Oddelek groze / The Ward - DVD - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office, dvd filmi
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
      NA DVD-JU     |     ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   ponedeljek, 17 junij 2024
Oddelek groze (2010)Datum izzida: 20. 02. 2012
(The Ward) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Oddelek groze - The Ward
grozljivka / triler   |  88 min
DRŽAVA: ZDA
REŽIJA: John Carpenter
SCENARIJ: Michael Rasmussen , Shawn Rasmussen
IGRALCI: Amber Heard, Danielle Panabaker , Mamie Gummer, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Yaron Orbach
PRODUCENT: Doug Mankoff , Peter Block
IZVRŠNI PRODUCENT: Adam Betteridge , Rich Cowan
Psihološki triler režiserja Johna Carpenterja je zgodba o mladi ženski, zaprti v skrivnostni psihiatrični ustanovi v šestdesetih letih prejšnjega stoletja.

Mladenka Kristen se porezana, potolčena in omamljena proti svoji volji znajde na zakotnem oddelku psihiatrične bolnišnice. Povsem je izgubljena, ne spominja se preteklih dogodkov, vse je izbrisano. Zaveda se samo tega, da je v nevarnosti.

Ostale bolnice na oddelku, štiri prav tako negotove ženske, ne poznajo odgovorov in Kristen hitro spozna, da je nekaj zelo narobe. V zraku je polno skrivnosti in ponoči, ko bolnišnico napolni tema, sliši čudne glasove in strašanske zvoke. Zdi se, da niso same.

Punce ena za drugo izginjajo in Kristen mora najti pot iz pekla, preden bo postala žrtev tudi sama. Medtem ko skuša pobegniti, razkrije resnico, ki je še mnogo nevarnejša in grozovitejša, kot si je bilo mogoče zamisliti.


IZJAVA REŽISERJA


Po več kot sedmih letih se mojster grozljivk John Carpenter vrača z režijo celovečerca Oddelek Groze.

"Zasluge gredo Micku Garrisu, ki je ustvaril serijo Masters of Horror", odgovori Carpenter na vprašanje o ideji za njegov prvi film po skoraj desetletju. "To so bili nizkoproračunski, hitro nastajajoči projekti in navdušen sem bil nad njimi. Zdelo se mi je zabavno. Zakaj se ne bi nizkoproračunskega projekta lotil tudi sam? Zgodba celovečerca Oddelek groze ni zapletena, tudi snemanje ni bilo dolgotrajno. Želel sem se lotiti filma, pri katerem je za prikaz zgodbe potrebna večja ustvarjalnost. Oddelek groze je bil zabaven izziv". Čeprav ima film, ki je nastal v produkciji Echo Lake Entertainment, vse klasične elemente arhetipskega Carpenterjevega filma, je morala biti zgodba dovolj zanimiva in privlačna, da je režiserja privabila k ustvarjanju.


IGRALSKA ZASEDBA


AMBER HEARD (Kristin)
Njena najodmevnejša vloga doslej je tista v akcijski komediji Pineapple Express iz leta 2008, v kateri je zaigrala ob Sethu Rogenu in Jamesu Francu. Pred kratkim je zaključila snemanje glavne vloge v težko pričakovani pustolovski drami The Rum Diary, kjer je delala družbo Johnnyju Deppu, kmalu pa jo bomo ob Nicolasu Cageu lahko videli v akcijskem trilerju Drive Angry.

V zadnjem obdobju je igralsko zasedbo dopolnjevala v skrivnostnem trilerju The Stepfather, akcijski komediji Zombieland, kriminalni grozljivki And Soon the Darkness, komični drami The Ex-Terminators, drami The River Why in komediji The Joneses. Svojo prvo igralsko vlogo je odigrala leta 2004 v televizijski seriji Jack & Bobby. Zatem je ob serijah Hidden Palms, The O.C. in The Mountain zaigrala tudi v filmih Never Back Down, Alpha Dog, The Informers, All the Boys Love Mandy Lane, sideFX, Friday Night Lights in North Country.


MAMIE GUMMER (Emily)
Uvodoma je najbolj blestela v gledaliških vlogah. Svoj prvenec je zabeležila leta 2005 v produkciji Mr. Marmalade in si takoj prislužila nagrado Theater World. Izpostaviti gre tudi vloge v igrah The Water's Edge, The Autumn Garden, Les Liaisons Dangeruses in Uncle Vanya.

Leta 2007 je ob Claire Danes, Patricku Wilsonu, Meryl Streep in Vanessi Redgrave zaigrala v romantični drami Evening. Izkazala se je z vlogami v dramah Taking Woodstock, The Hoax, Stop Loss, Loss of a Teardrop Diamond in Twelve Thirty ter komediji The Lightkeepers.

Gledalci pred televizijskimi zasloni so jo lahko spremljali v seriji John Adams, v zadnjem letu pa tudi v odmevnih serijah Off the Map in The Good Wife.


DANIELLE PANABAKER (Sarah)
Grozljivke ji niso tuje, saj se je v zadnjih letih preizkusila v filmih The Crazies in Friday the 13th. Svojo prelomno vlogo, s katero je navdušila tako kritike kot občinstvo, je odigrala leta 2005 v HBO-jevi miniseriji Empire Falls. V njeni filmografiji tudi sicer najdemo številne odmevne televizijski vloge, med drugim v filmih Shark, How My Personal Private Journal Became a Best-Selling Novel, Searching for David's Heart, Mom at Sixteen, Sex and the Single Mom in Stuck in the Suburbs ter serijah The Guardian, Law and Order: LA, Medium, Grey's Anatomy, Eli Stone, Law and Order: SVU, CSI, Malcolm in the Middle in Summerland.

V kinematografih je gostovala z vlogami v komedijah Yours, Mine and Ours in Sky High, trilerju Mr. Brooks ter nazadnje v komični drami Weakness.


JARED HARRIS (Dr. Stringer)
Svojo najodmevnejšo vlogo je prikazal leta 2008 v uspešnici The Curious Case of Benjamin Button, v kateri je zaigral ob Bradu Pittu in Cate Blanchett. Njegova igralska kariera vključuje vloge v več kot 40 celovečercih.

Njegov igralski prvenec se je zgodil že leta 1989, in sicer v režiserskem prvencu njegovega brata Damiana, The Rachel Papers. Nadaljeval je s številnimi raznolikimi liki, med drugim v komični drami Smoke, komediji Blue in the Face, westernu Dead Man in drami Happiness. Kritike je prepričal z upodobitvijo ameriškega pop izvajalca Andyja Warhola v celovečercu I Shot Andy Warhol.

Tudi njegovo poznejše delo je naletelo na pozitiven odziv, med drugim v televizijskih filmih Two Of Us in The Other Boleyn Girl, mini seriji To the Ends of the Earth ter celovečercih B Monkey in Igby Goes Down. Omeniti velja še vloge v uspešnicah Mr. Deeds, Sylvia, The Notorious Betty Paige in Lady In The Water. Lani je ob Harrisonu Fordu in Brendanu Fraserju zaigral v drami Extraordinary Measures.

Odlično se znajde tudi v gledaliških vlogah, saj je prepričljivo nastopal v igrah Tis Pity She's A Whore, King Lear, Ecstasy, Hamlet, A Period of Adjustment in More Lies About Jerzy.


FILMSKA EKIPA


JOHN CARPENTER (režija, scenarij, glasba)
Že med študijem kinematografije je ustvaril znanstveno fantastični komični kratki film Dark Star, ki ga je pozneje razširil v celovečerec, prvič predvajan leta 1975. Drugi celovečerec Assault on Precinct 13 je nastal že naslednje leto. Prelomnica v njegovi režiserski karieri je Halloween (1978), najbolj dobičkonosen neodvisni film tega žanra vseh časov, ki mu je pozneje sledilo več nadaljevanj.

Režiral je tudi celovečerce The Fog (1980), Escape From New York (1981), The Thing (1982), Christine (1983), Starman (1984) in Big Trouble in Little China (1986). Za mnoge je napisal tudi scenarij.

Zatem se je vrnil k neodvisnim filmom in v tem obdobju ustvaril Prince of Darkness (1987), They Live (1988), In the Mouth of Madness (1994) in Vampires (1996).

Pod grozljivko Eyes of Laura Mars (1978) se je podpisal kot scenarist, kot režiser pa je zaslužen tudi za več televizijskih filmov, kot sta Someone's Watching Me (1978) in Elvis (1979). Režiral je dve epizodi serije Masters of Horror (2005, 2006) in tri segmente v televizijskem filmu Body Bags (1993). Scenarij za HBO-jev film El Diablo mu je prinesel nagrado Cable Ace. Pred kratkim je napisal video igro Fear 3.
 Skrivnost megle / The Mist
Skrivnost megle
(The Mist)
 Vojna volkodlakov / Skinwalkers
Vojna volkodlakov
(Skinwalkers)
 Tujci / The Strangers
Tujci
(The Strangers)
 Škatla / The Box
Škatla
(The Box)
Novi filmi na DVDju: TAM NEKJE, KONCERT,...


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT