Tang Wei ostala praznih rok na podelitvi azijskih filmskih nagrad / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   sreda, 19 junij 2024
četrtek, 20. marec, 2008  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Tang Wei ostala praznih rok na podelitvi azijskih filmskih nagrad
Tang VejV Hong Kongu so včeraj v okviru Hong Kong Expo Entertainmenta, ki bo sicer potekal do 13. aprila drugič podelili azijske filmske nagrade, nekakšno daljnovzhodno varianto oskarjev.
Na glamurozni prireditvi, kjer se je zbrala smetana čedalje bolj vplivne azijske filmske srenje, je slavil južnokorejski film Secret sunshine, družinska drama z elementi humorja in romance v režiji Lee Chang-dong-a. Za najboljšega igralca je bil izbran Tony Leung za vlogo v filmu Poželenje, nevarnost režiserja Ang Leeja, medtem ko je njegova soigralka iz filma, Tang Wei, kljub nominaciji ostala praznih rok. Mlade igralke tudi ni bilo na prireditev, ker so ji kitajske oblasti prepovedale promoviranje filma in nastope v javnosti.

Žal se gonja proti pogumni in talentirani igralki zaradi eksplicitnih seksualnih prizorov v filmu nadaljuje in samo upamo lahko, da ne bo njena kariera doživela podobne usode kot življenjska pot francoske igralke Marie Schneider, ki je po neslutenem uspehu filma Zadnji tango v Parizu dobivala ponudbe samo za podobne vloge, jih vztrajno zavračala in nato tudi hitro izginila s filmske scene.

Omenimo še to, da je nagrado za življensko delo dobil japonski režiser Yoji Yamada. Njegove zadnje tri filme v Sloveniji distribuira naše podjetje. Predzadnja dva, Mračni samuraj in Skrivni meč si lahko nabavite za domačo zbirko, zadnji film , Kabei pa je bil premierno predstavljen šele na letošnjem berlinskem filmskem festivalu.
Spletne povezave
Cinemania group
ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT