Triumf Gomorre na podelitvi letošnjih Evropskih filmskih nagrad / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   sreda, 19 junij 2024
ponedeljek, 8. december, 2008 NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Triumf Gomorre na podelitvi letošnjih Evropskih filmskih nagrad
GomoraPred slabim mesecem smo vas pozvali, da držite pesti za naše filme, ki kandidirajo za Evropske filmske nagrade 2008. Kot vse kaže, se je naš poziv obrestoval, kajti Gomorra, izjemna kriminalna drama, ki ta četrtek prihaja v redno kinematografsko distribucijo, je velika zmagovalka sobotnega večera v Koebenhavnu.

Film je postal evropski film leta, z nagradami pa so se ovenčali še režiser Matteo Garrone, direktor fotografije Marco Onorato, več avtorjev (Maurizio Braucci, Ugo Chiti, Gianni di Gregorio, Matteo Garrone, Massimo Gaudioso in Roberto Saviano) za najboljši scenarij in še glavni igralec Toni Servillo, ki je bil nagrajen kar za dva filma, poleg Gomorre še za film Il Divo. Izkupiček Gomorre je torej 100% ! Pet nominacij, pet nagrad!

Preglejmo na hitro še ostale nagrade. Najbolj prestižno, za življensko delo, je prejela Judi Dench, evropsko odkritje leta je postal zmagovalec letošnjega LIFF-a, angleški režiser Steve McQueen za film Lakota. Zasluženo nagrado za dosežke v svetovni kinematografiji so prejeli štirje danski režiserji in teoretiki (Soren Kragh-Jacobsen, Kristian Levring, Lars von Trier in Thomas Vinterberg), utemeljitelji koncepta Dogma. Spisek ostalih nagrajenk in nagrajencev si lahko ogledate tukaj.

 • Več o filmu Gomorra
 • Spletne povezave
  Cinemania group
  ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
  Dedek gre na jug že v kinu
  Prihaja v kino - HOPE
  Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
  Že v kinu - Padati
  Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
  Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
  Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
  Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
  V kinu SODNICA


  PRVA STRAN

  NOVICE
  Mediji o nas
  Arhiv


  KINO
  V kinu
  Arhiv


  DVD
  Na DVD-ju
  Arhiv


  BOX OFFICE
  Distribucija - SLO
  Top all time - SLO
  Obisk - SLO


  PRESS

  POVEZAVE  O NAS

  KONTAKT

  Facebook Cinemania group
  KONTAKT