Odlične kritike za SLOVENKO, prodane svetovne pravice / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   sobota, 18 maj 2024
petek, 28. avgust, 2009  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Odlične kritike za SLOVENKO, prodane svetovne pravice
SlovenkaSlovenka, novi film režiserja Damjana Kozoleta je na premieri na 15. sarajevskem filmskem festivalu navdušil občinstvo in strokovno javnost. Prve kritike so odlične, vse pa izpostavljajo tudi izjemno igro debitantke Nine Ivanišin, ki igra študentko, ki se pod šifro "Slovenka" skrivaj prostituira.

Sarajevsko Oslobođenje v obsežni recenziji piše, da gre za »odličen film z odlično igralko«; Dnevni Avaz piše, da »je Slovenka navdušila Sarajevo«; zagrebški Jutarnji list je film uvrstil med najboljše filme sarajevskega festivala; Screen International, eden najpomembnejših filmskih časopisov na svetu je zapisal, da "je Slovenka inteligentna metafora za sumljive vrednote kapitalzma, ki se širijo po novi Evropi« ter hvali igro »ledeno hladne Nine Ivanišin, ki se popolno zlije z vlogo«, filmu pa napoveduje uspeh tako na festivalih, kot pri občinstvu, saj je »dovolj spoliran in oster hkrati«.

Tudi ameriški Variety je navdušen na glavno igralko, saj zapiše, da »je Nina Ivanišin naredila izjemen debut« in da »je ena najbolj hladnih in preračunljivih antiherojk, ki so s svojo milino obsijale filmsko platno« in nadaljuje, da »s svojo pojavo deluje kot Sneguljčica, ki kljub nemorali v vsakem prizoru dela svoj lik human, če ne celo simpatičen«, filmu pa napoveduje, da bi moral imeti dobro svetovno distribucijo.

V času sarajevskega festivala so bile že prodane tudi svetovne pravice za film, ki jih je odkupila berlinska distribucijska hiša M-Appeal, ki bo Slovenko distribuirala po svetu. V Sloveniji bo za film skrbela distribucijska hiša Cinemania Group. Slovenka prihaja v domače kinodvorane 1. oktobra, potem pa jo čaka še cela serija svetovnih filmskih festivalov.

Več o filmu in fotografije v visoki resoluciji na: www.slovenka.si
Cinemania group
ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT