Različni podatki o gledanosti istih RTV oddaj / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   četrtek, 22 februar 2024
četrtek, 15. april, 2004  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Različni podatki o gledanosti istih RTV oddaj
MIP TVKot kaže ima RTV Slovenija probleme pri prikazovanju podatkov o gledanosti oddaj, še posebej če so podatki slabi. Slaba gledanost leti predvsem na kulturniške oddaje, ki so za večino gledalcev precej nezanimve. V oddaji Peti element, ki je bila na sporedu prvi četrtek v marcu, so gostje govorili tudi o tem. Najbolj neposreden je bil dr. Gregor Tomc, sociolog s FDV-ja: "Slovenska televizija je katastrofa, kar se tiče kulturnega programa. Eno so tiste oddaje o kulturi, ki jih nihče ne gleda, kot tale, kjer ljudje sedijo in kamera snema, kar se pogovarjajo. To živ krst ne gleda." In dodal: "Analize kažejo, da so njihove gledanosti okoli 0,0 odstotka in še ena številka zraven."

Avtor in voditelj oddaje Aleš Čar je prej posnet pogovor opremil z napisom “Analize kažejo” ter dodal naslednje podatke o povprečni gledanosti kulturnih oddaj v minulem letu: "Osmi dan 4 %, kar predstavla okoli 74.000 gledalcev, monotematske oddaje 3,3 %, kar je okoli 61.000 gledalcev ter Kultura po Odmevih 6,4 %, kar predstavlja okoli 118.000 gledalcev." Avtor je tako pustil gosta brez možnosti komentarja, kar je v nasprotju z novinarskim kodeksom. Na RTV Slovenija sicer pravijo, da so Tomca o tem obvestili, vendar on to zanika.

Statistični podatki so se tako zopet interpretirali različno, vmes pa so nastali še osebni nesporazumi.

Po obisku programske ekipe RTV Slovenije na marketu TV programov MIP 2004, ki se tako kot vsako leto odvija v Cannesu lahko upamo na boljši program nacionalne televizije, ki je menda nakupila kar nekaj kvalitetnih programov s čimer bo letošnjo jesen razveseljevala svoje gledalce.
Spletne povezave
Sreten Živojinović
ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT