Stvor in Ženska v črnem na DVD formatu / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   nedelja, 23 januar 2022
sreda, 3. oktober, 2012  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Stvor in Ženska v črnem na DVD formatu
Ženska v črnemV tem tednu si lahko iz domačega naslonjača ogledate dva filma, ki sta izšla na DVD formatu: ŽENSKA V ČRNEM z Danielom Radcliffom v glavni vlogi ter STVOR, ki je nastal na podlagi kultnega filma iz leta 1982.

Ženska v črnem:
Mlad odvetnik Arthur Kipps mora zapustiti svojega triletnega sina v Londonu in odpotovati v oddaljeno vas Crythin Gifford, kamor je bil pozvan po nedavni smrti lastnika posestva Eel Marsh. Kmalu po prihodu v grozljivo staro graščino odkrije temačne skrivnosti, občutek nelagodja pa doseže vrhunec, ko zagleda skrivnostno žensko v črnem. Triler Ženska v črnem, katerega scenarij je po uspešnem romanu pisateljice Susan Hill priredila uveljavljena scenaristka Jane Goldman, je zgodba o izgubi, maščevanju in žalovanju. Roman, ki je izšel leta 1982, po televizijskem filmu, radijski seriji in igri zdaj dobiva svojo različico tudi v celovečercu. "Knjiga je še vedno tu," pravi pisateljica. "Gre za umetnost prirejanja, kar pa meni ni šlo nikoli od rok. Vsaka različica ostaja zvesta knjigi, vendar je prilagojena drugačnemu mediju." Ženska v črnem je sicer Hillino prvo delo, ki je bilo prirejeno v celovečerec. Za vlogo Arthurja Kippsa, filmskega protagonista, je režiser James Watkins želel nadarjenega mladega igralca, ki lahko prikaže pravo mešanico žalosti in ranljivosti. Po besedah Watkinsa je bil Daniel Radcliffe, junak serije filmov Harry Potter, logična izbira. "Z Danom sva imela takoj enake zamisli glede vloge. Arthur Kipps je zelo kompleksen lik v zelo temačnem okolju, kar je za Dana predstavljalo velik izziv."

Stvor:
Antarktika: nenavadna celina neverjetne lepote, kjer se nahaja znanstvena postaja Thule. Ko ekipa mednarodnih znanstvenikov pride do izjemnega odkritja, se navdušenje kmalu spremeni v grozljivo paranojo. Nekaj nečloveškega se lahko preoblikuje v kogar koli izmed njih. Paleontologinja Kate Lloyd delo v varnem laboratoriju zamenja z odpravo v povsem odmaknjeno regijo, kjer se pridruži skupini norveških raziskovalcev. Odkrijejo zamrznjeno truplo, ki pa med poskusom v bližini postaje pobegne iz zamrznjenega zapora. Organizem, ki ima sposobnost prevzeti obliko vsega, česar se dotakne, lahko ubije vsakogar, ki mu prekriža pot. Začetke Stvora gre iskati leta 1938, ko je pisec John W. Campbell Jr. ustvaril grozljivo zgodbo "Who Goes There?", ki opisuje dogodke na raziskovalni postaji na Antarktiki, ko ekipa znanstvenikov odkrije vesoljsko plovilo. Zgodba je leta 1951 navdihila Howarda Hawksa in Christiana Nybyja, ki sta ustvarila film The Thing From Another World. 30 let pozneje je v Campbellovi knjigi navdih iskal tudi John Carpenter. Leta 1982 je po scenariju Billa Lancasterja režiral znanstvenofantastično grozljivko The Thing, ki je še vedno izjemno zanimiva tako za oboževalce tovrstnega žanra kot tudi za ustvarjalce filmov.
Cinemania group
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA
Že v kinu - NA OBALI CHESIL
Že v kinu - LBJ
V kinu FILMSKE ZVEZDE NE UMIRAJO V LIVER...


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT