Svetovna premiera filma PARADA na bližajočem se Mednarodnem filmskem festivalu v Berlinu / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   ponedeljek, 17 junij 2024
četrtek, 5. januar, 2012  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Svetovna premiera filma PARADA na bližajočem se Mednarodnem filmskem festivalu v Berlinu
ParadaFilm Srdjana Dragojevića PARADA bo imel svetovno premiero v februarju na Mednarodnem filmskem festivalu v Berlinu v tekmovalnem programu Panorama.

Po pregledu več tisoč filmov, so objavili prvo tretino filmov, med katero se je uvrstila tudi nova uspešnica srbskega režiserja Srdjana Dragojevića Parada. Komična drama bo s tem prestižnim festivalskim predvajanjem doživela tudi svojo svetovno premiero. Kategorija Panorama bo v svojem glavnem programu, Panorama Special in Panarama Dokumente predvajala okoli 50 filmov. Berlinale bo potekal od 9. do 19. februarja, natančnejše urnike predvajanj pa bodo objavili konec tega meseca.

Parada je nastala v koprodukciji držav Srbije, Hrvaške, Makedonije in Slovenije. Slovenski koproducent je Forum Ljubljana. V Srbiji je bila premiera 31.oktobra, ki so ji sledile premiere v vseh večjih mestih držav koproducentov. 21. decembra 2011 se je ekipa ustvarjalcev premierno predstavila v Ljubljani, s čimer je pospremila film po slovenskih kinematografih.

Zgodba filma govori o homofobičnem bivšem kriminalcu in vojnem veteranu Limunu, ki se znajde v kočljivem položaju: v sodelovanju z gejevskimi aktivisti mora zaščititi parado ponosa v Srbiji. Parada na tragikomičen način pripoveduje zgodbo o dveh nasprotujočih si svetovih v današnji srbski družbi: o tradicionalni, konzervativni in homofobični večini ter liberalni, moderni in svobodomiselni manjšini.

Režiser Srdjan Dragojević o filmu pravi: "Film je iskrena zgodba o tem, kaj vse je pripravljen človek narediti za pozornost ljubljene osebe, ne glede na to, katerega spola je. Parada je film o strpnosti, razumevanju in o tem, da se lahko spoprijateljijo zelo različni ljudje, neodvisno od svoje spolne, narodne ali verske pripadnosti. Zato je Parada veliko več kot film o gejevski paradi. Sámo dejstvo, da je koprodukcija Srbije, Hrvaške, Makedonije in Slovenije pove veliko. Film je smešen in žalosten."

Več o filmu Parada
Spletne povezave
Cinemania group
ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT