Spremenjena pravila v kategoriji tujejezičnih Oskarjev / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   torek, 21 maj 2024
torek, 24. junij, 2008  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Spremenjena pravila v kategoriji tujejezičnih Oskarjev
OskarAmeriška filmska akademija je sporočila, da spreminjajo način izbiranja nominirancev v kategoriji za najboljši tujejezični film. Do sedaj so filme izbirali izključno na podlagi glasovanja svojih članov in članic. Zato se jim je marsikateri izjemen film ´izmuznil´, čeprav bi moral biti vsaj v ožjem izboru. Zadnja taka filma sta bila 4 mesece, 3 tedni, 2 dneva in animirani film Persepolis.
Pravilo so spremenili tako, da bodo zdaj na podlagi glasov izbrali šest filmov, še tri prezrte pa bo dodal izvršni odbor za tujejezične filme. Ta bo tudi izmed devetih kandidatov potem izbral pet nominirancev. Objavljeni bodo 22.1.2009, podelitev nagrad je predvidena na 22.2.2009.

Iz mesta angelov prav tako sporočajo, da se je seznam novih članic in članov razširil za 105 oseb in jih je sedaj tako okoli 6.000. Novi obrazi v častitljivi instituciji so postali igralka Marion Cotillard (Oskar 2008 za najboljšo žensko vlogo– Ma vie en rose), scenaristka Diablo Cody (Oskar 2008 za najboljši scenarij – Juno), igralci Jet Li, Sacha Baron Cohen (Borat), Josh Brolin in režiserji Michael Haneke, Doug Liman, Jason Reitman, Walter Salles, Gore Verbinski, James Gray, če imenimo samo najbolj znane.
Spletne povezave
Cinemania group
ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT