Rekordna otvoritev filma GREMO MI PO SVOJE / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   sreda, 17 april 2024
ponedeljek, 8. november, 2010  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Rekordna otvoritev filma GREMO MI PO SVOJE
Gremo mi po svojeMladinska komedija Gremo mi po svoje je pretekli vikend zabeležila rekorden obisk v zgodovini samostojne Slovenije. Od petka do nedelje si je film ogledalo neverjetnih 18.686 gledalcev, kar je 80 odstokov od vseh zabeleženih obiskovalcev. Skupno število gledalcev je namreč kar 23.269. Zlata rola za doseženih 25.000 gledalcev se je tako izmuznila za las in bo verjetno dosežena z današnjim obiskom.

Za primerjavo naj povemo, da je velika uspešnica Kajmak in marmelada leta 2003 v prvem vikendu predvajanja zabeležila 8.790 gledalcev, Petelinji zajtrk pa je v letu 2007 zabeležil 6.510 gledalcev.

Režiser Miha Hočevar ima prav, ko o filmu pravi: "Napeta, huronska komedija v vrhunski produkciji, ki bo lahko kar se le da dolgo kljubovala času in združevala otroke in starejše več generacij. Slike in emocije, zanimive domače obraze, ki jih ne bodo zlahka izrinili računalniški ponaredki in novodobni kič. Vsem razumljiva gladka in napeta zgodba, ki nevsiljivo, med avanturo in humorjem pove še kaj več. O življenju, tekmovanju, ljubezni, naravi. Celovečerni film, ki bo vsem sodelujočim v ponos, otrokom in odraslim gledalcem pa v užitek in zadovoljstvo.

Film govori o mladem junaku Aleksu, ki s taborniškimi prijatelji tabori ob Bohinjskem jezeru. Njihov vodja (igra ga Jurij Zrnec) preresno jemlje taborništvo in vzgojo otrok in s tem povzroča komične zaplete. To, da se fantje bolj kot za taborniški red in veščine zanimajo za sosednji, športno umetniški tabor, kjer so večinoma prav luštne punce, h disciplini ne pomaga. Mnogi zabavni in čustveni zapleti med zanimivimi otroškimi in odraslimi liki se odvijejo na osupljivo lepih lokacijah triglavskega narodnega parka in stkejo himno naravi, čisti otroški duši, zdravi pameti, ljubezni, humorju in optimističnemu pogledu na življenje.

Več o filmu Gremo mi po svoje.
Sorodne novice
Cinemania group
ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT