Stoječe ovacije za film Atlas oblakov / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   nedelja, 23 januar 2022
torek, 11. september, 2012  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Stoječe ovacije za film Atlas oblakov
Atlas oblakovV soboto, 8. septembra 2012, se je na filmskem festivalu v Torontu premierno prikazal film Atlas oblakov (Cloud Atlas), ki je na koncu požel 10-minutne stoječe ovacije. Trije režiserji filma Tom Tykwer (Teci Lola, teci), Lana in Andy Wachowski (Matrica) ter igralska zasedba s Tom Hanksom in Halle Berry na čelu, so bili vidno ganjeni.

Ganljiva in navdihujoča epska drama Atlas oblakov, ki je po istoimenski knjižni predlogi Davida Mitchella nastala pod režisersko taktirko cenjenih režiserjev Lane Wachowski, Toma Tykwerja in Andyja Wachowskega, prikazuje, kako dejanja posameznika in njihove posledice vplivajo na življenja drugih, tako v preteklosti kot tudi v sedanjosti in prihodnosti.

V zgodbi se dramatično prepletajo dogodki, skrivnosti in romantika, ob tem pa se ena duša iz morilske prelevi v junaško. Eno dobro dejanje se prenaša skozi stoletja in predstavlja navdih za odločilno spremembo v daljni prihodnosti.

Zvezdniško mednarodno igralsko zasedbo sestavljajo oskarjevi nagrajenci Tom Hanks (Philadelphia, Forrest Gump), Halle Berry (Monster's Ball), Jim Broadbent (Iris) in Susan Sarandon (Dead Man Walking), v družbi uveljavljenih imen, kot so Hugo Weaving, Jim Sturgess, Doona Bae, Ben Whishaw, James D'Arcy, Zhou Xun, Keith David, David Gyasi in Hugh Grant. Vsak član igralske zasedbe se pojavlja v več vlogah, saj zgodba potuje skozi čas.

Scenarij je priredila režiserska trojica. Lana in Andy Wachowski sta se pred tem kot scenarista in režiserja podpisala pod izjemno trilogijo Matrix, ki je filmske blagajne po svetu napolnila za več kot 1,6 milijarde dolarjev. Tom Tykwer je prejel nagrado Independent Spirit ter nominacijo za nagrado BAFTA kot scenarist in režiser uspešnice Run Lola Run. Pred kratkim je režiral večkrat nagrajeni triler Perfume: The Story of a Murderer.

Film v ZDA na velika platna prihaja 26. oktobra, na slovenska pa 22. novembra.

O premieri je poročal tudi igralec Jim Sturgess na svojem blogu.

Spodaj posredujemo nekaj povzetkov o premieri, filmu in vrtiljaku emocij:
Cinemania group
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA
Že v kinu - NA OBALI CHESIL
Že v kinu - LBJ
V kinu FILMSKE ZVEZDE NE UMIRAJO V LIVER...


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT