Dobro urejeni mrtveci odpirajo sarajevski filmski festival / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   sobota, 15 junij 2024
sreda, 17. avgust, 2005  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Dobro urejeni mrtveci odpirajo sarajevski filmski festival
Sarajevo Film Festival V Sarajevu se bo ta petek začel 11. sarajevski filmski festival - Sarajevo Film Festival (SFF). V tekmovalni del programa, ki je osredotočen na regionalno filmsko produkcijo, se je letos od 70 prijavljenih prebilo 11 celovečercev, med njimi tudi koprodukcija Dobro urejeni mrtveci (Dobro uštimani mrtvaci).
Črna komedija Benjamina Filipoviča bo otvoritven film omenjenega festivala, na slovenskih velikih platnih pa si ga bomo lahko ogledali konec septembra (27.9. 2005).

Obiskovalci SFF se bodo do 27. avgusta na kar devetih lokacijah lahko odločali za ogled med skupaj več kot 150 filmi, razvrščenimi v 19 sekcij.

Predsednik žirije tekmovalnega programa bo srbski igralec Miki Manojlović, člani žirije pa direktor Sundance Film Festivala iz ZDA Geoffrey Gilmore, umetnik iz Velike Britanije Douglas Gordon, scenaristka, režiserka in producentka iz Avstrije Jessica Hausner ter bolgarska igralka Vesela Kazakova. Našteti bodo izbrali najboljšega igralca in igralko (vsak bo prejel po 2.500 EUR), s 25.000 EUR nagradili najboljši film ter v vrednosti 10.000 EUR podelili tudi posebno nagrado žirije.

Sarajevski festival je znan po številnih uglednih gostih, ki tudi letos ne bodo manjkali. Med njimi je svoj prihod potrdila tudi ena glavnih igralskih zvezd lanskega leta, Imelda Staunton (Vera Drake).
Spletne povezave
Cinemania group
ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT