Brata Coen danes zvečer odpirata 65. beneški filmski festival / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   petek, 24 maj 2024
sreda, 27. avgust, 2008  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Brata Coen danes zvečer odpirata 65. beneški filmski festival
Beneški festivalRdeče preproge so položene, na otok Lido, ki leži v beneški laguni, so se začele zgrinjati trume novinarjev, filmarjev in obiskovalcev, ki nestrpno pričakujejo gliserje z največjimi zvezdami iz sveta filma. Slednji v skladu s tradicijo v Benetkah predstavljajo svoje jesenske filme.
V naših novicah smo že večkrat omenili, da bodo na gala otvoritvi festivala, ki jo bo vodila ruska igralka Ksenija Rapaport zavrteli nov film bratov Coen, komedijo Burn after reading, v kateri briljirata Brad Pitt in George Clooney. Na projekcijo bomo poskušali pretihotapiti tudi posebnega poročevalca, tako da vam bomo več o samem dogodku in vtisih ob filmu razkrili v prihodnjih dneh.

Danes se na hitro sprehodimo skozi tekmovalni program, v katerem se bo letos za najbolj prestižno nagrado, zlatega beneškega leva, potegovalo 21 filmov, ki so bili izbrani izmed pregledanih, neverjetnih 2.492 filmov. Med njimi so tudi dela takih mojstric in mojstrov, kot so Kathryn Bigelow, Takeši Kitano, Jonathan Demme, Barbet Schroeder, Hajao Mijazaki in Darren Aronofsky. Pred žirijo, ki ji predseduje še en veteran, Wim Wenders, v njej pa sedita med drugim tudi legendarna režiserja John Landis in Johnny To, bo torej težko delo. Mi seveda navijamo za naš film, vojno dramo Hurt Locker režiserke Kathryn Bigelow.

S ponosom oznanjamo tudi svetovno premiero novega slovenskega filma, Pokrajina št.2 režiserja Vinka Möderndorferja. Dogodila se bo jutri, 28.8., ob 17.45, na projekciji pa bo prisoten tudi precejšen del ekipe. Ekskluzivna poročila sledijo.
Spletne povezave
Cinemania group
ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT