Marcu Bellocchiu dobiitnik zlatega leva za življenjsko delo / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   torek, 3 oktober 2023
sreda, 11. maj, 2011  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Marcu Bellocchiu dobiitnik zlatega leva za življenjsko delo
Marco BellocchioZlatega leva za življenjsko delo bo na letošnjem mednarodnem filmskem festivalu v Benetkah prejel italijanski režiser Marco Bellocchio, ki je "neumoren sprehajalec, prenašalec idej in raziskovalec nestalne meje med filmom in zgodovino", kot je svojo odločitev utemeljilo vodstvo festivala.

Na festivalu bodo predstavili novo različico Bellocchijevega filma iz leta 1972 Nel nome di padre (V imenu očeta), v katerem je podal "strupeno" kritiko in obsodbo praks Katoliške cerkve.

V svojem prvem filmu, ki je postal kulten, I pugni in tasca (Pesti v žepu) iz leta 1965, se je Bellocchio lotil slikanja zadušljivega življenja znotraj italijanskih družin. Sam je odraščal v strogo katoliški družini v Bobbiu blizu Piacenze. Eden zadnjih Bellocchijevih filmov Vincere (Zmagati) pa pripoveduje o življenju ljubice Benita Mussolinija in njunega nezakonskega otroka.

Zlatega leva so v Benetkah za življenjsko delo na področju režije doslej med drugim prejeli David Lynch, Clint Eastwood, Tim Burton, Francis Ford Coppola in Charlie Chaplin, nazadnje pa lani režiser in producent iz Hongkonga John Woo. (Vir: MMC RTV SLO)
Spletne povezave
Cinemania group
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA
Že v kinu - NA OBALI CHESIL


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT