Režiser Tanović se predstavi s filmom Cirkus Columbia / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   nedelja, 19 maj 2024
torek, 15. marec, 2011  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Režiser Tanović se predstavi s filmom Cirkus Columbia
Cirkus ColumbiaCirkus Columbia je najnovejši Tanovićev film o vojni in njenih posledicah. Film Cirkus Columbia je postavljen v obdobje, preden so spopadi dosegli njegovo Bosno in Hercegovino, film Triaža, ki ga je Tanović posnel leta 2009, pa se ukvarja s povojnimi travmami. V angleško govorečem filmu Colin Farrell igra težavnega fotoreporterja, ki se vrne domov iz razdejanega Iraka. Tanović se je z vojno neposredno ukvarjal leta 2001 v prvem filmu, Nikogaršnja zemlja. Film Nikogaršnja zemlja, ki se odvija leta 1993, sredi vojne v Bosni, je dobil oskarja in zlati globus za najboljši tujejezični film in nagrado za najboljši scenarij na festivalu v Cannesu. Priznani film je prejel več kot 40 mednarodnih nagrad, tako da je postal eden najbolj nagrajenih filmov v zgodovini.

Tanović se je rodil leta 1969 v Zenici, odraščal pa je v Sarajevu. Po diplomi iz gradbeništva je študiral klavir na Umetnostni akademiji v Sarajevu. Ko so mesto okupirali, je dve leti na fronti snemal za vojsko. Material, ki ga je Tanović s sodelavci posnel na nevarnih odpravah, je vključen v številne filme in novinarska poročila o vojni v Bosni. Leta 1994 se je Tanović izselil v Belgijo in nadaljeval študij filma ter začel snemati kratke filme in dokumentarce. Leta 2005 je Tanovič posnel francosko govoreči film Pekel po scenariju, pri katerem je sodeloval tudi pokojni Krzysztof Kieslowski. V filmu so igrali številni vidni francoski igralci, kot so Emmanuelle Bart, Karin Viard, Marie Gilliain, Guillaume Canet, Jaxques Gamblin, Jacques Perrin, Carole Bouquet in Jean Rochefort.

Film Cirkus Columbia na slovenska filmska platna prihaja 31. marca.
Cinemania group
ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT