Veliki zmagovalec 11. FSF je film Pokrajina št.2! / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   sreda, 19 junij 2024
ponedeljek, 27. oktober, 2008 NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Veliki zmagovalec 11. FSF je film Pokrajina št.2!
Pokrajina Št.2Naše želje in pričakovanja so se uresničila. V soboto zvečer je v portoroškom avditoriju potekala zaključna slovesnost 11. festivala slovenskega filma. Potekala je v simpatičnem, sproščenem vzdušju, z vsem potrebnim dostojanstvom. Prireditev sta vodila Blažka Mueler in Primož Ekart, z glasbenimi vložki sta program popestrila jazz pevka Katja Šulc in zabavljaška skupina Same babe.
In Vesne za Pokrajino št. 2 so kljub jasnemu vremenu kapljale z neba. Za najboljšo glasbo Borutu Kržišniku, za najboljšo fotografijo Dušanu Joksimoviću, za najboljšo scenografijo Dušku Milavcu, za najboljšo stransko žensko vlogo Maji Martini Merljak, za najboljšo režijo Vinku Möderndorferju in za vrhunec večera še Vesno za najboljši film, ki jo je iz rok predsednika žirije Mihe Hočevarja prevzela producentka Eva Rohrman. Cel kolektiv našega podjetja se pridružuje čestitkam ekipi tega pogumnega filma in upa, da bodo zaslužene nagrade k ogledu vzpodbudile tudi občinstvo.

Sprehodimo se še skozi ostale nagrade, ki so jih prejeli filmi v naši distribuciji. Za vedno Damjana Kozoleta je bil nagrajen z Vesno za najboljšo montažo (Jure Moškon) in za najboljšo glavno žensko vlogo (Marjuta Slamič). Slamičeva, ki se prireditve žal ni mogla udeležiti, je postala tudi Stopova igralka leta. Film bo predstavljen tudi na letošnjem LIFF-u, v kinih pa štarta 8.januarja.

Prav tako smo se izjemno razveselili tudi nagrade občinstva, ki jo je prejel film Prehod v režiji Borisa Palčiča, ki bo v kinematografih začel svojo pot predvidoma v začetku naslednjega leta.

Tako, enajsta izdaja festivala je za nami. Ostale nagrade lahko preverite tukaj. Ekipa pod vodstvom novega direktorja Sama Ruglja je svoje delo opravila korektno in upamo, da se bo okoli festivala končno vzpostavila stalna organizacijska struktura in da ne bomo vsako leto priča improvizacijam. Na snidenje naslednje leto.

 • Več o filmu Pokrajina št.2!


 • Spletne povezave
  Cinemania group
  ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
  Dedek gre na jug že v kinu
  Prihaja v kino - HOPE
  Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
  Že v kinu - Padati
  Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
  Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
  Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
  Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
  V kinu SODNICA


  PRVA STRAN

  NOVICE
  Mediji o nas
  Arhiv


  KINO
  V kinu
  Arhiv


  DVD
  Na DVD-ju
  Arhiv


  BOX OFFICE
  Distribucija - SLO
  Top all time - SLO
  Obisk - SLO


  PRESS

  POVEZAVE  O NAS

  KONTAKT

  Facebook Cinemania group
  KONTAKT