Filmske Benetke so se začele / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   sreda, 6 julij 2022
četrtek, 1. september, 2005  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Filmske Benetke so se začele
Beneški filmski festivalV Benetkah se je začel najstarejši filmski festival, ki do 10. septembra ljubiteljem sedme umetnosti ponuja ogled 55 filmov.
Na 62. festivalu, ki ga je odprla projekcija filma Sedem mečev Cuija Harka, se za glavno nagrado zlati lev poteguje 19 filmov, premierno pa si bo mogoče ogledati kar devet filmov hollywoodske produkcije. Organizatorji so filme razdelili v štiri kategorije: Venice 62, Netekmovalni program ter sekciji Horizonti in Corto Cortissimo. Mostra, katere korenine segajo v leto 1932, letos ponuja tudi tri retrospektive, ki se bodo posvetile italijanski (filmi, ki so nastali med letoma 1946 in 1976), kitajski (od leta 1934 do danes) in japonski filmografiji (med letoma 1926 in 1978).

Benetke so tudi letos privabile vrsto znanih filmskih imen, med katerimi so George Clooney, Gwyneth Paltrow, Isabelle Huppert in Juliette Binoche.

V okviru naše distribucijske hiše bodo v Benetkah prikazali sledeče filme: Brokeback Mountain, Mary, Edmond, Backstage, Seven Swords, The Constant gardner, Brick, Goodnight and Good Luck. Največ zanimanja obstaja za film The Constant Gardener, ki temelji na romanu Johna Le Carreja in ga je v Keniji posnel Brazilec Fernando Meirelles. V glavnih vlogah so se preizkusili Ralph Fiennes, Rachel Weisz in Hubert Kounde ter za film Goodnight and Good Luck, ki ga je režiral sam George Clooney.
Spletne povezave
Cinemania group
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA
Že v kinu - NA OBALI CHESIL
Že v kinu - LBJ


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT