Mačeta / Machete - DVD - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office, dvd filmi
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
      NA DVD-JU     |     ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   ponedeljek, 17 junij 2024
Mačeta (2010)Datum izzida: 15. 06. 2011
(Machete) IMDBIMDB
 Mačeta - Machete
akcija / kriminalka / pustolovski   |  94 min
DRŽAVA: ZDA
REŽIJA: Robert Rodriguez , Ethan Maniquis
SCENARIJ: Robert Rodriguez , Álvaro Rodríguez
IGRALCI: Danny Trejo, Jessica Alba, Lindsay Lohan, Robert De Niro, Steven Seagal, Michelle Rodriguez, Don Johnson, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Jimmy Lindsey
PRODUCENT: Elizabeth Avellan , Quentin Tarantino , Robert Rodriguez
IZVRŠNI PRODUCENT: Alan Bernon , Anthony Gudas
Na videz je bil eden izmed običajnih priložnostnih delavcev in idealni grešni kozel za političnega atentatorja. Toda postal je Machete, legendarni zvezni agent s smrtonosnim pristopom in neprimerljivimi veščinami.

Potem ko se je zapletel z razvpitim mehiških mamilaškim kraljem Torrezom, Machete pobegne v Teksas, kjer se želi skriti in pozabiti svojo tragično preteklost. Toda znajde se v mreži korupcije, ki se konča s kroglo v senatorju in pregonom.

Machete bo storil vse, da bo opral svoje ime in razkril razsežno zaroto. A pri tem ga ovirajo Booth, neusmiljeni poslovnež z neskončno plačilno listo morilcev, zviti obmejni preganjalec s celo vojsko pristašev, in Sartana Rivera, lepa uradnica za priseljevanje, razpeta med uveljavljanjem zakona in sprejemanjem razumnih odločitev.

Na trnovi poti do pravice mu pomagata Luz, privlačna dama z uporniškim značajem, in Padre, duhovnik, ki se bolje znajde s pištolo v roki. Krvava naloga ga privede nazaj do Torreza in razvname se epska bitka maščevanja in odrešitve.


Igralska zasedba


Danny Trejo
Svojo prvo filmsko vlogo je odigral že leta 1985 v akcijski drami Runaway Train. Sledile so vloge v uspešnicah Desperado, From Dusk 'til Dawn, Heat, Con Air, Once Upon a Time in Mexico, Spy Kids, Sherry Baby, Delta Farce, The Devil's Rejects, Halloween, La Linea in St. John of Las Vegas. Nazadnje je zaključil snemanje akcije Death Race. Leta 2000 je ustanovil produkcijsko hišo Starburst, v okviru katere sta nastala nagrajena projekta, kratki film An Eye For Talent in kriminalna drama The Animal Factory.

Zelo rad igram negativca, saj negativec v filmu vedno umre. To je resnični svet. Če bi mi nekdo ponudil vlogo negativca, ki se izmuzne, bi ga zavrnil. To je sporočilo, ki ga vedno prenesem mladini, ki je v težavah ali neugodnem položaju - negativec vedno izgubi, pozitivec pa vedno zmaga.


Michelle Rodriguez
Obiskovalce kinematografov je nazadnje navduševala v uspešnicah Avatar in Fast & Furious. Pred kratkim je bil tudi že zaključen filmski projekt Trópico de Sangre, v katerem je Michelle prevzela vlogo igralke in producentke v sodelovanju s svojo produkcijsko hišo Cheshire Kat. Poleg vloge v Machete je tudi že dokončala vlogo v akciji Battle: Los Angeles, ki naj bi se pričela predvajati naslednje leto.

Svoj igralski prvenec je zabeležila leta 2000, in sicer v glavni vlogi Diane Guzman v športni drami The Girlfight. Takoj si je priigrala navdušenje tako kritikov kot tudi občinstva ter vzbudila zanimanje pri mnogih odmevnih režiserskih imenih. Svojo nadarjenost je le še potrdila naslednje leto v filmih 3 A.M. in The Fast and the Furious, ter pozneje v uspešnicah Resident Evil, Battle in Seattle, Blue Crush, S.W.A.T. in Control.

Leta 2005 je prevzela vlogo Ane Lucie v izjemno priljubljeni ABC-jevi seriji Lost in se tako priključila igralski zasedbi druge sezone, pred kratkim pa je popestrila tudi šesto in zadnjo sezono.


Jessica Alba
Njena prelomna je bila glavna vloga v televizijski seriji Jamesa Camerona, Dark Angel, ki se je predvajala med letoma 2000 in 2002. Za prepričljivo delo v prvi sezoni je bila nominirana za nagradi zlati globus in People's Choice. Bralci TV Guide so jo izbrali za najboljšo novinko leta, prejela pa je tudi nagrado Teen Choice za najboljšo televizijsko igralko.

Med njene zgodnejše filmske vloge sodijo tiste v celovečercih Never Been Kissed, Idle Hands, The Sleeping Dictionary in Honey, po letu 2005 pa je dopolnjevala igralsko zasedbo v samih svetovnih uspešnicah, kot so Sin City, Fantastic Four, Into the Blue, Awake in Good Luck Chuck. V zadnjem obdobju smo jo lahko videli v celovečercih The Eye, The Love Guru in Valentine's Day. Njen najnovejši igralski projekt je kriminalna drama The Killer Inside Me.


Robert De Niro
Svojo bogato filmsko kariero je začel že davnega leta 1969, ko je zaigral v komediji The Wedding Party. Do leta 1973 je bil že dvakratni nagrajenec pri newyorških filmskih kritikih, in sicer za stranski vlogi v celovečercih Bang the Drum Slowly in Mean Streets. Že naslednje leto se je vpisal med dobitnike oskarja. Nagrajen je bil za izjemno vlogo Vita Corleona v kriminalni drami The Godfather, Part II. Leta 1980 je za glavno vlogo Jakea La Motte v biografski drami Raging Bull prejel še drugega oskarja.

Med oskarjevimi nominiranci je bil sicer še štirikrat. Prinesle so mu jih vloge v filmih Taxi Driver (1977), The Deer Hunter (1979), Awakenings (1991) in Cape Fear (1992)."

V njegovo filmografijo med drugim sodijo mojstrovine The Last Tycoon, 1900, True Confessions, Once Upon a Time in America, King of Comedy, Goodfellas, Casino, Brazil, The Mission, The Untouchables, Jacknife, We're No Angels, Backdraft, This Boy's Life, Mad Dog and Glory, Heat, Sleepers, Marvin's Room, The Fan, Copland, Great Expectations, Jackie Brown, Ronin, Flawless, Men of Honor, Fifteen Minutes, The Score, City By The Sea, Godsend, Hide and Seek, Shark Tale, Meet The Parents, Meet the Fockers, What Just Happened in Righteous Kill.


Steven Seagal
Nekdaj učitelj borilnih veščin se je filmskim oboževalcem predstavil leta 1988, ko je zaigral v akcijski drami Above the Law. V tem projektu je navdušil tudi kot eden izmed scenaristov in producentov. Z vsemi tremi vlogami je prepričal tudi kritike, kar je kot igralec potrdil tudi v naslednjem filmu, Hard to Kill. V naslednjih treh uspešnicah, Marked for Death, Out for Justice in Under Siege je poleg igralske vloge znova prevzel tudi vlogo producenta, pozneje pa tudi pri celovečercih Under Siege 2: Dark Territory, The Glimmer Man, Fire Down Below, The Patriot, Half Past Dead, The Foreigner, Out for a Kill in Belly of the Beast.

Kot izvršni producent, znova v kombinaciji z igralsko vlogo, se je izkazal s filmoma Out of Reach in The Path Beyond Thought, kot igralec pa si je naklonjenost pri kritikih med drugim pridobil tudi v celovečercih Exit Wounds, Ticker in Executive Decision. Leta 2004 se je kot scenarist, igralec in producent podpisal pod akcijski triler Into the Sun.

Odličen kitarist, leta 2004 je izdal uspešen album Songs from The Crystal Cave, je bil precej dejaven tudi v zadnjem obdobju, saj je med drugim zaslužen za nastanek filmov Against the Dark (igralec in producent), Driven to Kill (igralec in izvršni producent), The Keeper (scenarist, igralec in producent), A Dangerous Man (igralec in izvršni producent) in Born to Raise Hell (scenarist, igralec in izvršni producent).


Don Johnson
Njegovo ime je v prvi vrsti povezano z nadvse uspešno petletno serijo Miami Vice, v kateri je ob Philipu Michaelu Thomasu (detektiv Ricard Tubbs) zabaval v vlogi detektiva Jamesa Crocketta.


Filmska ekipa


Robert Rodriguez (režija, scenarij, produkcija)
Scenarij za svoj prvi celovečerec je napisal že med študentskimi leti na univerzi v Teksasu. Stroške snemanja filma mu je uspelo pokriti z denarjem, ki ga je prejel s sodelovanjem v klinični raziskavi. Za izjemno nizkoproračunski film El Mariachi je pozneje prejel nagrado občinstva na filmskem festivalu Sundance. Svoje izkušnje o tem projektu je strnil v knjigi Rebel Without a Crew založbe Dutton Press.

Kot scenarist, producent, režiser ali montažer se je Rodriguez nato podpisal pod številne uspešnice, med katerimi gre izpostaviti Desperado, From Dusk Till Dawn, The Faculty, Spy Kids, Once Upon a Time in Mexico, Sin City, The Adventures of Sharkboy and Lavagirl 3D, Grindhouse in Shorts.

Leta 2000 je skupaj z Elizabeth Avellán ustanovil produkcijsko hišo Troublemaker Studios. Njegovo najnovejše delo, Machete, je nastalo na podlagi "lažnega" napovednika v celovečercu Grindhouse. V nastajanju pa je tudi akcijska znanstvena fantastika Predators, kjer je prevzel vlogo producenta.
 Stražar / The Keeper
Stražar
(The Keeper)
 Pripravljen za ubijanje / Driven To Kill
Pripravljen za ubi...
(Driven To Kill)
 Smrtno varen / Death Proof
Smrtno varen
(Death Proof)
 Planet terorja / Planet Terror
Planet terorja
(Planet Terror)
Mačeta v vaših domove
Mojspot.com in MAČETA
MAČETA za polnoletne
MAČETA jeseni tudi pri nas


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT