Začetek Motovuna / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   sreda, 6 julij 2022
ponedeljek, 25. julij, 2005  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Začetek Motovuna
Motovun Film FestivalDanes se v mali istrski vasici v Motovunu na Hrvaškem začne Motovun Film Fest (MFF), v okviru katerega se bo predvajalo okoli 80 filmov.
Med drugimi si bi v Motovunu moč ogledati tudi filme, kot so na primer “Manderlay” Larsa Von Trierja, “Land of Plenty” Wima Wendersa in “My Stepbrothers Frankenstein” Valerija Todorovskega.

Organizatorji niso pozabili tudi na dolgometražne dokumentarne filme, saj bo mogoče izbirati tudi med filmi The Yes Men (Dan Ollman, Sarah Price in Chris Smith), Darwin's Nightmare (Hubert Sauper) in Tarnation (Jonathan Caouette).


Festivalski partner Motovuna je Dunaj, poleg sekcije, namenjene njemu, in glavne sekcije so filme uvrstili še v sekcije 50 let, Novi regionalni pejsaž in Manjši kino. Osrednje prizorišče je glavni motovunski trg, poleg tega pa bodo filme predvajali tudi v kinu Barbacan, kinu Bauer in t. i. Še manjšem kinu, ki ima svojo posebno sekcijo.

Kot vsako leto, tudi tokrat primarni cilj festivala ostaja enak, v predstavitvi MFF-ja lahko preberemo, da je ta predstavljanje filmov "neodvisne produkcije, filmov, ki izhajajo iz kinematografij, manj zastopanih na standardnih kinoprogramih, in filmov, ki s svojo posebnostjo izstopajo od ponudbe velikih filmskih studijev."

Festival je tudi tekmovanje Poleg glavne nagrade festivala za najboljši film bodo izbirali tudi najboljši film regije med Albanijo in Avstrijo (prejel bo nagrado odAdoA), svojo nagrado (FIPRESCI) bo podelila tričlanska mednarodna žirija filmskih kritikov, o nagrajencu VIP-neta v kategoriji Motovun Online pa bo odločala tričlanska žirija mladih poklicnih filmarjev. Poleg tega bodo nagradili tudi najboljši film, ki tematizira in spodbuja varstvo človekovih pravic. Ta bo prejel nagrado Amnesty Internationala za človekove pravice. (RTV Slo)
Spletne povezave
Cinemania group
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA
Že v kinu - NA OBALI CHESIL
Že v kinu - LBJ


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT