S projekcijo filma Pokrajina št.2 se odpira 11. festival slovenskega filma / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   sreda, 19 junij 2024
sreda, 22. oktober, 2008  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
S projekcijo filma Pokrajina št.2 se odpira 11. festival slovenskega filma
Festival slovenskega filmaOd danes naprej pa tja do sobote zvečer bodo vse oči predvsem slovenske filmske javnosti uprte v portoroški avditorij, kjer se danes začenja 11. festival slovenskega filma. Otvoritvena slovesnost se bo začela ob 20.00. Najprej bodo gospodu Milanu Ljubiću, eni od legend slovenske filmske scene, podelili nagrado za življensko delo, poimenovano po pionirju slovenskega filma, Metodu Badjuri.
Takoj zatem bosta na sporedu dva filma. Prvi bo kratki animirani Čikorija an´ kafe, režiserja Dušana Kastelica, posnet po motivih pesmi Iztoka Mlakarja. Za njim pa bo slovensko premiero doživel eden najbolj pričakovanih filmov leta – triler Pokrajina št.2 režiserja Vinka Möderndorferja, ki svojo redno kinematografsko pot začenja jutri na kar sedmih kopijah. Poleg dobrega obiska v našem podjetju pričakujemo tudi kakšno izmed zasluženih nagrad Vesna, ki jih bo žirija v sestavi Mateja Valentinčič, Demeter Bitenc, Marko Crnkovič in Miha Hočevar podelila v soboto zvečer.

V Portorožu bo letos vsekakor zanimivo, vabljeni na oglede filmov in dobre morske vibracije, mogoče se obeta tudi kakšen škandal, kajti slovenski filmarji so vedno nepredvidljivi. Več o programu lahko preberete tukaj. Naj omenimo še ostale filme, ki jih lahko v distribuciji naše hiše pričakujete v slovenskih kinematografih. To so Prehod (), Lajf, Za vedno in Turneja.
Spletne povezave
Cinemania group
ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT