začel / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   sreda, 6 julij 2022
sreda, 11. maj, 2005  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Filmski festival Cannes 2005 se je začel
Filmski festival v CannesuNa festivalu, ki poteka od 11. do 21. maja, pričakujejo 250.000 obiskovalcev, 4.000 novinarjev ter 35.000 filmskih profesionalcev.
V tekmovalnem programu bo 21 filmov znanih avtorjev, kot so Lars von Trier, Wim Wenders in Michael Haneke iz Evrope, Jim Jarmusch, Gus van Sant, David Cronenberg in Atom Egoyan iz Združenih držav in Kanade ter Hou Hsiao-Hsien s Tajvana. Vsi našteti bodo predstavili močne zgodbe, posnete v njim lastni filmski govorici.

Izven tekmovalnega programa bo Cannes ponudil vrsto komercialnih izdelkov, ki povečujejo zanimanje za festival, na katerem pričakujejo številne filmske zvezde, kot so Scarlett Johansson, Bruce Willis, Sharon Stone, Bill Murray, Viggo Mortensen, Val Kilmer, Nathalie Portman, Juliette Binoche, Kevin Bacon, Benicio del Toro in Ewan McGregor. Nagrade bodo podelili v soboto, 21. maja.

Žiriji festivala predseduje v Sarajevu rojeni režiser Emir Kusturica, ki je leta 1985 v Cannesu prejel zlato palmo za film Oče na službeni poti. Vrnil se je leta 1989 s filmom Cigani letijo v nebo, za katerega je dobil nagrado za režijo. Leta 1995 je pokazal Podzemlje (Underground) in zanj dobil še eno zlato palmo ter se tako priključil ozkemu krogu režiserjev, ki so bili dvakrat nagrajeni z zlato palmo.
Spletne povezave
Cinemania group
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA
Že v kinu - NA OBALI CHESIL
Že v kinu - LBJ


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT