Novo na DVD: Moje življenje z Liberacejem in Byzantium / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   sobota, 2 december 2023
ponedeljek, 3. marec, 2014  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Novo na DVD: Moje življenje z Liberacejem in Byzantium
Moje življenje z Liberacejem in ByzantiumMeseca marca smo izdali dva nova filma na DVD formatu.
Film Moje življenje z Liberacejem je dobitnik dveh zlatih globusov. Enega je prejel Michael Douglas za svojo izjemno vlogo, drugega pa so namenili za najboljši televizijski film. Pred Elvisom Presleyjem, pred Eltonom Johnom, Madonno in Lady Gaga je bil Liberace: virtuozni pianist, veliki zabavljač ter ekstravagantni odrski in televizijski zvezdnik. Film, ki ga je režiser Steven Soderbergh razglasil za svojega zadnjega, je bil na letošnjem festivalu v Cannesu sprejet z velikim navdušenjem, kopico pohval pa sta požela tudi igralca Michael Douglas in Matt Damon.
Zgodba: Hotel Hilton v Las Vegasu, poleti leta 1977. Lee, bolj znan kot Liberace, nastopa pred razprodano dvorano. Ko po predstavi v njegovo garderobo vkoraka čedni mladenič po imenu Scott Thorson, je privlačnost takojšnja. Moška se kljub veliki razliki v letih in različnima življenjskima zgodbama zapleteta v skrivno petletno ljubezensko razmerje. Film, posnet po Thorsonovem avtobiografskem romanu, nas popelje v zakulisje te viharne romance.

V film Byzantium je v ospredju zgodbe odnos med materjo in hčerko, ki pa sta tokrat obe nesmrtni vampirki. V večini vampirskih zgodb niti vlečejo moški. Ženske so ponavadi njihov plen. Zamisel o ženskih protagonistkah v takšnem filmu je bila izjemno zanimiva
Zgodba: Eleanor in Clara, skrivnostni siromašni ženski, pobegneta s prizorišča zločina in se zatečeta v neugledno obmorsko letovišče. V cenenih propadajočih hotelih se skušata prikopati do denarja. Praktična Clara prodaja svoje telo. Kmalu naleti na sramežljivega osamljenega Noela, ki jima ponudi zatočišče v mračnem gostišču Byzantium. Clara, ki skuša poskrbeti za prihodnost, hotel spremeni v bordel. Eleanor, večna šolarka, spozna Franka, sorodno dušo, ki jo nenamerno pripravi do tega, da mu zaupa svojo življenjsko zgodbo. Clara je njena mati, a je od nje starejša le nekaj let. Rodila se je leta 1804, a ima komaj šestnajst let. Če želita živeti, morata z materjo piti človeško kri. V umirjenem mestecu ljudje pričnejo umirati. Preteklost, ki ju je vselej preganjala, je naposled močnejša in posledice so strašanske.

Več o filmu Moje življenje z Liberacejem in Byzantium
Cinemania group
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA
Že v kinu - NA OBALI CHESIL


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT