Sirotišnica na DVD / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   sreda, 19 junij 2024
ponedeljek, 22. junij, 2009  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Sirotišnica na DVD
SirotišnicaSrhljivka Sirotišnica je te dni izšla na DVD nosilcu. Vsi, ki bi si filmsko poslastico ogledali še enkrat oz ste jo zamudili v kinih, imate sedaj novo priložnost za ogled.
Prva različica Sánchezovega scenarija je bila sicer napisana leta 2000, toda šele leta 2004 je Sirotišnica prišla v roke režiserja J.A. Bayone. Slednji je s Sánchezom skoraj eno leto preoblikoval zgodbo. "Scenarij je bil izvrsten, a zgodbo sem moral prilagoditi svojemu okusu. Hotel sem, da postane nekaj osebnega." V filmu prevladuje groza, ki izhaja iz vsakodnevnih elementov, ki postajajo vse bolj oskrunjeni, dokler ne odprejo vrat do norosti. Groza ne prihaja od znotraj, ni posledica bolnega uma, niti tavanja po prepovedanem območju. Gre za grozo v idilični okolici, v osrčju popolne družine. Pojavi se nepričakovano in grozi, da jih bo uničila. Po Bayoninih besedah Sirotišnico zaznamuje strah pred ločitvijo, s katerim se spopadajo vsi liki. "Ta strah se kaže kot nekaj živega, nekaj, kar njihove sanje o idiličnem srečnem domu spremeni v najstrašnejšo nočno moro."

Zgodba govori o Lauri, ki je najsrečnejše trenutke svojega otroštva preživela v sirotišnici, v družbi prijaznega osebja in ostalih sirot, ki jih je imela rada kot brate in sestre. Trideset let pozneje se z možem Carlosom in sedemletnim sinom Simonom vrne, da bi že zdavnaj zapuščeno sirotišnico preuredila v dom za prizadete otroke. Nov dom in skrivnostno okolje prebudita Simonovo domišljijo in deček prične tkati mrežo neverjetnih zgodb in iger. Tudi Laura se ujame v to čudno mrežo, kjer odmevajo že dolgo pozabljeni, razburljivi spomini iz njenega otroštva. Dan otvoritve se bliža, napetost v družini pa je vse večja. Carlos še vedno verjame, da si Simon vse samo izmišlja, da bi pritegnil pozornost. Toda Laura je vse bolj prepričana, da se v hiši skriva nekaj strašnega, nekaj, kar čaka, da bo prišlo na površje in uničilo njeno družino.
Cinemania group
ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT