Sofia Coppola ni več senca slavnega očeta / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   četrtek, 22 februar 2024
ponedeljek, 4. april, 2011  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Sofia Coppola ni več senca slavnega očeta
SomewhereSofia Coppola, hči legendarnega Francisa Forda Coppole, se je uspešno izvila iz sence tako uspešnega režiserja. Mnogi so na začetku njene režiserske poti zmajevali z glavo in prve uspehe pripisali sorodstvenim povezavam. A z vsakim novim filmom Domino, kot jo kličejo prijatelji, dokazuje, da dejansko obvlada svoj posel.

Sofia je po študiju umetnosti v Kaliforniji leta 1998 napisala scenarij in režirala kratki film Lick the Star, ki se je premierno zavrtel na beneškem filmskem festivalu. Že leto pozneje je ustvarila svoj prvi celovečerec, The Virgin Suicides, za katerega je priredila scenarij po istoimenskem romanu Jeffreyja Eugenidesa. V filmu, ki so ga prvič predvajali na mednarodnem filmskem festivalu v Cannesu, so zaigrali Kirsten Dunst, Josh Hartnett, James Woods in Kathleen Turner. Sofia je zanj prejela MTV-jevo nagrado za najboljšo novinko med režiserji.

Njen naslednji film je mojstrovina Zgubljeno s prevodom (Lost in Translation), za katero je leta 2004 prejela oskarja za najboljši izvirni scenarij, hkrati pa je bila nominirana za najboljšo režiserko in kot producentka za najboljši celovečerec. V romantični drami sta navdušila Scarlett Johansson in Bill Murray, Oba sta prejela nagrado BAFTA za najboljšo igralko oziroma igralca.

Sophiin tretji celovečerec, Marie Antoinette, je bil predstavljen leta 2006 na filmskem festivalu v Cannesu. V filmskem projektu, pod katerega se je znova podpisala tudi kot scenaristka in producentka, je glavno vlogo prepričljivo odigrala Kirsten Dunst. Milena Canonero je prejela oskarja za najboljšo kostumografijo.

Najnovejši film, kjer je držala režirsko taktirko, nosi naslov Tam nekje (Somewhere). V kinematografih si ga bomo lahko ogledali 28. aprila.

Več o filmu Tam nekje.
Cinemania group
ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT