Režiser z domišljijo, QUENTIN TARANTINO / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   nedelja, 19 maj 2024
petek, 20. julij, 2007 NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Režiser z domišljijo, QUENTIN TARANTINO
Smrtno varenZ močno domišljijo in izčrpnimi opisi se je Tarantino uveljavil kot eden najbolj edinstvenih in ambicioznih ustvarjalcev filma svoje generacije. Svojim posebnim in inovativnim filmom dodaja pridih klasičnih stilov, žanrov in motivov.
Po neverjetnem uspehu s filmom Kill Bill Vol. 1 in njegovim nadaljevanjem, Kill Bill Vol. 2, je z veseljem sprejel vlogo gostujočega režiserja pri trilerju Roberta Rodrigueza, Sin City. Nato je svojo pozornost usmeril v televizijske serijo CSI z zaključno epizodo pete sezone, Grave Danger, ter bil nominiran za emmyja za izjemno režijo v seriji. Za svojo prvo televizijsko režijo je sicer poskrbel že leta 1995, ko je režiral epizodo Motherhood za dolgoletno serijo ER.

Njegov režiserski prvenec je kriminalna drama Resevoir Dogs (1992), kjer je prevzel tudi vlogo scenarista in producenta. Kot koscenarist, režiser in tudi igralec se je podpisal pod izjemni projekt Pulp Fiction, ki je pobral številne nagrade, med drugim Palme D'Or na filmskem festivalu v Cannesu leta 1994 in zlati globus za najboljši scenarij. Potegoval se je za sedem oskarjev, Tarantinovo delo pa je bilo nagrajeno z oskarjem za najboljši scenarij. Leta 1995 so sledili scenarij, režija in izvršna produkcija segmenta v komediji Four Rooms. Dve leti kasneje se je kot scenarist in režiser dokazal še v kriminalni komediji Jackie Brown.

Nič manj izjemen ni njegov najnovejši film Smrtno varen. Gre za izdelek ki je povezan s stilom "grindhouse" filmov, prepletenih z akcijo in nasiljem. Tarantinova mojstrovina Smrtno varen je vznemirljiva divja vožnja psihopata, serijskega morilca, ki se izživlja za volanom neustavljivega smrtonosnega ubijalskega stroja.

Začetek "grindhouse" filmov, filmov s pornografsko in nasilno vsebino, gre iskati v Ameriki še pred pojavom sodobnih kinematografskih kompleksov. O izvoru izraza "grindhouse" se mnenja razjahajo: nekateri ga povezujejo s kinodvorano, v kateri so se vrteli filmi s prevladujočo tematiko spolnosti in nasilja, drugi pa izpostavljajo način prikazovanja teh filmov. Filmi so se namreč eden za drugim prikazovali s projektorji. Pogosto so bili porazdeljeni v skupine podžanrov. Sorodni filmi s tematikami, kot so nasilje serijskih morilcev, zlasti nad najstniki, spolno nasilje, zloraba temnopoltih, ljudožerstvo, so se predvajali v sklopih.

Smrtno varen prihaja na spored 23. avgusta!

 • Več o filmu Smrtno varen
 • Cinemania group
  ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
  Dedek gre na jug že v kinu
  Prihaja v kino - HOPE
  Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
  Že v kinu - Padati
  Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
  Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
  Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
  Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
  V kinu SODNICA


  PRVA STRAN

  NOVICE
  Mediji o nas
  Arhiv


  KINO
  V kinu
  Arhiv


  DVD
  Na DVD-ju
  Arhiv


  BOX OFFICE
  Distribucija - SLO
  Top all time - SLO
  Obisk - SLO


  PRESS

  POVEZAVE  O NAS

  KONTAKT

  Facebook Cinemania group
  KONTAKT