Slovenka v Clevelandu / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   sobota, 18 maj 2024
torek, 16. marec, 2010  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Slovenka v Clevelandu
Slovenka»Slovenka«, celovečerni film režiserja Damjana Kozoleta, ki je nastal v produkciji Vertigo/Emotionfilm in v ko-produkciji s tujimi koproducenti, bo prikazan v tekmovalnem programu 34. mednarodnega filmskega festivala v Clevelandu, ki bo potekal med 18. in 28. marcem. Film bo ameriškemu občinstvu predstavil Joe Valenčič, veliki poznavalec slovenske kulture in slovenskega filma na ameriških tleh. Po festivalskih informacijah za film v Clevelandu vlada veliko zanimanje.

To bo za »Slovenko« že 26 mednarodni filmski festival. Do zdaj je bil film prikazan na festivalih v Sarajevu, Torontu, Reykjaviku, Bitoli, Londonu, Pusanu, Montrealu, Varšavi, Valenciji, Sao Paulu, Kijevu, Leedsu, Kairu, Solunu, Segoviji, Les Arcsu, Palm Springsu, Trstu, Goteborgu, Rotterdamu, Santa Barbari, San Joseju, Chicagu, Freiburgu in Sofiji, po Clevelandu pa ga čakajo še festivali v Minneapollisu, ruskem Ivanovu, Munchnu, Rimu itn. Po oceni producenta si je film samo na festivalskih projekcijah ogledalo okoli 20.000 gledalcev.

»Slovenko« so za prikazovanje odkupili distributerji iz Francije, ZDA (kjer bojo film predvajali pod naslovom »A Call Girl«), Nizozemske, Belgije, Tajvana in Makedonije, pred podpisom pa so še distribucije v Avstriji, Nemčiji, Madžarski in Romuniji ter vseh skandinavskih državah.

Film bo v ZDA izšel tudi na dvd-ju, distributer pa je ugledna newyorška hiša Film Movement.

»Slovenka« je v domači distribuciji imela 18.000 gledalcev in je bila najbolj gledan slovenski film preteklega leta, v kratkem pa bo Cinemania Group tudi na slovensko in ex-jugoslovansko tržišče poslala dvd tega filma.

Če k temu prištejemo še odlične kritike, ki jih je film dobil v tujini (izbor je dosegljiv na: www.slovenka.si/novice), potem lahko zaključimo, da je »Slovenka« eden največjih mednarodnih uspehov slovenskega filma.
Spletne povezave
Cinemania group
ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT