Nominacije za evropske filmske nagrade so znane / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   torek, 25 junij 2024
ponedeljek, 6. november, 2006  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Nominacije za evropske filmske nagrade so znane
VolverZnani so nominiranci za letošnje nagrade EFA (European Film Awards), ki jih bodo podelili 2. decembra na prireditvi v Varšavi. Med njimi so tudi trije, ki se v Sloveniji predvajajo pod okriljem naše distribucijske hiše.
Španski režiser Pedro Almodovar je s svojim filmom Vrni se (Volver) prejel šest nominacij in sicer za najboljši film, režiserja in scenarij (Pedro Almodovar), glavno žensko vlogo (Penelope Cruz), fotografijo (José Luis Alcaine) in glasbo (Alberto Iglesias).
Film si boste lahko v Sloveniji ogledali na prihajajočem festivalu Liffe in nato od 30. novembra dalje na rednem sporedu v kinematografih.

Film Grbavica, ki smo ga pri nas lahko videli v mesecu juniju, je prejel nominaciji za najboljši film in najboljšo igralko (Mirjana Karanović).

Sarah Polley pa se bo potegovala za nagrado za najbojšo evropsko igralko in sicer z vlogo v filmu La vida secreta de las palabras (The Secret Life Of Words).

Častna nagrajenca Thomas in Polanski
Nagrado prix screen international, ki jo podeljujejo za izjemen prispevek k svetovnemu filmu, bodo letos nemenili britanskemu producentu Jeremyju Thomasu, nagradi za življenjsko delo pa Romanu Polanskemu, ki se je nazadnje proslavil s filmoma Pianist (2002) in filmsko adaptacijo Dickensove klasike Oliver Twist.
Spletne povezave
Cinemania group
ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT