Parada uspešna v kinematografski distribuciji / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   ponedeljek, 17 junij 2024
torek, 7. februar, 2012  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Parada uspešna v kinematografski distribuciji
ParadaSlovenski koprodukcijski film PARADA režiserja Srdjana Dragojevića kjub močni konkurenci ohranja odlično gledanost v slovenskih kinematografih. V šestih tednih predvajanja si je komično dramo ogledalo že več kot 18.000 gledalcev, v zadnjem vikendu pa se je Parada uvrstila na drugo mesto gledanosti. To je odličen dosežek glede na majhno število filmskih kopij, ki so trenutno v distribuciji. Po povprečnem številu gledalcev na eno filmsko kopijo pa se Parada že od drugega tedna predvajanja nahaja na prvem mestu.

Poleg odlične gledanosti se Parada s trenutno doseženim številom gledalcev že lahko pohvali, da je postala druga najbolj gledana manjšinska koprodukcija v Sloveniji (prvo mesto pripada filmu Nikogaršnja zemlja iz leta 2001).

Film tudi na Hrvaškem dosega izjemo gledanost, saj po osmih tednih predvajanja ostaja na prvem mestu najbolj gledanih filmov. Do sedaj si je Parado v sosednji državi ogledalo več kot 100.000 gledalcev. V Srbiji je film že presegel 300.000 gledalcev, s čimer daleč presega obisk drugih filmov, ki se trenutno prikazujejo v tej državi.

Parado kmalu čaka tudi mednarodna premiera, saj bo predvajana v okviru Mednarodnega filmskega festivala v Berlin, in sicer v tekmovalnem programu Panorama Special. Premiera bo 13. februarja, na ta dan pa bo seveda sledila tudi novinarska konferenca, kjer se bo ekipa uspešenega filma predstavila tujim novinarjem in ostalim obiskovalcem festivala.

Parada je nastala v koprodukciji držav Srbije, Hrvaške, Makedonije in Slovenije. Slovenski koproducent je Forum Ljubljana. V Srbiji je bila premiera 31.oktobra, ki so ji sledile premiere v vseh večjih mestih držav koproducentov. 21. decembra 2011 se je ekipa ustvarjalcev premierno predstavila v Ljubljani, s čimer je pospremila film po slovenskih kinematografih.

Zgodba filma govori o homofobičnem bivšem kriminalcu in vojnem veteranu Limunu, ki se znajde v kočljivem položaju: v sodelovanju z gejevskimi aktivisti mora zaščititi parado ponosa v Srbiji. Parada na tragikomičen način pripoveduje zgodbo o dveh nasprotujočih si svetovih v današnji srbski družbi: o tradicionalni, konzervativni in homofobični večini ter liberalni, moderni in svobodomiselni manjšini.

Režiser Srdjan Dragojević o filmu pravi: "Film je iskrena zgodba o tem, kaj vse je pripravljen človek narediti za pozornost ljubljene osebe, ne glede na to, katerega spola je. Parada je film o strpnosti, razumevanju in o tem, da se lahko spoprijateljijo zelo različni ljudje, neodvisno od svoje spolne, narodne ali verske pripadnosti. Zato je Parada veliko več kot film o gejevski paradi. Sámo dejstvo, da je koprodukcija Srbije, Hrvaške, Makedonije in Slovenije pove veliko. Film je smešen in žalosten."

Več o filmu Parada
Spletne povezave
Cinemania group
ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVE



O NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT