Pred štartom filma MILK afera s festivalskim direktorjem / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   sobota, 15 junij 2024
ponedeljek, 1. december, 2008  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Pred štartom filma MILK afera s festivalskim direktorjem
MilkDirektor filmskega festivala v Los Angelesu, Richard Raddon, je odstopil iz položaja, saj je doniral denar za kampanijo proti istospolnim porokam. Te dni namreč mineva tudi 30 let od atentata na Harveyja Milka, borca za pravice istospolno usmerjenih. Kot kaže, polemike po vseh teh letih politične debate, še ne morejo poleči.

Raddonovo ime je najprej prišlo v javnost preko anonimnega blogerja, kasneje pa so donacijo tudi uradno potrdili. V Kaliforniji je namreč potekala vroča debata o dovoljevanju istospolnih porokah, ki je državo mnenjsko razdelila. Raddon je ponudil svoj odstop, a ga festivalski organizator najprej ni sprejel. Po pritisku javnosti so odstop le sprejeli.

Konec tega tedna v ZDA v tem duhu štarta film MILK, ki govori o aktivistu Haveyju Milku, ki je zaradi svojega načina življenja in ideologije končal pod streli nasproti mislečih. Milk je s svojimi dejanji in govori navduševal množice in bil velik vzornik. Zgodba se bo gledalcev gotovo dotaknila tudi zaradi izvrstnega Seana Penna, ki mu celo napovedujejo nominacijo za oskarja. Film v Slovenijo prihaja konec januarja prihajajočega leta.

Cinemania group
ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT